Visningar

Tisdag 28 Juni KL: 17:00 - 18:30 Tidsbokad visning. Boka själv via hemsidan! Boka
Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 5

Genomgående och ljus lägenhet med ett insynsskyddat läge Med en bra planlösning och ljusinsläpp från två väderstreck blir den väldigt trivsam. Här finns en stor inglasad balkong vilket är ett perfekt extra utrymme att kunna sitta och njuta på, stort kök med matplatsdel samt 2 sovrum. Med ca 27.000 kr i inre fond så är det en bra start för den som skulle vilja uppdatera bostaden.

I avgiften ingår följande: Värme, Vatten, TV (grundutbud), fiber (250/250 mbit/s), bostadsrättstillägg samt 209 kr i avsättning till inre reparationsfond.

Välkommen att boka in dig på din privata visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 73.5 kvm
Avgift 3987 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1959
Pris 1 450 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Rymlig 3:a med stor inglasad balkong!

Planritning

Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 73.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Till höger i hallen finns plats för att hänga av sig av jackan samt för att ställa undan skorna. I hallen finns även en praktisk garderob för ytterligare förvaringsmöjligheter. Parkettgolv samt strukturtapet på väggarna i en ljus färg.

VARDAGSRUM
Rakt fram från hallen nås det stora vardagsrummet. Här finns gott om plats att ha en större soffgrupp, matsalsbord samt ytterligare möblemang utan att det känns trångt. På golvet ligger även här ett parkettgolv samt strukturtapet i vitt på väggarna. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen på högersida.

KÖK
Från hallen nås köket in till vänster. Ett stort kök som sträcker sig längst bägge sidor med mycket förvaringslösningar samt arbetsytor. Köksinredning med skåpsluckor i beige, stänkskydd i vitt kakel, bänkskiva i ljus laminat samt en rostfri bänkskiva. Köket är utrustat med: hel kyl och hel frys (ur funktion), spis, fläkt, samt en dubbel diskho med blandare. På golvet ligger en plastmatta i ljust och väggarna är i ljusa toner.

SOVRUM
Det först sovrummet nås från köket in till vänster och det är det lite mindre av de båda rummen. På golvet ligger ett parkettgolv samt väggar i ljust. I sovrummet finns plats för att ha säng med sängbord samt en skrivbordshörna för den som har behov till det. Eller att kunna använda platsen för ytterligare förvaringslösningar. Till vänster i rummet finns en garderob med överskåp.

SOVRUM
Det andra större sovrummet nås från köket in till höger. Här finns gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Till höger i rummet finns garderober för praktisk förvaring. Sovrummet går att nå både från köket samt vardagsrummet. På golvet finns ett parkettgolv och ljusa tapeter på väggarna.

BADRUM
Från hallen nås det stora badrummet direkt in till vänster. Helkaklat badrum i ljusa färger med tvättmöjligheter i den toppmatade tvättmaskinen. Här finns dusch med vikbara väggar i spegelskåp med belysning, wc, handfat med kommod samt handdukshängare.

INGLASAD BALKONG
Den stora inglasade balkongen nås från vardagsrummet via altandörren. På golvet ligger en grå heltäckningsmatta för den ombonade känslan. Här finns även praktiska måttanpassade gardiner i en grå nyans. Om man skulle vilja koppla in lampa eller terrassvärmare går detta utmärkt i befintliga eluttag.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 73.5 kvm
Byggnadsår 1959
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme med vattenburen golvvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden Till bostaden följer två förråd på vinden, märkta med nr 7 ett större gallerförråd och ett lite mindre.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-12-07
Primärenergital 77

Ekonomi

Lägenhetsnummer 7
Pris 1 450 000 kr som utgångspris
Avgift 3987 kr/mån
Kommentar Inkl. Värme, Vatten, TV (grundutbud), fiber (250/250 mbits), bostadsrättstillägg samt 209 kr i avsättning till inre reparationsfond.
Driftkostnad 2 327 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 327 kr

Inre reparationsfond 26 418 kr
Andel i förening 0,83333%
Andel av årsavgift 0,92859%

Förening

Föreningsnamn HSB:s i Halmstad BRF Linehed
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1446
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Linehed ligger på ett lugn område på Öster i Halmstad. I närområdet finns förskola, skola, vårdcentral, närlivs samt restauranger. Med cykel nås Östra Stranden för glass och salta bad inom 10 minuter, likaväl in till stan för puls och dess utbud.

Föreningen äger fastigheten Hyresgästen 1 samt Höghuset 4 och bebyggdes 1959 med föreningens hus. Garagebyggnaderna är uppförda 1990 och 1998. En av garagebyggnaderna på Höghuset 4 ägs av HSB brf Lineslätt och arrenderar motsvarande mark av föreningen, vilket inbringar extra pengar i föreningens kassa.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra och bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor tvättstuga med 3 rum med 2 tvättmaskiner samt en torktumlare i varje. Det finns även torkrum. Tvättider kan bokas med olika tidsintervaller och det är lätt att få tag i en tvättid. På innergården finns även låsbara cykelförråd, miljöhus samt samlingslokal.

På innergården finns det möjlighet för den som önskar grilla, lekplatser för de mindre samt växtlighet och grönytor.

RENOVERINGAR
Kommande: Inget större planerat än sedvanligt.

Utförda:
2022 - Byte av värmeventiler i samtliga lägenheter. Nytt staket.
2021 - Nytt passagesystem.
2020 - Ventilation i tvättstuga och fritidslokal, besiktning tak tvättstuga samt renovering av 18 st kallgarage.
2020 - Energideklaration. Målning av samtliga trapphus.
2018 - OVK. Tillbyggnad av större balkonger.
2016/2017: Uppdatering av föreningens ventilationssystem med nya huvudfläktar, gjort en översyn och utbyte av vissa fläktar i lägenheterna.. Entréportarna har fått taggsystem. Pergolan på innergården har fått ett tak så att de boende kan använda det i alla väder.
2014: Nya fönster samt balkongdörrar.
2011: Ny utemiljö
2009: Helrenovering av tvättstugorna
2008: Relining avloppsstammar samt nya säkerhetsdörrar.

PARKERING
Garageplats (varm & kallgarage) finns att hyra för 270-400 kr/månaden (separat kö).
Parkeringsplats finns att hyra för 75 kr/månad (separat kö). Håller på att se över då mer mark köpts så ytterligare platser kommer finnas.
Utmed Hemmansvägen finns även avgiftsfria parkeringsplatser.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet via fiber (Telenor, 250/250 mbits) ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2022-04-01: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi.
Antal lägenheter 120
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende