VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Centrum, HALMSTAD

Kasten Rönnowsgatan 6

Äntligen kan vi erbjuda en bostad på Kasten Rönnowsgatan 6 i stabila och centralt belägna föreningen HSB Brf Borgaren! Denna fantastiska bostad används idag som en 3:a men är från början en 4:a och går med enkelhet att ändra tillbaka igen för den som har behov av det extra sovrummet. Bostaden har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket skapar ett härligt ljusinflöde och braskaminen gör höstkvällarna extra mysiga. Mycket förvaringsmöjligheter och en bra planlösning gör att bostaden känns rymlig och är lätt att tycka om. En egen tvättstuga inne i bostaden är det inte många bostäder som har vilket därför känns extra lyxigt och uppskattat! I föreningen finns en mysig innergård där det går att spendera många härliga grillkvällar. I den låga avgiften på 4066 kr ingår: värme, vatten, bostadsrättstillägg, TV (grundutbud) samt fiber (100/10).

Välkommen att boka in dig på din personliga visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 91.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4066 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1953
Pris 2 675 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Möjlig fyra med braskamin!

Kasten Rönnows gata 6 copy

Kasten Rönnows gata 6 copy
Kasten Rönnows gata 6 copy

Planritning

Kasten Rönnows gata 6 alt copy
Kasten Rönnows gata 6 alt copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kasten Rönnowsgatan 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 91.5 kvm. föreningens information
Hiss NejHALL
Välkomna in i denna fantastiska bostad! Hallen är rymlig med gott om plats för allt som kan tänkas behövas. Direkt till vänster finns en större garderob med skjutdörrar i spegelglas med smarta lösningar för maximal förvaring. Rakt fram till vänster finns plats för att hänga av sig jackan och ställa undan skorna, en perfekt plats för att ställa barnvagnen på. Spotlights i taket ger dig möjligheten att själv välja ljusstyrka med den praktiska dimmerfunktionen. Klinkergolvet som ligger i hela hallen är väldigt uppskattat och den gråa färgen bryter av mot de vitmålade väggarna.

BADRUM
Det stilrena, snygga och helkaklade badrummet finns in till höger från hallen. Den gråa klinkern i kombination med det vita kaklet är en svårslagen kombination. Både golvvärme samt handdukstork finns installerat för maximal komfort. Badrummet är utrustat med: dusch med glasvägg, WC, förvaringsskåp med spegel, handfat med kommod samt spegel med belysning.

SOVRUM
Det första sovrummet finns in till vänster från hallen. Ett rymligt sovrum som passar perfekt för att användas som barnrum som nuvarande ägare har det eller annat efter behov och önskemål. I rummet får man plats med säng, skrivbord samt ytterligare förvaringsmöjligheter. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är målade i vitt samt med en fondtapet i fint mönster.

KÖK
Det stora och fantastiska köket har ett härligt ljusinflöde tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet och de stora fönsterna i två väderstreck. Det rymliga och välplanerade köket gör det enkelt och trevligt med matlagning samt bakning då det finns gott om arbetsytor. Tack vare utbyggnaden av köket har det skapats en halvö med plats för stolar, vilken passar perfekt för frukosten. Köket är utrustat med kombinerad kyl– och frysskåp (extra bred), inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, diskmaskin, fläkt, samt en rostfri diskho. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar fantastiska möjligheter för den sociala samvaron när vänner och familj kommer över på besök. De vita köksskåpen bryter av fint mot de rostfria vitvarorna samt den svarta bänkskivan. I köket finns en naturlig plats för ett större matbord framför fönsterna på högersidan. Braskaminen är ett härligt komplement som förgyller mysfaktorn på bostaden. Här kan man sitta och njuta många fina höstkvällar framför brasan! Tack vare placeringen så kan du även sitta och njuta från både kök samt vardagsrum.

VARDAGSRUM
Den öppna planlösningen ger rummet ett härligt ljusinflöde från fönsterna i olika väderstreck. Här finns plats för soffa, soffbord, tv-bänk samt ytterligare möblemang. För den som önskar går det att istället för ett vardagsrum göra om det till ett sovrum detta då bostaden tidigare varit en 4:a (se den alternativa planlösningen). Fint ekparkettgolv även här samt med vitmålade väggar.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås lite längre ner i hallen till vänster. Utanför sovrummet finns en större garderob med skjutdörrar med plats för mycket förvaring. Rummet är perfekt för att ha som master bedroom med gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt garderober som nuvarande ägare har det. I rummet finns även en inbyggd garderob med skjutdörrar inredd med klädstänger samt hyllor. På golvet ligger ett ekparkettgolv och väggarna är målade i ljust med en fondtapet i blått.

TVÄTTSTUGA
Lyxigt beskriver bäst den egna tvättstugan! Att det finns egen tvättmaskin och torktumlare i bostaden är inte alltid en självklarhet. Att det dessutom är placerat i ett eget rum är bekvämt och väldigt uppskattat. I tvättstugan finns en praktisk arbetsbänk ovanför tvättmaskinen samt överskåp med hyllor. Det finns även ytterligare förvaringsmöjligheter i det befintliga skåpet rakt fram. På golvet ligger klinker i grått och väggarna är vitmålade.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 91.5 kvm
Byggnadsår 1953
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-09-24
Primärenergital 87

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1
Pris 2 675 000 kr som utgångspris
Avgift 4066 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, vatten, TV (grundutbud), fiber (100/10mbit/s) och bostadsrättstillägg
Elförbrukning 5 376 kWh/år
Driftkostnad 14 687 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 14 687 kr

Driftkostnaden varierar beroende på den individuella förbrukningen samt vilket avtal som tecknas. Nuvarande säljare har ett rörligt elavtal och har använt golvvärme, handdukstork samt lagat en hel del mat vilket förklarar elförbrukningen.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 6,88747%
Andel av årsavgift 6,88747%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Borgaren i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1537
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB brf Borgaren är en av Halmstads mest välskötta föreningar. Föreningen är solid och har låg belåning, samt utfört de flesta renoveringarna senaste åren. Föreningen består av 19 bostadsrätter samt 4 lokaler. Föreningen äger fastigheten Borgaren 3 i Halmstad, föreningens hus uppfördes 1953. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar där momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra och bostadsrättstillägg ingår för föreningens lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan samt vindsplan finns förråd. I källarplan finns även gemensam tvättstuga med 2 st tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Dessutom finns cykelförråd i källarplan samt på föreningens gemensamma innergård. På innergården finns även under sommartid utemöbler och grill till förfogande.

RENOVERINGAR
Kommande: Göra om tvättstugan med klinker och kakel, byta ut tvättmaskiner samt fräscha upp.
2022 - Balkongrenovering
2020 - Bytt ut termostater i samtliga av fastighetens radiatorer. Installerat nytt portkodssystem.
2015 - Innergård.
2013 - Trapphuset målades om och ny belysning installerades.
2012 - Belysning i källaren.
2011 - Säkerhetsdörrar, Nya fönster och balkongdörrar.
2010 - Tak.
2009 - Relining av avloppsstammar.

TV & INTERNET
I avgiften ingår TV (Kabel-TV, ComHem) grundutbud samt Internet (Fiber 100/10). Önskas fler kanaler eller högre hastighet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen disponerar inga egna parkeringsplatser. Parkering sker utmed gatan eller i parkeringshus Boktryckaren eller Radioplan, vilka ligger inom gångavstånd. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på www.halmstad.se. Vissa av grannföreningarna hyr ut platser externt i mån av plats.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring)

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med företrädare för styrelsen 2022-09-12: Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi och har mycket låg belåning.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende