VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Gräshagen, Jönköping

Lovisagatan 29A

På Lovisagatan 29A erbjuds nu en en trivsam tvåa med en optimal planlösning. Belägen på våning två med söderbalkong mot den grönskande innergården. Bostaden erbjuder en välkomnande hall som binder samman de övriga utrymmena och ger plats åt ytterligare förvaring om klädkammaren inte räcker till. Kök med gott om förvaring, bra med arbetsyta och fullutrustat med vitvaror. Plats för större matgrupp framme vid fönstret då del av väggen tagits ner in mot vardagsrummet. Öppningen bidrar också att ljuset får strömma fritt till kök och vardagsrum från fönsterpartierna i söder. Här finns även utgång till balkongen som genom sitt söderläge får sol större delen av dagen. Rymligt sovrum med fönster mot norr vilket ger ett behagligt klimat. Helkaklat badrum som renoverades i samband med stambytet.

I månadsavgiften på 3 375 kr ingår värme, vatten, kabel-tv och internet (250/250 Mbit fiber) via Tele2 samt bostadsrättstillägg. Det finns även en inre fond som följer med till nästa ägare på förnärvarande 5520 kr.

Brf Näktergalen är en välvårdad förening med god ekonomi och väl underhållna fastigheter. Flertalet av de stora renoveringarna är gjorda som ex stambyte, takbyte, fönsterbyte och dränering.
Gemensamt i föreningen finns ett rymlig övernattningsrum samt ett hobbyrum.

En promenad eller kort cykeltur till stan och granne med naturen, busshållplats, Icabutik och pizzeria.

MAYBE IT´S TIME TO MOHV?

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 57 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3375 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1948
Pris 1 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Optimal tvårummare med söderbalkong!

Lovisagatan 25

Lovisagatan 25
Lovisagatan 25

Planritning

Lovisagatan 25 B
Lovisagatan 25 B
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lovisagatan 29A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 57 kvm. Föreningsinfo. Se även allmänt
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 57 kvm
Byggnadsår 1948
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Gemensamt i föreningen finns ett rymlig övernattningsrum samt ett hobbyrum.
Övriga byggnader Förråd finns på vinden och i källaren

Rum

HALL

Välkomnande hall som binder ihop bostadens övriga utrymmen. Plats för avhängning ges direkt till vänster som följs upp med en garderob. Ytterligare förvaring finns över ingång till badrummet samt en inredd klädkammare rakt fram. På golvet ligger ett klinkerliknande klicklaminat och väggarna är vitmålade.

KÖK

Praktiskt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Utrustat med kombinerad kyl/frys, spis med glashäll, fläkt, diskmaskin. Plats ges för matgrupp framme vid fönstret. På golvet ligger ett klinkerliknande klicklaminat och väggarna är vitmålade samt har en fondvägg som är målad med grå strukturfärg.

VARDAGSRUM

Luftigt och lättmöblerat rum som nås via hallen och köket. Öppningen in mot köket ihop med det stora fönsterpartiet och utgång till balkongen ger riklig med ljusflöde. På golvet ligger parkett och väggarna är klädda med en ljusrandig fondtapet och resterande väggar är vitmålade.

BALKONG

Härlig balkong i söderläge med utsikt mot innergård och grönskande natur. På golvet ligger trall.

SOVRUM

Rymligt sovrum i behagligt norrläge. Plats ges för dubbelsäng och ytterligare möblemang. På golvet ligger det plankgolv och väggarna är målade i vitt samt en vägg är målad med grå strukturfärg. Utrustat med tre garderober.

BADRUM

Helkaklat badrum som renoverades i samband med stambytet 2003. På golvet ligger ljusblått klinker och väggarna är klädda med vitt kakel samt en ljusblå bård. Utrustat med vädringsfönster, dusch, handfat, överskåp med belysning samt vägghängd wc.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-12-11
Primärenergital 156

Ekonomi

Lägenhetsnummer 115-115-049
Pris 1 695 000 kr utgångspris
Avgift 3375 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabeltv, internet samt avsättning till inre fond med 69kr.
Driftkostnad 5 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

ca uppgifter och baserat på en vuxen i hushållet.

Inre reparationsfond 5 520 kr
Andel i förening 1,018%

Förening

Föreningsnamn Brf Näktergalen 4
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-4036
Gatuadress Lovisagatan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Näktergalen består av 90 bostadsrätter samt 17 lokaler på fastigheten Näktergalen 4. Lägenheterna är fördelade i fem bostadshus uppförda 1948 med adresserna Lovisagatan 25-33. Den totala bostadsarean är 5 926 kvadratmeter och fastighetens areal är 9 350 kvadratmeter. HSB sköter fastighetsförvaltning & Jönköpingsbostäder förvaltar föreningens ekonomi.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt styrelseordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framför allt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 90
Antal lokaler 17
Renoveringar UTFÖRDA:
* 2021 - Fönsterbyte, Lovisagatan 25 & 29
* 2020 - OVK
* 2019 - Installation av rörelsestyrd belysning på samtliga vindar
* 2019 - Fönsterbyte, Lovisgatan 27, 31 33
* 2018 - Nytt avtal med Tele2
* 2017/18 - Renovering av tvättstuga, torkrum och mangelrum (Lovisagatan 27 & 31)
* 2016/2017 - Byte av el i allmänna utrymmen, målning av källargångar, rörelsestyrd belysning
* 2015 - Samtliga nycklar byts till nytt nyckelsystem (KABA)
* 2014 - Obligatorisk ventilationskontroll
* 2013 - Ny utebelysning, asfaltering, nya elkablar in till husen, dränering och nya avloppsstammar från källare och ut till gatan
* 2011 - Nya dörrar till ICA, nya brandsäkra källardörrar
* 2010 - Fasadrenovering
* 2005 - Takbyte på samtliga hus
* 2004 - Obligatorisk ventilationskontroll
* 2003 - Stambyte samt badrumsrenovering i samtliga lägenheter/lokaler
* 2001 - Nya avloppsstammar i samtliga kök
Parkering Totalt finns 74 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar för 100 kr/månad. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Utöver parkeringsplatserna finns även 7 st MC-platser.
Tv och bredband Fastigheten är ansuten till Tele2. Ett grundutbud av Tv-kanaler och bredband med 250mbit/s ingår i månadsavgiften. Möjlighet finns att köpa till extra tjänster direkt via Tele2.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Gemensamt i föreningen finns ett rymlig övernattningsrum med tre bäddar som hyrs ut till föreningens medlemmar för 100 kr/natt samt ett hobbyrum i källaren som är bokningsbart.
Tvättstuga och torkrum finns i källarplan på Lovisagatan 27 och 31. Till varje lägenhet hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Dokument

Området

Gräshagen är beläget söder om Jönköping city och tar vid där området Torpa slutar. Ett lugnt och naturskönt område med flerfamiljshus och villor. Här finns fina motionsspår som leder upp till Vattenledningsparken, Mariebo och Stadsparken samt ner till Munksjöstaden och Södra Munksjön. Här finns dessutom en idrottsplats med flera fotbollsplaner.

Närområde

I området finns en Icabutik, en kiosk och en pizzeria. Gång/cykelavstånd till bensinstationerna & hamburgerrestaurangerna vid Jordbron samt in till centrala Jönköpings rika utbud av service.

Kommunikation

En av stamlinjerna, nr 3, trafikerar området med täta avgångar. Busshållplatsen ligger en gata bort och med bil tar du dig lätt ut på riksväg 40.

Parkering

Fri parkering på gatorna.

Övrigt

Gräshagsskolan F-6, Kyrkans öppna förskola, Junegården Servicehus Äldreboende, Stråga Fritidsgård

Räkna på ditt nya boende