Limhamns Sjöstad, Limhamn

Rosengrens Gata 3A

Tänk att få vakna upp till bilden av livligt hav varje dag! Hur fantastiskt? Nu kan det bli din vardag!
Med havsutsikt i alla rum, optimal planlösning, nyproduktionskänsla, modern maskinpark, insynsskyddat, bra förvaringsmöjligheter och bästa av allt, en stor balkong mot härliga Öresund. Balkongen (om ca 12 kvm) är inglasad till en viss del, vilket ger en härlig terasskänsla och används i stort sett året runt som ett extrarum.

I direkt närhet finner ni det härliga promenadstråket mot Lagunen och Ribban. Just här nedan är det aningen lugnare än övriga stråket.

Välkomna hem!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 72 kvm
Avgift 4552 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2018
Pris 4 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Mathilda Thelander
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Supertrevlig trea med magisk havsutsikt över Öresund!

Mathilda Thelander

Mathilda Thelander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Rosengrens Gata 3A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 72 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 72 kvm
Byggnadsår 2018

Rum

Hall

Vi välkomnas in i en luftig hall med vita väggar och grå klinker på golvet.
Barnvagnsförråd har man en trappa ner.

Sovrum

I barnrummet finner vi gröna väggar och ekparkett på golvet. Fönster även här med havsutsikt.

Sovrum

Rymligt sovrum med gaderobsvägg och plats för både dubbelsäng och kontorshörna. Fönsterparti mot balkongen och havet som ger både gott om ljus dagtid och luftar skönt.

Badrum

Generöst till ytan och helkaklat med vitt kakel på väggar och ljusgrått klinker på golv. Duschhörna med glasväggar, WC, kommod med handfat, tvättmaskin ,tvättmaskin och en mörkare bänkskiva ovan på som fungera bra som arbetsyta/avlastningsyta vid tvätt och annat , samt extra förvaringsskåp där ovan.

Vardagsrum/Kök

Både kök och vardagsrum är separata men ändock tack vare den moderna planlösningen öppna och känns integrerade. De binds samman med möjlighet till en större matgrupp om 6- 8 personer och ger en härlig oas för umgänge mellan den större soffgruppen som ryms i bortre änden av vardagsrummet, och matlagningen i köket .
Vardagsrummet är för övrigt mer än generöst tilltaget, med större fönsterpartier som möjliggör härligt ljusinsläpp tillsammans med utgången till en större balkong som bjuder på magisk havsutsikt.

Kök

Köket är inrett i stilrena kulörer med vita skåpluckor och ljus beige stänkskydd ovan vask och arbetsytor. Bänkskivan går mörkare trä. Maskinell utrustning består av kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, ugn, micro, samt diskmaskin.

Balkong

Rymlig inglasad balkong med magisk utsikt över hamn och hav. Dom flesta dagarna ser man även över till Köpenhamn. Glaspartierna går lätt öppna upp en vacker sommardag och där är inte inglasar hela balkongen ut, utan ger oss en altankänslan med en hälig "uteplats". Balkongen ger gott om plats för stort matsalsbord eller ett större möblemang.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2022
Pris 4 495 000 kr utgångspris
Avgift 4552 kr/mån
Kommentar Ink va, vatten, kabel-tv, bredband och bostadstillägg.
Andel i förening 0,89951%
Andel av årsavgift 0,89951%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Kaptenen på Limhamn
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769632-2531
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/kaptenen/om-foreningen/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen I föreningen finns 99 lägenheter, källargarage, en övernattningslägenhet men inga gemensamma tvättstugor. Föreningens areal är 4 473 m2 och bostadsytan är 7 968 m2. Ytterligare information finns bland annat i årsredovisningen som återfinns på hemsidan.
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomiska situation kan bedömas som stark. Styrelsen har beslutat att inte höja avgiften under 2022. Garagehyrorna förblir också oförändrad. Garagehyrorna är oförändrade.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 99
Parkering Totalt finns 86 st. parkeringsplatser, 78 st. i garaget varav 10 st. är elbilsplatser och 8 st. utomhus. Det finns 5 mc platser i garaget. Kostnad för bilplatser i garaget är 1000:-/månad och mc 500:-/månad. Kostnad för utomhus är 500:-/månad. För parkeringsplatser finns ett kösystem som hanteras digital genom Mitt HSB.
Tv och bredband Föreningen har avtal med Bahnhof gällande bredband med hög uppkopplingshastighet. Samt med Sappa gällande TV-tjänster. Kostnad 235:-/månad inkl. ett basutbud av Tv-kanaler.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Övernattningslägenhet:
I föreningen finns en övernattningslägenhet för uthyrning. Bokning görs digitalt, instruktioner finns här, och kostnar 250 kr/dygn.

Förråd:
Det finns ett källarförråd till resp. lägenhet. Storleken på förrådet är olika beroende på storlek på lägenhet. Karta var förråden finns återfinns på hemsidan. I källaren finns två cykelförråd samt flera cykelställ i markplan. Sedan finns där även ett barnvagnsförråd.
Övrigt Tillsyn:
I samband med överlåtelse av bostadsrätten utförs tillsyn av vicevärden. Men en tillsyn ska inte förväxlas med en formell besiktning. Vid en tillsyn kontrolleras sådant som föreningen ansvarar för till exempel avlopp, ventilation, bärande väggar osv. Kontakta förvaltningen för tidsbokning.

Trivsel och gemenskap:
I föreningen finns en trivselgrupp med uppdrag att öka trivseln för de boende. Boule spelas varje onsdag och söndagar när vädret tillåter detta.

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar ett källarförråd. - Kostnad för hushållsel tillkommer på avgiften.

Dokument

Området

Limhamns Sjöstad är ett av Malmös mest expansiva områden just nu. Snart växer här ett eget centrum fram i området och det läggs stort fokus på kvalitet och praktikalitet. I närområdet finns massor att upptäcka, både för stora och små.

Närområde

På Limhamns Sjöstad finner vi närhet till mindre bekvämligheter så som matbutik, vårdcentral, frisör, gymanläggning samt tandläkare. Ett stenkast bort hittar vi Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen, som mysiga restauranger, butiker, livsmedel, apotek, vårdcentral, systembolag samt flera caféer, ett måste är fiket "Kaka på kaka".

Kommunikation

Längsgående Limhamnsvägen går stadsbusslinje 7 som går från Ön genom centrala Malmö och vidare ut till handelsområdet Svågertorp.

Parkering

I området finns många garage samt parkeringsplatser att hyra. För övrigt gäller betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi flertalet förskolor samt grundskolan Glasbruksskolan som huserar ca 550 elever i årskurserna F-6.

Räkna på ditt nya boende