Budgivning pågår

Senaste bud:
2 160 000 kr

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Mjölkudden, LULEÅ

Mjölkuddsvägen 261


- Smakfullt renoverat kök
- Trivsam inglasad balkong med soligt läge
- Duschrum & separat WC
- Genomgående ljus & trivsam
- Lugnt och naturnära område

Med trevligt läge på Mjölkuddsvägen i Brf Ankarkronan ligger denna välplanerade lägenhet som fördelas på tre rum och kök. Det stilrena och eleganta Epoq-köket i grått är både funktionellt och modernt med gott om förvaringsutrymmen och rymlig matplats intill. I bostaden finner du ett helkaklat duschrum med tvättmaskin och trivsam golvvärme samt en gäst-WC. Ljust och luftigt vardagsrum med fint ljusinsläpp, och härifrån nås den soliga inglasade balkongen som vetter ut mot lummigt grönområde. Två sovrum i bra storlekar där ena rummet har tillhörande garderober som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Utöver detta finns ett praktisk förråd intill kök och matplats för ytterligare förvaring och som även kan användas som kontor/extra rum/klädkammare.

Brf Ankarkronan är en välskött (och obelånad) förening med god ekonomi med tvättstuga, bastu/relax och gemensamt cykelförråd. Den låga månadsavgiften inkluderar värme, vatten/avlopp, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.

Mjölkudden är ett omtyckt bostadsområde med många fina strövområden längs vattenlinjen där badvikar finns och på vintern ansluts även området till isvägen som plogas upp runt centrumkärnan. Här bor du med gång- och cykelavstånd in till centrum och på området finns matbutik, gym, restauranger och vårdcentral. Bra bussförbindelser till och från Mjölkudden.

Välkommen att anmäla dig till visning via länk på vår hemsida!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 90 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3578 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1963-1965
Pris 1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ljus och trivsam trerummare i populära Brf Ankarkronan!

Detaljbild
Detaljbild
Emma Hemnet 2
Emma Hemnet 2
detaljbild v-rum
detaljbild v-rum
Huset
Huset
Exteriör
Exteriör

Planritning

Planritning
Planritning
Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mjölkuddsvägen 261

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 90 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 90 kvm
Byggnadsår 1963-1965
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

HALL

Välkomnande entréhall med plats för avhängning direkt till höger då man kommer in via tillhörande garderob och hatthylla.

KÖK

Smakfullt renoverat kök med bra förvaringsmöjligheter och gott om bänkyta. Kök från Epoq som har renoverats under 2022 med vitt kakel som stänkskydd ovan bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med diskmaskin, spis, spisfläkt, integrerad kyl och frys. Intill köket finns plats för en större matplats. Från matplats nås ett förråd som ger gott om förvaringsmöjligheter och som även kan nyttjas som extra rum/klädkammare/kontor.

VARDAGSRUM

Trevlig vardagsrum som upplevs väldigt luftigt och ljust, fint ljusinsläpp från fönster. Plats för både soffa och annat möblemang. Från vardagsrummet så når du bostadens inglasade balkong med fint solläge och som vetter ut mot lummigt grönområde.

TVÅ SOVRUM

Två sovrum i bra storlekar där ena sovrummet inrymmer dubbelsäng och har god förvaring via tillhörande garderober.

BADRUM

Helkaklat duschrum som är utrustat med handfat med kommod, tillhörande spegelskåp, dusch med vikbara glasväggar och tvättmaskin.

GÄST-WC

Intill duschrummet finns en avskild WC med handfat med spegel samt toalett.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-11-24
Primärenergital 83

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-2033-2-9820-13
Pris 1 995 000 kr
Avgift 3578 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl; värme, vatten, bredband, kabel-TV och bostadsrättstillägg. IMD: Föreningen tillämpar enhetsmätning gällande hushållselen. Lägenhetsinnehavaren betalar endast för sin förbrukade elkostnad medan föreningen står för nätavgiften.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,3441%
Andel av årsavgift 0,3441%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Ankarkronan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-0571
Gatuadress Mjölkuddsvägen 263
Postnummer 97343
Ort LULEÅ
Epostadress brf.ankarkronan@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Ankarkronan äger och förvaltar fastigheten Mjölkudden 3:9, 3:14 & 3:16 med adresserna Mjölkuddsvägen 165 – 269 i Luleå kommun. På fastigheten uppfördes mellan åren 1963 – 1965 19st flerfamiljshus som fördelar 312 lägenheter och en lokal. Medlemmarna har till sitt förfogande att kunna nyttja övernattningsrum, bastu med dusch, samlingslokal, hobbyrum, cykelförråd, tvättstugor samt tvätthall för bil. Föreningen förvaltas administrativt av HSB, överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. För mer detaljerad information rekommenderar vi föreningens utförliga hemsida: www.https://www.hsb.se/norr/brf/ankarkronan/

