Centrum/öster, Halmstad

Laholmsvägen 50C

Kanonlägenhet för dig som vill bo billigt och dessutom på ett perfekt avstånd till både högskolan och centrum. I området finns allt inom 5 minuter med diverse utbud utav matbutiker, träningsanläggningar samt restauranger. Bussen stannar dessutom direkt utanför dörren! Denna 1,5:a har 39 välplanerade kvadrat med separat kök, luftigt vardagsrum samt fräscht badrum. Föreningen erbjuder låga månadsavgifter och för blygsamma 2198 kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), fiber (10/10 mbits) samt bostadsrättstillägg. Om så önskas kan tillträde ske fort! Intressant? Kontakta Marcus på 070-3350567.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 39 kvm
Avgift 2396 kr/mån
Rum 1,5
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1950
Pris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Perfekta första egna boendet!

Planritning

Laholmsvägen 50C copy
Laholmsvägen 50C copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Laholmsvägen 50C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 39 kvm.
Hiss Nej

Halv trappa upp!

HALL
Rymlig och välkomnade hall med vackert laminatgolv i mörk kulör. Golvet följer vidare in i köket. Det finns möjlighet till att hänga av sig jackan och ställa undan skorna. Rakt fram finns bostadens kök. Badrum är placerat direkt till vänster om hallen och rummet till höger. Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK
Köket har vackra vitmålade köksluckor och erbjuder rikligt med förvaring i både över- och underskåp. Köket har en arbetsbänk av rostfritt stål samt laminat. Det finns utrymme för ett matbord för upp till fyra personer vid fönstret. Köket är utrustat med: spis, spisfläkt samt kombinerad kyl/frys.

Laminat på golvet, målade samt tapetserade väggar.

RUM
Det stora rummet inbjuder till möblering efter behov. Det finns utrymme för såväl en större säng samt soffgrupp. Önskas kan du även få plats med ett mindre skrivbord. Ett vackert parkettgolv finns på golvet som kan slipas om så önskas. Väggarna är vitmålade.

BADRUM
Det fräscha badrummet har våtrumsmatta på golvet och delvis kaklade väggar, övriga väggar målade. Utrustning: wc, handfat, dusch med duschväggar samt badrumsskåp.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 39 kvm
Byggnadsår 1950
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden 2019:
- Spisfläkt
- Målat köksluckor samt vägg i köket.
- Målat om i badrummet.
Övriga byggnader Till bostaden följer ett stort förråd (ca 10 m2 golvyta) på vinden samt mindre matkällarförråd i källarplan.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-09-17
Energikonsumtion 104 kWh/m2 år.
Primärenergital 84

Ekonomi

Lägenhetsnummer 14
Avgift 2396 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV (Telia BAS), internet (fiber 10/10) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 750 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 3 200 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,48602%
Andel av årsavgift 2,48602%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Flintlåset i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1552
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s brf Flintlåset ligger med kort promenadavstånd till både Högskolan i Halmstad, Resecentrum samt stadens puls. Föreningens hus är från 1950 och äger fastigheten Flintlåset 10. Föreningen består av 21 st bostäder. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar, där även momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter. I dagsläget hyrs lokaler ut vilket inbringar extra inkomster till föreningens kassa.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje lägenhet följer ett större förråd på vinden samt ett i källaren. I källarplan finns en fräsch tvättstuga som bokas med passen förmiddag/eftermiddag. Mangelrum samt stort torkrum. Det finns även cykelrum samt hobbyrum.

RENOVERINGAR
Inga planerade förutom sedvanligt underhåll. Byte av fjärrvärmesystemet. Föreningen har upprättat en underhållsplan.
2022 - Ommålning av trapphus och källarplan.
2017-2019 - Åtgärder efter OVK.
2017 - Renovering av fasad.
2016 - Bytt träpanel på burspråk i öster och väster. Renoverat och målat källare samt bytt fönster. OVK-besiktning.
2009 - Fönster samt balkonger, samt säkerhetsdörrar.

TV & INTERNET
I avgiften ingår TV via Telia BAS samt Internet (fiber 10/10 mbits). Önskas fler kanaler eller högre hastighet på internet tecknas och betalas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 16 st parkeringar (sep. kö) för 200 kr /mån.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2022-05-05: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi och har låg belåning. Avgiften höjdes med ca 3,5% 2021-01-01. Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstads resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende