VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Torpa, JÖNKÖPING

Torpagatan 5A

Svårslagen central markplanstvåa! Här bor man en våning upp sett från gatan men väl inne på den omslutande gården, dit endast behöriga har tillgång till så har man guldläget med uteplats i söderläge.
Tilltagen och välplanerad tvårummare där de sociala ytorna med kök, matplats och vardagsrum samspelar över en stor öppen yta och samtidigt avgränsas genom en halvvägg och en bra köksplanering. Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter och där den inredda klädkammaren rakt fram tar hand om förvaringen. Badrummet är väl tilltaget med tvättavdelning och duschbadkar med glasdörr. Sovrummet är praktiskt beläget in mot gården vilket gör att stadens ljud hålls borta. Från sovrummet nås den underbara uteplatsen med sol från tidig fm till kväll. Perfekt redan från att vårsolen tittar fram ända fram till senhösten.

Brf Söderport 3 har en god och stabil ekonomi med välskötta fastigheter. 2021 amorterades det av 1 miljon på ett av lånen. I källaren finns förråd, cykelrum och garage. Omsluten mysig innergård med sittplatser och grillmöjligheter. I avgiften ingår nu värme, vatten, grundutbud med tv-kanaler, fiber samt bostadsrättstillägget.

Att bo på Torpagatan 5A innebär att du har tre härliga bostadskvarter bokstavligt talat runt knuten: klassiska Torpa, nybyggda & snabbväxande Munksjöstaden och coola Söder. Här finns alla bekvämligheter inom en radie om cirka 100 meter från ytterdörren: restauranger, livsmedelsbutiker, café, bageri, postservice, apotek, gym samt vårdcentral. För motion och rekreation finns förutom den självklara "Munksjöpromenaden" även Friaredalen och Stadsparken. För längre resor går bussen från närliggande station, men för de allra flesta centrala destinationerna är det smidigast med en promenad eller cykeltur.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 62 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4096 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 2007
Pris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Markplanstvåa med söderläge in mot den mysiga och stängda innergården!

Torpagatan 5a

Torpagatan 5a
Torpagatan 5a
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Torpagatan 5A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 62 kvm. Förenings info se även allmänt/ övrigt
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 62 kvm
Byggnadsår 2007
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Övriga byggnader I källaren finns förråd, soprum, cykelrum samt garage.
UTRYMMEN UTANFÖR BOSTADSRÄTTEN:
Det finns ett källarförråd (ca 8 m2 ) (om förrådet nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Uteplats ca 5 m2 (om uteplatsen nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Rum

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning direkt till vänster. På golvet ligger ljust klinker som övergår till ekparkett och väggarna är vitmålade.

KLÄDKAMMARE

Rakt fram ligger en inredd klädkammare med hyllor utdragbara trådkorgar och upphängningsmöjligheter. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

KÖK/ MATPLATS

Stilrent kök med släta ekluckor som har kombinerats snyggt med rostfria vitvaror, svart kakel som stänkskydd och grå samt rostfri arbetsbänk. Gott om förvaring och arbetsytor. Utrustat med inbyggd ugn, inbyggd mikro, kyl/frys, häll, spis, integrerad diskmaskin samt dubbelho med engreppsblandare. På golvet ligger samma klinker som i hallen och övergår sedan till ekparkett vid matplatsen. Vid diskhon är det en halvvägg ut mot vardagsrummet som skapar en fin kontakt och samtidigt skärmar av på ett bra sätt. För den som vill passar det bra med höga barstolar utanför och blir ett skönt häng för den som slipper laga maten eller ta hand om disken. Efter köket ges det gott om plats för större matgrupp framför fönsterpartiet och då det är öppet in mot vardagsrummet går här att göra ett väldigt långt långbord vid behov.

VARDAGSRUM

Öppet och ljust rum på ca 27 kvm som binds ihop bra med matplatsen och köket. Behagligt ljusinsläpp från norr från stort fönsterparti. Lättmöblerat med flera tänkbara alternativ. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

BADRUM

Tilltaget och ombonat badrum med antracitgråmelerat kakel på väggarna och antracitgrått klinker på golvet. Utrustat med vit kommod med handfat, överskåp mes spegeldörr och överliggande belysning, wc, handdukstork, duschbadkar med vikdörr, grovvask med rostfri avlastningsyta och förvaring under, överskåp, tvättmaskin, torktumlare, vädringsfönster samt golvvärme.

SOVRUM

Behagligt lugnt läge in mot gården. Ca 12 kvm och ger plats åt en dubbelsäng och ytterligare möblemang. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt.

UTEPLATS

Härlig stenlagd uteplats i skönt söderläge. Här tittar solen fram redan innan lunch och stannar till kvällen. Lugn innergård då den är omsluten och inte kan nås av obehöriga.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-10-19
Primärenergital 84

Ekonomi

Lägenhetsnummer 078-078-021
Avgift 4096 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten, grundutbud av tv-kanaler, internet och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 000 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

Ca uppgifter och baserat på en vuxen i hushållet.

Andel i förening 1,9094%
Andel av årsavgift 1,9094%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 626 075 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021

Förening

Föreningsnamn Brf Söderport 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769612-9555
Gatuadress Torpagatan 5A
Postnummer 55333
Ort JÖNKÖPING
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen innehar fastigheten Maskinen 2 med äganderätt. 2006-2007 bebyggdes fastigheten med ett flerbostadshus i NCCs regi. I föreningen finns totalt 41 lägenheter med adresserna Torpagatan 5 A-C & 7 A-B, samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.
Föreningens ekonomi 2021 amorterades ett lån ner med 1 miljon. 2022 amorterades det med 700 000 kr. 2023 är planen att amortera 800 000.
Äger föreningen marken Ja
Renoveringar Löpande underhåll.
2021 målade man om i trapphusen. Fjärrkontroller till garage utbytta.

KOMMANDE:
2023 byte av ljusarmatur till LED
Parkering I föreningen finns 34 varav 8 st med laddmöjlighet. Garageplatser 700 kr/månad (Plats vid laddstolpe tillkommer kostnad för faktiskt förbrukning) samt 3 utomhusplatser 400 kr/månad. I dagsläget finns ingen ledig plats men det går bra att ställa sig i kö.
Tv och bredband Fastigheten är ansluten till Telia. Gemensamt avtal 2022 där fiber och tv-utbud ingår i månadsavgiften.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gårdsplats Omsluten innergård som är helt stängd. Ingång via portarna där blipp eller nyckel behövs. På innergården finns sittbänkar, plats för grill, grönytor och lekytor för barnen.

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Uteplats Delvis stenlagd uteplats i söderläge. ca 5 kvm (Om uteplatsen nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Dokument

Området

På Torpa samsas villorna med mindre flerfamiljshus vilket ger en härlig, levande stadsdel. Här finns lugnet trots närheten till centrum och i omgivningarna finns alltid något nytt att upptäcka. Flertalet grönskande parker - Stadsparken och Friaredalen för att nämna de närmsta - låter dig följa naturens växlingar på nära håll.

Närområde

I närområdet finns livsmedelsbutiker, restauranger och diversebutiker. Goda möjligheter till skol- och barnomsorg.

Kommunikation

Bussen går från flertalet hållplatser i området med navet på Torpaplan där 2 av stamlinjerna finns tillgängliga. Pendlaren tar sig enkelt till E4an, Riksväg 40 eller flygplatsen. Till Jönköpings resecentrum har du cirka 20 minuters promenad.

Parkering

Boendeparkering kan tecknas via Jönköpings kommun för den som är folkbokförd i området samt innehar ett fordon.