Brf Ankarkronan kännetecknas av sina vita fasader i mexitegel samt trivsamma innergårdar med generösa grönområden, lekplatser och goda parkeringsmöjligheter. Föreningens fastigheter finns placerad mellan Mjölkuddskyrkan och Mjölkuddens centrum och vetter mot omtyckt promenadstråk i skogsmiljö.

Föreningens lägenheter fördelas enligt följande;
1 rum och kök – 21st
2 rum och kök – 71st
3 rum och kök – 190st
4 rum och kök – 21st
5 rum och kök – 9st
Föreningens ekonomi Denna obelånade bostadsrättsförening har en stark och solid ekonomi och har i skrivande stund inte några planer på att höja årsavgifterna (kontrollerat 2023-04-26). Senaste avgiftshöjningen skedde 1 januari 2020.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 312
Antal lokaler 1
Renoveringar Föreningen uppdaterar kontinuerligt sin underhållsplan och har därmed bibehållit ett fastighetsbestånd i gott skick.
Framöver planerar man ett byte av 6st värmeväxlare, investera i ny belysning till garagen, inplastning av avloppsrör samt byte av takfläktar på Mjölkuddsvägen 181-199

Utförda renoveringar:
2021 - Ny belysning carportar
2020 - Ny belysning garage
2019 - Ny belysning i trapphusen
2008 - Stamrenovering

Planerade renoveringar:
2023 - Gården Mjv 181-199 ska byggas om, ny asfalt och nya dagvattenbrunnar.
Nya takfläktar för Mjv 221-235.
Parkering Föreningen tillämpar separat kösystem för sina parkeringsplatser som är fördelade enligt följande:

Garageplatser - 142st (340kr/mån + elförbrukning)
Carportplatser - 92st (245kr/mån + elförbrukning)
Parkeringsplats med motorvärmare - 160st (160kr/mån + elförbrukning)
Laddstolpe för elbil (215kr/mån + elförbrukning)
Samtliga garage, carportar och motorvärmarstolpar har fjärrstyrning.
Besöksparkering - 25st (separat kostnad)
Tv och bredband Kabel-TV via ComHem, grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor, 200/100 mbit/s.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Övrigt Föreningen har extra förrådsutrymmen som kan ställa sig i kö till.
Trappförråd - 30kr/mån
Källarförråd - 75kr/mån
Matkällarförråd - 100kr/mån

Övrigt

Balkong Inglasad balkong

Dokument

Området

Mjölkudden består av delområdena Munkeberg, Guldkusten, Mjölkudden, Ankarkronan och Radiomasten. Detta bostadsområde är ett av Luleås största och är väldigt omtyckt för sin närhet till vattnet samt det behagliga cykel- och promenadavståndet till stadskärnan. Från början var Mjölkudden en viktig jordbruks- och betesmark. Själva namnet på bostadsområdet kommer från att man brukade ro mjölk från udden över Stadsviken till Luleå. Det moderna Mjölkudden började ta form i slutet på 50-talet och dess centrum kännetecknas av ett punkthus i klassisk 60-talsanda. Området kännetecknas av en stor blandning av villakvarter, bostadsrättslängor och hyreshus.

Närområde

Mjölkuddens centrum erbjuder livsmedelsbutik med generösa öppettider och postombud. Här finns även gym, restauranger, fotvårdsföretag, frisör och yogacenter. I området finns även idrottsplats, fotbolls- och hockeyplan, fritidsgård och småbåtshamn.

På Mjölkudden finns en L-skolor (F-3), en MH-skola (4-9) samt en förskola och ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Busslinjer som passerar och trafikerar Mjölkudden är linje 8, 9 och 10 som alla tar dig vidare till Storhedens handelsområde samt Karlsvik respektive Gammelstad. Ytterligare linjer som kan nyttjas är linje 1 och 2 som ansluts på Bodenvägen.

Räkna på ditt nya boende