VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ramlösagården, Helsingborg

Lagerhäggsgatan 3

Vi presenterar snart denna påkostade och arkitektritade villadröm på ett av Ramlösagårdens främsta lägen. Interiört erbjuds ni representativa sällskapsytor där utemiljön tillåts att integreras via stora fönsterpartier med trädgården. Bostaden har spännande lösningar där köket är ståtligt placerat och ger en överblick över de sociala ytorna i den nedsänkta vardagsrumsdelen.

Hemmet bjuder på genomgående vackra och tilltalande materialval såsom italienska stengolv i nästan hela huset, generösa sällskapsytor med imponerande takhöjd samt fyra rymliga sovrum. Vidare finner vi ett helkaklat badrum med dusch, en smakfull köksinteriör med köksö samt ett välutrustat tvättrum. Stora fönsterpartier ger ett sagolikt ljusinsläpp.

Ett hem långt över det ordinära med imponerande rymd och stilsäker interiör som samspelar med den fantastiska utemiljön med stort trädäck samt stenlagd uteplats i söderläge som är minst lika tilltalande som interiören.

Här kommer du att bo i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till barnomsorg, skolor och natur. I detta trygga och uppvuxna villaområde är bebyggelsen blandad och omgivningarna varierande med grönområden. Med en kort promenad når du Ramlösa vackra park. Tågstationen ligger 5 min bort och nås smidigt via gång- och cykelväg. I Ramlösa har man goda kommunikationer med fina cykelvägar till såväl centrala Helsingborg som snabb åtkomst till E4/E6 - perfekt för pendlaren.

Varmt välkommen att lämna din intresseanmälan redan nu!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 158 kvm + 60 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 4 sovrum
Tomt 1194 kvm, friköpt
Byggnadsår 2003
Pris 8 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Henric Nylander
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 22
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Extraordinär arkitektvilla på Ramlösagården!

Planritning

Henric Nylander

Henric Nylander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lagerhäggsgatan 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 158 kvm. taxeringsinformation

Arkitektritad och representativ villa med en fantastisk takhöjd. Bostadens sociala ytor har genomgående vitmålade väggar, exklusiva italienska stengolv och påkostade detaljer.

Snygg entré samt rymlig och välkomnande hall med den vackra italienska stengolvet och rikligt ljusinsläpp från den moderna fönstersättningen. Vidare öppnar hallen upp till bostadens mycket generösa sällskapsutrymmen och kök.

Vardagsrum och matrum i öppen planlösning med en fantastisk känsla av rymd och ljus genom öppningsbara takfönster samt de många fönsterpartierna med utgång till trädgård och uteplats. Välplanerat och rymligt vardagsrum en trappa ner med plats för stort soffmöblemang. Här finns en mysig platsbyggd braskamin, perfekt för mörka vinterkvällar. Flera stora fönsterpartier som tillsammans ger ett fantastiskt ljusinsläpp åt bostadens sällskapsdelar som bjuder in ljuset och trädgården. I direkt anslutning till köket och vardagsrummet öppnar altandörren upp till grönskan i trädgården.

Stilrent kök med luckor i vitt och körsbär. Välplanerat och praktiskt med gott om arbetsyta på bänkskivor i körsbärsträ. Den utmärkta köksön platsar för både förvaring och avställningsplats. Här finner vi även fönster som erbjuder uppsikt över grannskapet och en vy över trädgårdens framsida. Utrustat med inbyggd ugn samt mikrovågsugn, induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

Det stora sovrummet erbjuder en fantastisk miljö, här vaknar du upp med solen och vy över den grönskande trädgården som nås direkt genom den egna terassdörren. Golvet är beklätt med ett mjukt körsbärsparkett och väggarna i behaglig kulör.

Tidlöst och exklusivt badrum med påkostat italienskt ljust kakel på väggar och kakel på golv. Sagolik och rymlig walk in dusch som tillsammans med den platsbyggda kommoden i tegel ger en genuin lyxig känsla. Det stora fönstret låter ljuset komma in och skapar en trivsam miljö.

Via entréhallen nås bostadens andra badrum med kaklade väggar i ljus nyans, samt klinker på golv i matchande ljusa nyans. De mörktonade glasdörrarna omsluter duschen och det stora insynsskyddande fönstret ger ett behagligt ljus.

I husets andra del erbjuds tre rymliga sovrum med körsbärsgolv, målade väggar i ljusa nyanser samt stora fönster med modern sättning.

Tvättstugan med klinker på golv och halvkaklade väggar erbjuder såklart både tvättmaskin och torktumlare samt tvättbänk. Här finns även gott om öppna förvaringsutrymmen med hyllor och hängare. Luftvärmepump diskret placerad.

Med ingång från husets uppfart i väster finns husets praktiska groventré, flera garderober ger goda förvaringsmöjligheter. Det rymliga garaget erbjuder plats för en bil samt gott om förvaringsutrymme.

Idyllisk arkitektritad trädgård med flera uteplatser för solens alla timmar och lättskötta rabatter, här välkomnar man mer än gärna våren och tillbringar sina sommardagar med nära och kära. Om det blåser avnjuts dagen vindstilla i växthuset med en härlig utsikt över hela trädgården. Poolen erbjuder svalkande bad i bästa solläge.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Figuren 2
Boarea 158 kvm
Biarea 60 kvm
Byggnadsår 2003
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fasad Trä + Puts
Fönster isolerglas 3-glastyp
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Tv och Bredband från Tele2

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2022-09-13
Primärenergital 104

Ekonomi

Pris 8 495 000 kr
Taxeringsvärde 4 345 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 992 000 kr
  • Småhusmark: 1 353 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 992 000 kr
Värdeår 2003
Summa inteckningar 2 940 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 40 072 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 16 625 kr
  • Vatten/avlopp: 3 852 kr
  • Försäkring: 5 389 kr
  • Hushållsström: 10 906 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 3 300 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning och kan därför variera beroende på egen förbrukning. (Avser 2021)

Tomt

Tomtarea 1194 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Figuren GA:1, Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Figuren GA:2 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Ramlösa GA:9 ändamål: Radio- TV och/eller tele

Planbestämmelser Detaljplan Vattenskyddsområde Fornlämning (1 st)

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende