Centrum/öster, HALMSTAD

Nyhemsgatan 16

År 2018 stod Brf Glashuset färdig för inflyttning och snabbt har föreningen blivit populär samt uppmärksammad för sina stora balkonger, lummiga innergård samt stora glaspartier. På tredje våning finns nu möjlighet att förvärva denna genomtänkta tvåa på 55 m2 med balkong på hela ca 14 m2 och eftermiddagssol. Denna lägenheten har mycket smakfulla materialval och smarta förvaringsmöjligheter. Vad sägs som kök ifrån Ballingslöv med tillhörande köksö och granitskivor, helkaklat badrum med hög komfort och tvättmöjligheter samt sovrum med hotellkänsla!

Tack vare sitt strategiska läge har du alltid närhet till allt. Inom loppet av 5 minuter når du flera matbutiker, restauranger och träningsanläggningar. Högskolan i Halmstad samt Resecentrum för vidare transport med tåg likaså. City för puls når du antingen via cykel eller med buss precis utanför husknuten - helt enkelt perfekt. Dessutom erbjuds möjlighet till parkeringsplats till en låg månadskostnad och gästlägenhet för 150kr/natten när vännerna kommer på besök. För endast 3208 kr/mån ingår värme, vatten, TV (BAS-paket), internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg, vilket sammantaget borgar för en låg månadskostnad. Denna bostad förbereds inför en försäljning. Kontakta Marcus på 070-3350567 vid intresse!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 55 kvm
Avgift 3208 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 2018
Pris 2 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Nyhemsgatan 16 copy
Nyhemsgatan 16 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nyhemsgatan 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 55 kvm.
Hiss Ja

HALL
Via föreningens trevliga innergård, via hiss eller trappor, når du denna mycket trevliga tvåa på tredje våning. Välkommande hall, som tack vare ett långsmalt fönster över dörrkarmen, är ljus och rymlig. Bostaden stod inflyttningsklar så sent som 2018 och är därför i mycket gott skick. Direkt vid entrén finns ett lättskött klinkergolv i mörkt utförande. Detta övergår sedan till ett mörkt ekparkettgolv i hall och vardagsrum/kök. Väggarna har blivit vitmålade vilket bidrar till den ljusa och trevliga känslan. Till höger finns möjlighet att hänga av sig jacka samt ställa undan skorna. En stor inredd klädkammare finns också på höger sida om entrén, perfekt för att använda som klädkammare vilket det idag nyttjas som tack vare sina förvaringslösningar. Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK/VARDAGSRUM
Några steg in i bostaden öppnar sig kök och vardagsrum. Tack vare sin öppna planlösning har nuvarande ägare valt att installera en köksö för att utnyttja ytan maximalt. På så sätt skapas "rum-i-rummet" och ön avgränsar köksdelen mot vardagsrumsdelen. Matbordet placeras med fördel vid de stora fönsterpartierna med vy mot den stora balkongen. Köket från Ballingslöv har vita skåpsluckor med mörka beslag. Köksbänken är av granit och avgränsar underskåpen mot stänkskyddet i vitt utförande. Samtliga kapitalvaror är i rostfritt utförande. Köksön erbjuder ytterligare förvaring, erbjuder häng vid fest samt här frukosten intas i farten. Köket är utrustat med kapitalvaror från Cylinda: induktionshäll, kolfilterfläkt (Franke), inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Med en öppen planlösning mot vardagsrummet så bidrar det till en härlig, ljus känsla samt optimalt för umgänge. Vardagsrummet sträcker sig längst hela vänstersidan där du enkelt får plats med en större soffgrupp om så önskas. Möjlighet till placering av en byrå eller skrivbordsdel är också möjlig.

BADRUM
Från hallen nås det stora helkaklade badrummet på höger sida. Ett stort och rymligt helkaklat badrum i stilrena materialval med en mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Golvvärme samt handdukstork har installerats för maximal komfort. Badrummet erbjuder även tvättmöjligheter i tvättmaskin samt torktumlare från Cylinda. Ovanför maskinerna sitter ett arbetsbänk av laminat, samt två stycken förvaringsskåp. I taket sitter infällda dimningsbara spotlights. Badrummet är dessutom utrustat med: wc, kommod, dusch med vikbara väggar i glas, samt badrumsspegel med belysning.

SOVRUM
På vänster sida nås det rymliga sovrummet med hotellkänsla! Du får plats med en dubbelsäng och tillhörande nattduksbord om så önskas. För att maximera ytan så byggdes det med två ingångar på varsin sida om sängen med skjutdörrar som går inuti väggen. Väggarna är målade i grått utförande och på golvet ligger en behaglig textilmatta. Sovrummet ligger in mot den lugna innergården och förvaring erbjuds i en större dubbelgarderob, en enkelgarderob samt städskåp.

BALKONG
På bästa läget med maximal chans att njuta av solen från eftermiddagen till sin nedgång. Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen på ca 14m2. Balkongen är mycket stor med gott om plats att ha både en lounge- och matdel. Flera el-uttag finns för att kunna tillföra belysning året om, eller kanske en terrassvärmare och grill?

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 55 kvm
Byggnadsår 2018
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme samt bergvärme.
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Övriga byggnader Tillval:
- Köksö
- Mörka beslag.
- Bänkskivor av granit.
- Kapitalvaror i rostfritt utförande.
- Golvvärme i badrummet.
- Spotlights i badrummet.
- Tillbyggd förvaring i klädkammaren.

Till bostaden följer ett förråd i källarplan märkt 1209.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-01-19
Primärenergital 61

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1209
Pris 2 195 000 kr utgångspris
Avgift 3208 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, internet (fiber 250/250 mbits), TV (BAS-paketet) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 700 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 750 kr
  • Hushållsström: 3 950 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal. OBS! Under hösten 2022 kommer föreningen gå över till IMD (Individuell mätning av elförbrukningen). På så sätt slipper man nätkostnaden, en besparing på några tusenlappar per år. Elen köps istället från föreningen som har ett kollektivt nät abonnemang.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,7437%
Andel av årsavgift 1,74%

Förening

Föreningsnamn BRF Glashuset
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769632-6789
Gatuadress Nyhemsgatan 16
Postnummer 30249
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Glashuset ligger med kännetecknande arkitektur utmed Laholmsvägen, mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Föreningen består av två huskroppar med loftgångar och totalt 54 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningens hus stod klart 2018 och föreningen äger fastigheten Gasen 1. Föreningen hus är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar där även momenten styrelseansvar samt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter ingår. Föreningen har tecknat avtal med PART Fastighetsförvaltning om ekonomisk- och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras för 150kr/natten. Cykelförråd både på markplan och i källarplan. I källarplan finns ett förråd som följer varje lägenhet.

RENOVERINGAR
Då föreningens hus omfattas av garantier fram till 2028 finns inga planerade renoveringar eller underhåll, förutom sedvanligt underhåll.
Under 2020 kommer tvåårsbesiktning att genomföras och reaparationer utföras (augusti 2020).
Genomförda renoveringar:
2019 - Utökat antal parkeringsplatser.
2018 - Inrett gästlägenhet.

TV & INTERNET
Föreningen har infört kollektivt abonnemang för TV (grundutbud) & Internet (fiber 250/250 mbits) som ingår i månadsavgiften. Önskas sedan fler kanaler eller högre hastighet på internet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har 35 parkeringsplatser mot en kostnad om 400kr/mån (separat kö tillämpas, ledig plats finns 2022-02-21). I övrigt fri parkering i närområdet. Parkeringsgarage finns att tillgå i anslutning till föreningens hus. Läs mer på www.hfab.se.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2022-02-21; I dagsläget finns inga planer på att förändra avgiften. Föreningen anser sig ha bra ekonomi och har en lägre snittränta än den ekonomiska planen. Föreningen har nyligen amorterat 850.000kr extra (sommaren 2021) på de befintliga lånen.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende