Visningar

Torsdag 7 Juli KL: 17:30 - 18:30 Tidsbokad visning. Boka själv via hemsidan! Boka
Fyllinge, Halmstad

Mörtvägen 4

Välkomna till denna rymliga 4:a med ett optimalt hörnläge på populära Fyllinge! Här bor man perfekt i denna genomgående lägenhet med mycket ljusinsläpp från flera väderstreck samt många sociala ytor. Lägenheten erbjuder en bra planlösning med 3 sovrum, stort kök med matplatsdel samt stort vardagsrum. Badrum samt gästtoalett i ljusa färger och gott om förvaringsmöjligheter i lägenheten samt i direkt anslutning till bostaden. Här finns möjligheten att kunna sitta och njuta av förmiddagssolen på balkongen eller av eftermiddagssolen på den stora uteplatsen utanför dörren en trappa ner.

Välkommen att boka in dig på din personliga visningstid redan idag.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 88 kvm
Avgift 5951 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1984
Pris 1 350 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

En 4:a med uteplats samt balkong!

Planritning

Mörtvägen 4 copy
Mörtvägen 4 copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mörtvägen 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 88 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Välkommen upp till denna ljusa lägenhet! Här finns en inglasad entré vilket är perfekt för att kunna använda ytan på ett optimalt sätt och även för att kunna ha skydd mot vädret.

HALL
Stor och välkomnande hall med mycket ljusinsläpp från flera väderstreck. Till höger finns en naturlig plats för att hänga av sig jackan samt ställa undan skorna på. Hallen har ett fönster som släpper igenom ljuset som en trevlig detalj. På vänster sida finns plats för att kunna ha skänk eller ytterligare garderobslösning. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett laminatgolv i ljust.

SOVRUM
Från hallen nås det stora sovrummet in till höger. Här finns gott om plats för att ha en dubbelsäng samt bra förvaringsmöjligheter i den befintliga garderoben. För den som önskar går det även att ha ytterligare förvaring direkt in till vänster i rummet eller ett skrivbord, allt enligt vad som önskas. Fönstret är ut mot föreningens innergård. På väggen finns en fondtapet i ljusa färger och övriga väggar är målade i ljusblått. På golvet ligger samma ljusa golv som i hallen.

KÖK
Från hallen nås köket in till vänster. Ett stort och inbjudande kök med mycket plats för att laga mat och umgås. Här finns plats för matbord med plats för minst 4 personer samt mycket bänkytor. Köket är utrustat med side by side kyl- och frysskåp, diskmaskin, spis med häll, diskho med blandare samt fläkt. Stänkskydd i vitt kakel och en laminatbänkskiva i svart. Köksluckorna i ljust med handtag i silver. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är målade i vitt. Från köket nås balkongen.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås via köket in till höger. Ett perfekt rum att kunna ha som barnrum eller kontor/gästrum. Rummet har bra med förvaringsmöjligheter till höger i rummet och plats för säng samt skrivbord till vänster. Vissa har även valt att öppna upp väggen mellan kök och sovrum och skapat ett större kök. Rummet är målat i ljust och på golvet ligger samma laminatgolv som i köket.

BADRUM
Från hallen nås badrummet in till vänster. Ett stort halvkaklat badrum i ljusa färger med ett praktiskt vädringsfönster. Kakel i vitt och beige samt vitmålade väggar på övriga. På golvet ligger ett klinker i en grå nyans. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, spegel, väggskåp, wc, samt handfat med kommod.

VARDAGSRUM
Från hallen nås vardagsrummet rakt fram. Här finns gott om plats för att ha en större soffgrupp samt matbord. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett ekparkettgolv. Här finns mycket ljusinsläpp genom de stora fönsterna samt en fransk balkong som alla vetter mot föreningens innergård.

SOVRUM
Det tredje sovrummet nås efter vardagsrummet in till höger. Ett stort rum med gott om plats för att kunna ha det till barnen eller ens egna sovrum. Stora fönster som vetter in mot föreningens innergård. Väggar målade i blått samt en fondtapet i blått och vitt.

TOALETT
Bredvid det sista sovrummet ligger även gästtoaletten som är utrustad med wc, spegelskåp samt handfat med kommod. Väggarna är målade i vitt samt med en fondtapet. På golvet ligger ett klinker i svart och vitt. Stänkskydd i vitt kakel vid handfatet.

BALKONG
På den stora balkongen går det att njuta av solen under morgonen samt förmiddagen. Det finns även en markis som går att fälla ut. På balkongen finns plats för att kunna ha en mindre loungegrupp eller set med bord och stolar.

UTEPLATS
Nedanför trappan på framsidan finns en stor uteplats som är stenbelagd. Här kan man sitta och njuta av eftermiddagssolen, med gott om plats för loungemöbler och odlingsmöjligheter i pallkragar. Perfekt för att kunna grilla under sommarhalvåret! Intill uteplatsen finns även ett förråd vilket är perfekt till cyklarna eller annat.

FÖRRÅD
Utanför ytterdörren finns ett stort förråd som hör till lägenheten. Perfekt för att kunna förvara allt som behövs.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 88 kvm
Byggnadsår 1984
Fönster 3-glas isoler
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.

Förråd i anslutning till entrén samt vid terrassen på markplan.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-06-23
Primärenergital 117

Ekonomi

Lägenhetsnummer 148
Pris 1 350 000 kr som utgångspris
Avgift 5951 kr/mån
Kommentar Inkl: Värme, vatten samt TV (grundutbud).
Driftkostnad 9 171 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 9 171 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förburking och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,80488%
Andel av årsavgift 0,79649%

Förening

Föreningsnamn Brf Åkeslätt
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-1841
Gatuadress SBC Sveriges BostadsrättsCentrum Box 2503
Postnummer 40317
Ort Göteborg
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Ann-Catrin Loggarfe
Telefon Kontaktperson 0702708759
Allmänt om föreningen Brf Åkeslätt ligger lugnt beläggen med närhet till både natur och shopping! På gångavstånd nås skola, förskola, vårdcentral, Statsbondgården samt expanderande Hallarna!

Föreningen bildades 1984 och innehar totalt 46 byggnader, fördelat på 33 flerbostadshus i 2 plan, 3 skyddsrum varav ett används som lokal. Övriga inrymmer kallgarage. Föreningen består av 132 lägenheter. Föreningen äger fastigheterna Fyllinge 20:395, Fyllinge 20:396 samt Fyllinge 20:397.

Brf Åkeslätt är ytterst välhållen med god ekonomi och löpande underhåll sker kontinuerligt enligt underhållsplan. Föreningens kassan har även stärkts då tidigare lokal renoverades, gjordes om till två lägenheter och såldes på den öppna marknaden.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Trygg-Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. Gemensam kvarterslokal på Gäddvägen 81. Soprum i nära anslutning till bostaden vid föreningens parkeringsplats.

RENOVERINGAR
Pågående:
Ingenting förutom sedvanligt underhåll.

Utförda:
2021: Installerat 8 st laddstolpar på området (4 st på Gäddvägen samt 4st Mörtvägen).
2021 - Målat om ytterdörrar utvändigt samt vissa förrådsdörrar.
2020 - Målat om fasader. Asfalterat i området och gjort vid befintlig asfaltering.
2019 - Byte av termostater. Fönsterbyte och balkongdörrar.
2017: Målning av balkongräcken. Förnya trädbeståndet.
2016 - Samtliga tak har setts över och gjorts rena från mossa. Nya brevlådor. Samtliga värmeväxlare har bytts ut. Byggt om tidigare lokal till två nya lägenheter. Anläggning av nya lekplatser.
2015 - Utvändiga murar och rabatter har setts över, utomhusarmaturer utbytta. Målning och lagning av murar.
2014 - Nya garage har byggts samt linjemarkering av P-platser.
2008 - Totalrenovering av fasaderna.

PARKERING
Garage går att hyra mot en avgift om 325kr/mån (Separat kö tillämpas). Fri parkering rådet i området.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring och bostadsrättstillägg.

TV & INTERNET
Ett basutbud från Viasat ingår i avgiften, övriga kanaler tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen. Kostnaden för fiber via Halmstad Stadsnät ingår i avgiften, men internetabonnemang med valfri hastighet tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2022-06-07 efter samtal med styrelsens ordförande: I dagsläget finns det inga planer på att höja avgiften. Föreningen anser sig ha en god ekonomi och har under hösten 2021 amorterat av 2 miljoner på befintliga lån.
Äger föreningen marken Föreningen äger fastigheterna Fyllinge 20:395, Fyllinge 20:396 samt Fyllinge 20:397.
Antal lägenheter 132
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Fyllinge är ett populärt bostadsområde cirka 6 km från Halmstad city med en blandning av bostadsrätter, hyreslägenheter och villor. Den blandade demografin vittnar om att du i Fyllinge trivs hela livet! Området börjades bebyggas i slutet av 70-talet och expanderar än idag. Senaste området att bebyggas i Fyllinge är de så kallade ”hund-vägarna” och mer är att vänta. I den svenska historien är Fyllinge troligtvis mest känd för ”Slaget vid Fyllebro”. Den 17 augusti 1676 besegrades vid detta slag danskarna, vilket bidrog till att den svenska hären senare också kunde besegra danskarna i slaget vid Lund. Det finns en minnessten över slaget som restes 1828 och en minnesplats med en skylt invigdes så sent som 2010. För Halmstadborna själva är Fyllinge mestadels förknippat med natur, grönska och närhet till det mesta. För den som pendlar i nordlig och sydlig riktning nås E6 på enbart någon minut och riksväg 15 leder dig snabbt inåt landet. Det går alldeles utmärkt att ta cykeln in till Halmstad city eller till Östra stranden för salta bad. Stadsbussarna går flera gånger i timmen och kör bland annat via Hallarna och Stenalyckan. Fyllinge centrum erbjuder bra service och kommunikationer. Här finns bland annat förskola, skola, nybyggd vårdcentral, bibliotek, mataffär och pizzeria. Här finns även Mariakyrkan. För den shoppingtokige är det gångavstånd till Halmstad nya stora shoppingcenter Hallarna. Här finns snart ett mycket stort utbud av butiker som erbjuder allt från kläder och inredning till mat och caféer. Här finns även ett systembolag. Önskas en utflykt med inslag av djur och natur samt vackra promenadstråk kan vi varmt rekommendera Stadsbondgården Olofstorp eller en tur till Laxvik och Påarp. För den nyfikna och aktiva finns också ett stort antal föreningar i området.

Övrigt

Förskola Gäddans förskola, Gyllebolets förskola, Klackens förskola, Fyllinge förskola

Grundskola Fyllingeskolan F-9

Räkna på ditt nya boende