VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Westerbergs gata 9

På populära Nissastrand finns denna enastående och välrenoverade våning på hela 104 m2. Här har nuvarande ägare skapat ett genomtänkt hem av hög kvalité med påkostade materialval. Bostaden erbjuder förutom tre sovrum även två helkaklade badrum, en modern och öppen planlösning samt generösa förvaringslösningar. De två balkongerna (som dessutom är inglasade) gör att du kan njuta av sol eller skugga dagen lång, med en trevlig vy ut mot Nissan och vackra Norre Katts Park i bakgrunden.

Att bo på Nissastrand innebär att allt du behöver finns inom en kort promenad. I närområdet finns flera matbutiker, träningsanläggningar, trevliga promenadstråk samt hela citys utbud av restauranger och shopping. Brf Henrik är en stabil förening med god ekonomi och i månadsavgiften om 6827 kr ingår värme och varmvatten samt bostadsrättstillägg. Därutöver har föreningen upphandlat ett avtal med förmånligt pris om 309 kr för TV (paket lagom) samt Internet (fiber 250/250 mbits) , vilket läggs som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Varmt välkommen att kontakta Marcus på 070-3350567 för din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 104 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6827 kr/mån
Rum 4
Våning 4 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2008
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Enastående fyra med två inglasade balkonger!

Planritning

Westerbergs gata 9 copy
Westerbergs gata 9 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Westerbergs gata 9

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 104 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 4 av 6

HALL
Via hiss når du denna magnifika våning på fjärde våningsplan. Sätt in nyckeln i dörrlåset och vrid om - upp öppnar sig ett hem utöver det vanliga. Våningen har genomgått varsamma renoveringar under 2021/2022 med noga utvalda material, i kombination med design, för att skapa ett unikt hem. Direkt vid första klivet innanför dörren ser du det tilltalande köket i mattsvart utförande och sin glänsande keramiska bänkskiva. Direkt till höger om entrén finns en praktisk garderob med skjutdörrar av glas som erbjuder god förvaring. I den inre delen av hallen har ena väggen dessutom försetts med akustikpanel av ek. För den teknikintresserade har nästan alla kontantuttag och strömbrytare försetts med "Plejd", vilket gör du enkelt kan styra belysningen med mobiltelefonen, förberedda ljusscheman samt olika inställningar. Detta är ett hem utöver det vanliga. Varmt välkommen hem.

BADRUM
Det första av två badrum finns i anslutning till entrén. Mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp, handdukstork samt dusch med vikbara dörrar av glas.

SOVRUM/DRESSING ROOM
Detta är rummet för den klädintresserade! Ett dressing room med flera garderober och smarta förvaringslösningar. Dessutom finns en heltäckningsmatta för skapa en mysig känsla. Inte nog med det så har ägarna även installerat en stor spegel utmed ena kortsidan! För dig som istället är i behov av tre sovrum kan garderoberna smidigt fördelas ut till övriga rum.

KÖK/VARDAGSRUM
Med en öppen planlösning finner du kök och vardagsrum. Köket (E-POQ) totalrenoverades under 2021 och har mattsvarta köksluckor och stomme. Gott om förvaring erbjuds i flera under- samt överskåp. Nuvarande ägare har förlängt köket och därmed skapat en halvö där spishällen har integrerats för en mer social planlösning. Förslagsvis kan halvön tillföras barstolar för häng samt platsen där frukosten intas i farten. Köksbänken är av kvartskomposit ("Taga", keramisk) och kan därför användas med gott samvete utan risk för skador. För att skapa en extra lyxig känsla har stenen även utmed köksön förlängts som ett vattenfall. Även kapitalvarorna är påkostade och är i delvis mattsvart utförande. Ytterligare detaljer finns i form av spotlights i taket (LED) samt flera kontantuttag under överskåpen för underlätta vardagen. Vid fönstret får du smidigt plats med ett matbord till vardags som fest. Önskas istället ett större matbord kan detta med fördel placeras i vardagsrummet istället. Köket har mycket påkostade kapitalvaror i form av: induktionshäll med kolfilterfläkt (Bosch Accent Line), integrerad diskmaskin (Asko), inbyggd ugn (Bosch Accent Line), inbyggd mikro (Bosch Accent Line), vinkyl (Temptec, med möjlighet för upp till 32 flaskor), kyl (Samsung) samt frys (Samsung).

Via köket når du dessutom en utav balkongerna. Denna balkong erbjuder morgonsol och en mycket trevlig vy ut mot Nissans blänkande vatten samt innergården. Att nämna är att lägenheten är en av få på hela Nissastrand som har två stycken inglasade balkonger - Lyx!

Vardagsrummet är luftigt och inbjuder till möblering efter behov. Önskas finns utrymme för både en mat- samt soffgrupp. De stora fönsterpartierna ger rikligt med ljusinsläpp, men tack vare lägenhetens placering, lite insyn.

Via vardagsrumsdelen når du den andra balkongen. Här kan du njuta av solen från lunch till sen eftermiddag och Nissan med Norre Katts Park samt Torntorget som bakgrund. En liten del av balkongen är utan inglasning och perfekt för dig som gillar grillen! Den inglasade delen har försetts med rullgardiner.

Mellan vardagsrum och kök, innan badrummet, finns även en mycket rymlig utrymme som i dagsläget fungerar som klädkammare. Även här har det målats om samt lagts in en heltäckningsmatta på golvet.

BADRUM
Det andra badrummet finns mellan de två sovrummen på vänster sida om kök/vardagsrum. Även detta badrum har ljus klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet erbjuder tvättmöjligheter i tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Ovanför sitter en arbetsbänk av laminat samt ett överskåp. Nuvarande ägare har dessutom under 2022 (från HAFA) installerat ny wc (IFÖ), handfat, kommod, duschblandare med takdusch, duschväggar av glas, badrumsskåp samt handdukstork (som går på elpatron).

SOVRUM
Det andra sovrummet ligger placerat vägg-i-vägg med köket! Ett mysigt sovrum där du enkelt får plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. På golvet ligger en heltäckningsmatta för att få den där hotellkänslan. Fönsterna erbjuder rikligt ljusinsläpp med låg insyns tack vare sin utformning.

SOVRUM
Det tredje sovrummet ligger vägg-i-vägg med vardagsrummet. Luftigt rum som även det möbleras samt nyttjas efter behov. Önskas rummet nyttjas som sovrum kan med fördel garderober installeras utmed väggen.

Varmt välkommen till ett hem utöver det vanliga!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 104 kvm
Byggnadsår 2008
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Övrigt om byggnaden Omfattande renovering under 2021/2022 som innefattar:
- Nytt kök samt kapitalvaror.
- Omslipning av golv samt vitpigmenterad hårdvaxolja.
- Bredspackling av samtliga väggar (samt målat om väggar och tak).
- Nya lister.
- Heltäckningsmatta i två sovrum.
- Inredning dressingroom.
- Nya möbler och porslin i ett av badrummen.
- Installation av Plejd.
- Viss ny el-dragning.
Övriga byggnader Utrymmen utanför bostadsrätten:
Förråd i källarplan (information om förrådet nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).
2 st balkonger i anslutning till bostadsrätten (information om balkongen nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram)

Energideklaration

Utförd Ja, 2013-07-05
Energikonsumtion 120 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 26
Avgift 6827 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten samt bostadsrättstillägg. Därutöver har föreningen upphandlat ett avtal med förmånligt pris om 309 kr för TV (paket lagom) samt internet (fiber 250/250 mbits) vilket är ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften (anges under driftkostnaden). Total avgift är 7136 kr/mån.
Driftkostnad 9 758 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 500 kr
  • Övrigt: 3 708 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förburking, levnadsstil och det avtal du väljer. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som föreningen tar ut varje månad för TV och Internet. Föreningen har upphandlat ett avtal med förmånligt pris om 309 kr för bredband (250/250 mbits) samt TV (faktureras tillsammans med månadsavgiften) som varje medlem har tillgång till.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,37441%
Andel av årsavgift 1,37441%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 884 803 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Förening

Föreningsnamn Brf Henrik
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769613-8754
Gatuadress Westerbergs gata 7
Postnummer 30226
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen Brf Henrik är en äkta bostadsrättsförening och ligger på Nissastrand i centrala Halmstad. Föreningen hus uppfördes 2008 och består av tre huskroppar med totalt 79 st bostadsrätter samt tre lokaler (med hyresrätt). Lokalerna är i dagsläget uthyrda till en Hälsostudio samt frisör. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Halland och inkluderar styrelseansvar samt kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje bostad följer ett förråd i källarplan. Cykelförråd i källarplan. Föreningen har dessutom ett gästlägenhet (sovrum, vardagsrum, badrum samt pentry) som kan hyras utav medlemmarna mot en kostnad av 225kr/natten. Föreningen lånar även ut ett partytält med tillhörande bänkar och bord för festliga tillfälle som kan användas på innergårdens gräsmatta.

RENOVERINGAR
Föreningen har inget planerat förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har en underhållsplan (kommande 30 åren) som uppdateras löpande.
Utförda renoveringar:
2021 - Installation av elstolpar.
2020 - Vattentätning i b-huset. Behandling av samtliga fasader. Genomgång av OVK samt byte av elementfilter. Uppfräschning av gästrummet på Esaias Thoréns gata 1.
2019 - Frånluftsåtervinningsanläggning.

PARKERING
Föreningen har 82 st garageplatser (1 st i kö i 2022-06-08) mot en kostnad av 500 kr/månaden, varav 6 st med laddstolpar (elen köps in separat). I övrigt parkering utmed vägen i närområdet eller parkeringshuset Gamle Tull. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på www.halmstad.se.

TV & INTERNET
I avgiften ingår TV (Lagom) och internet (fiber 250/250 mbits) från Telia. Önskas fler TV-kanaler eller högre hastighet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2023-08-17: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Föreningen planerar att höja med 1 % från 2024-01-01. Föreningen höjde avgiften 2023-01-01 med 5 %. Under 2023 band föreningen om ett stort lån, med hälften på 2 år till 4,19% ränta, resterande halva rörlig. samt Föreningen anser sig ha god ekonomi och försöker amortera så mycket som är möjligt på föreningens lån.

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.