Hovslätt, JÖNKÖPING

Hägervägen 14

Återigen har vi på MOHV fått förtroendet att förmedla en av de populära bostadsrätterna på Hägervägen i Hovslätt!

Här finns nu möjlighet att förvärva en riktigt fin trerummare belägen en trappa upp på gaveln. Här erbjuds en välplanerad planlösning med stort vardagsrum där både matsalsbord och soffgrupp får plats. Vardagsrummet är beläget i anslutning till det trevliga köket och från vardagsrummet finns även utgång till den härliga balkongen i bästa västerläge. Tack vare balkongens läge kan ni njuta av härlig eftermiddags/kvällssol. Utöver de sociala ytorna finns här även två sovrum i bra storlek, båda utrustade med två st dubbelgarderober för praktisk klädförvaring, samt ett nyligen och helkaklat renoverat badrum utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Samtliga ytskikt är i mycket gott skick så här är det bara att flytta in och börja trivas!

Brf Idrotten är en omtyckt förening där såväl fastigheter som ekonomi är mycket välskött. Låg belåning på endast ca 2 200 kr/kvm. Utöver den fina ekonomin och de trevliga fastigheterna erbjuder föreningen sina medlemmar mervärde i form av fina innergårdar med lekplatser och pergola, gemensamma tvättstugor, ett helt nytt motionsrum, en stor samlingslokal samt bastu/relax. I månadsavgiften ingår förutom värme och vatten även bostadsrättstillägg, kabel-tv, bredband samt en parkeringsplats.

Här bor ni lugnt och skönt med naturen och fina motionsspår som närmsta grannar. Smidigt gångavstånd till välsorterade matbutikerna Coop och ICA, förskolor, grundskola, idrottsanläggningar samt buss- och tåghållplatser. Till centrala Jönköping är det endast ca 8 km.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information om detta härliga hem!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 70.8 kvm
Avgift 3742 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1973
Pris 1 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 79
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad gaveltrea i populär BRF!

Hus med tvättstuga och gym Relax i källaren på nr 44 Bastu i källaren på nr 44 Samlingslokal i källaren på nr 44

Hus med tvättstuga och gym
Hus med tvättstuga och gym
Relax i källaren på nr 44
Relax i källaren på nr 44
Bastu i källaren på nr 44
Bastu i källaren på nr 44
Samlingslokal i källaren på nr 44
Samlingslokal i källaren på nr 44

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hägervägen 14

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 70.8 kvm. säljarens information
Hiss Nej

Byggnad

Boarea 70.8 kvm
Byggnadsår 1973
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Fånluft
Övriga byggnader Gemensamt på gården finns två lekplatser och en uteplats med pergola. Här finns även två gårdshus innehållande tvättstugor samt ett helt nytt motionsrum, stor samlingslokal och bastu/relax. Samtliga lägenheter har tillgång till ett källarförråd och ett förrådsutrymme var i sitt trapphus.

Föreningen har flertalet p-platser, gästparkeringar samt parkering för husvagn och husbil. Under okt 2021 byggdes även 12 p-platser med el-laddning (till dessa platser är det separat kö via föreningen).

Det finns cykelställ utanför varje ingång. Dessutom finns det cykelförråd i anslutning till parkeringen.
Mopedförråd finns i ett av förråden i anslutning till parkeringen.
Motorcykelgarage finns i anslutning till parkeringen. Dessa platser hyrs ut via separat kösystem, kostnad 100 kr/mån.

Rum

HALL

Välkomnande entréhall med gott om yta för avhängning av ytterkläder direkt till vänster innanför dörren. Här ligger ekparkett på golvet och väggarna är vita.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum som får gott om ljusinsläpp via flera fönster och balkongdörr i väst. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöbler. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita.

KÖK

Trevligt kök i anslutning till vardagsrummet. Gråa köksluckor och vitt kakel ovan arbets- och diskbänk. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spis med glashäll samt köksfläkt. Även här är väggarna vita och golvet belagt med ekparkett.

BALKONG

Från vardagsrummet nås den härliga balkongen belägen i bästa västerläge. Här kan ni njuta av härlig eftermiddags/kvällssol och tack vare storleken finns gott om yta att möblera efter tycke och smak.

BADRUM

Stilrent badrum renoverat 2018 med vita helkaklade väggar och ljusgrå hexagonmönstrade klinkers. Badrummet är utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, duschkabin, handfatskommod, vägghängd rund spegel med belysning samt reglerbar golvvärme.

SOVRUM 1

Det större av de två sovrummet erbjuder gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt praktisk klädförvaring via två st dubbelgarderober. På golvet ligger ekparkett och väggarn är vita, undantaget ena kortsidan som är klädd i stenmönstrad tapet.

SOVRUM 2

Även det andra sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng om så önskas. Även här erbjuds klädförvaring via två st dubbelgarderober. På golvet ligger ekparkett och väggarna går i en behagligt grå/grön nyans.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-10-08
Primärenergital 112

Ekonomi

Lägenhetsnummer 025-025-023
Pris 1 895 000 kr utgångspris
Avgift 3742 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, kabel-tv & internet
Driftkostnad 4 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

ca uppgifter och baserat på en vuxen och två barn i hushållet. Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal. Faktura skickas ut var 3:e månad för den egna förbrukade elen.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,6932%

Förening

Föreningsnamn Brf Idrotten
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-5900
Gatuadress Hägervägen
Ort Jönköping
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Idrotten äger fastigheten Idrotten 4 i Jönköping som uppfördes 1971. Föreningen består av tio långa tvåvåningshus innehållande totalt 130 bostadsrättslägenheter fördelade på 1-4 rum och kök.

Den administrativa förvaltningen har ombesörjts av AB Jönköpingsbostäder. Hemsida www.brfidrotten.se.

I föreningen finns egen vaktmästare som tar hand om föreningens gemensamma utrymmen.
På föreningens trivsamma och mycket välhållna innergård finns två lekplatser, en uteplats med pergola och två gårdshus innehållande tvättstugor samt helt nytt motionsrum. I ett av tvåvåningshusen nr 44 finns en stor samlingslokal och bastu/relax för föreningens medlemmar att låna. Samtliga lägenheter har tillgång till ett källarförråd och ett förrådsutrymme var i sitt trapphus.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Där ingår bostadsrättstillägget för hemförsäkring som ingår i månadsavgiften.
Gemensamt tecknat elavtal. Föreningen fakturerar var 3 månad den faktiska förbrukningen.
Äger föreningen marken Ja
Renoveringar 2020 Nytt motionsrum och 12 st nya p-platser med laddning för elbilar.
2020 Renoverat samtliga byggnader på västra sida - bytt panel, målat om, tilläggsisolerat, bytt fönster och balkong/altandörr. Byggt pergola med nya möbler. Gjort energideklaration samt radonmätning.
2016 Båda tvättstugorna är nyrenoverade med nya maskiner, trappuppgångarna renoveras, nya lägenhetsdörrar, ventilationsrenovering samt beslutat att om badrummet ska renoveras måste det ske genom en auktoriserad firma och golvbrunnen måste bytas.
2015 Renovering cykelhus
2013 Nya elskåp samt jordfelsbrytare i alla bostäder, ny fjärrvärme
2009 Nya fönster åt öster.
Parkering Föreningen har flertalet, p-platser samt gästparkeringar. Under okt 2021 byggdes även 12 p-platser med el-laddning - separat kö. Till varje lägenhet ingår parkering. En plats till treor och två platser till fyror. Det finns även en parkering för husvagnar och husbilar. Det finns cykelställ utanför varje ingång. Dessutom finns det cykelförråd i anslutning till parkeringen. Mopedförråd finns i ett av förråden i anslutning till parkeringen. Motorcykelgarage finns i anslutning till parkeringen. Dessa platser måste man hyra och ett kösystem finns för detta. Kostnaden är 100 kr/mån
Tv och bredband Föreningen är ansluten ComHem. I månadsavgiften ingår ett grundutbud av digitala TV-kanaler och bredband (50 Mbit/s)
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Dokument

Området

Hovslätt är ett samhälle beläget cirka 10 minuter med bil från Jönköping, området ligger i Tabergsdalen och tillhör Jönköpings tätort. Invånarantalet är cirka 3000. Bebyggelsen är blandat med villor, bostadsrätter och hyresrätter. I Hovslätt finns elljusspår, idrottsplats samt friluftsområde längs Tabergsån med vandringsleder till bl.a. natursköna Hassafallsleden.

Närområde

I Hovslätt finns 2 st välsorterade livsmedelsbutiker, 2 pizzerior, 2 frisörsalonger, shopping med mera. Goda möjligheter till skol- och barnomsorg. Skola upp till ÅK 6.

Kommunikation

Goda kommunikationer med tåg alternativt buss. Busslinje 28 går med täta avgångar från flertalet stationer. Nyanlagda cykelvägar leder in till såväl Jönköpings centrum som Ljungarums industriområde.

Räkna på ditt nya boende