Visningar

Tisdag 7 Februari KL: 18:00 - 18:45 Förhandsvisning, anmälan krävs. Boka
Boka visning
Sannegårdshamnen, Göteborg

Miraallén 35

* VISNING TISDAG 7/2 KL 18.00 *

Varmt välkommen till en ljus och rymlig trea som enkelt kan göras om till en fyra.
Här bor du i en välskött föreningen som erbjuder både övernattningslägenhet, gym, bastu och hobbyrum. Här slipper du också långa parkeringsköer då varje lägenhet får tillgång till minst en parkering. För den med båtintresse finns även möjlighet att hyra båtplats i småbåtshamnen ett stenkast från dörren.

Bostaden har genomgått omfattande renovering under de senaste åren. Under 2017 installerades ett helt nytt kök ritat av "Skapa Kök och Rum" där varje detalj är noggrant utvald. Så sent som 2022 har man även totalrenoverat ett av badrummen med kakel och klinker i sobra toner och inredning från högkvalitativa Svedbergs. Utöver detta har nya golv lagts in och tak samt väggar målats om i samtliga rum under 2022.

Det finns två härliga balkonger. Den ena ligger med utsikt in mot gården och ner mot småbåtshamnen medans den andra ligger mot Miraallén. Den sistnämnda är inglasad och blir en förlängning av köket under sommarhalvåret. Bostaden erbjuder gott om förvaring i lägenhet men även i form av två förråd varav ett ligger nära till hands i trappuppgången.

Välkommen att höra av dig!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 100.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7007 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2002

Ansvarig mäklare
Jennie Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 30
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Josefin Sundström
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 40
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Gavelläge med två balkonger och två badrum.

Planritning

Jennie Svensson

Jennie Svensson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Miraallén 35

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 100.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Två förråd utanför lägenheten ingår!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 100.5 kvm
Byggnadsår 2002
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall

När man stiger in genom hallen möts man av en ljus och välplanerad lägenhet. Väggarna är vitmålade och golvett är klätt med ett vackert terazzo klinker. Det finns gott om plats att hänga av sig på och ytterligare förvaring ges i form av en rymlig garderob med spegeldörrar.

Kök

Köket från 2017 är platsbyggd och specialdesignat av Skapa kök och rum för att passa perfekt in i bostaden. Köket har en unik kombination av vit och svart färgsättning som ger det en elegant och stilren look. Överskåpen är i vitt medan underskåpen är i svart. Denna kontrast ger köket en dynamisk känsla och en bra balans mellan ljus och mörker. Vitt ger ett ljust och luftigt intryck och svart ger en känsla av exklusivitet och sofistikation. Handtag i rostfritt stål accentuerar det tidlösa utseendet. Bänkskivan i granit i svart-vitt ger en fin kontrast mot det vita kaklet. Maskinparken består av svarta vitvaror så som kyl och frys, spis, integrerad diskmaskin samt mikrovågsugn. Man får även en härlig belysning av lamporna som är dimbara.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i en halvöppen planlösning med anslutning till köket. Detta är ett rymligt och ljust rum med stora härliga fönsterpartier. Här finns gott om plats för större soffgrupp och ytterligare möblemang efter behov.

Två balkonger

Bostadens inglasade balkong når man enkelt från köket och blir ett extra rum vår till höst. Här får man enkelt plats med ett möblemang för fyra och kan njuta med utsikt över omgivningen. Den andra balkongen når du via vardagsrummet. Den är öppen och har en härlig utsikt mot småbåtshamnen och gården. Även här får du enkelt plats med både stolar och bord. Gillar du odling finns det plats för det också.

Kontor/Extra sovrum

I anslutning till vardagsrummet finns ett utrymme som kan göras om till ett extra rum för den som vill. I nuläget är utrymmet öppet och används som kontor och gästrum. Bostaden är idag registrerad som en fyra då detta från början var tänkt som ett sovrum.

Lilla badrummet

Bostadens mindre badrum totalrenoverades 2022. Helkaklat med vitt kakel och ett exklusivt mörkgrönt klinker. Den svarta inredningen blir en snygg kontrast till väggar och golv. Inredning i form av wc, dusch och handfat i kommod med spegel ovanför. Spegeln har integrerad belysning som kan ställas in i både färg och styrka. Vardagslyx finns i form av golvvärme.

Stora badrummet

Det större badrummet är helkaklat i ljusa kulörer och erbjuder det gott om förvaring med stor kommod samt högskåp. Inredningen består av badkar, handfat i kommod med tillhörande spegelskåp samt wc. Här finns också tvättmaskin och torktumlare för att underlätta vardagsbestyren. Tvättar du hellre i gemensam tvättstuga så finns det fyra stycken att tillgå.

Sovrum 1 och 2

I bostadens båda sovrum finns gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Väggarna är ljusa och golvet är klätt med ljuslaserad ekparkett. Det finns gott om förvaring i form av flertalet garderober längs ena väggen.

Klädkammare

I anslutning till hallen finns även en klädkammare för ytterligare förvaring.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2031-04-21
Primärenergital 80

Ekonomi

Lägenhetsnummer 82
Avgift 7007 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme, vatten, bredband och digital-TV.
Driftkostnad 6 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 500 kr
  • Hushållsström: 4 000 kr

Driftkostnader är ungefärliga!

Andel i förening 1,16255%
Andel av årsavgift 1,16255%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 720 670 kr

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Slottet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716444-7687
Gatuadress Miraallén 27
Postnummer 41758
Ort GÖTEBORG
Epostadress postbox@brfslottet.se
Hemsida https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottet/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen HSB Brf Slottet i Göteborg bildades 2001. Till föreningen hör adresserna: Miraallén 21-35 samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt.

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.
Föreningens ekonomi För detaljerad information om föreningens ekonomi se årsredovisning. Föreningen har en underhållsfond till vilken det löpande görs avsättningar.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 95
Renoveringar Utförda renoveringar
2013 En stor fasadrenovering slutfördes. Entrédörrar byttes ut till nya i metall med dörrautomatik.
2014 Översyn av brandluckor och brandskydd, OVK-besiktning samt diverse trädgårdsarbeten.
2015 infördes ett nytt skalskydd inkl. informationstavlor samt bokningssystem för tvättstugor, gästlägenhet m.m. Bokning sker enkelt via en dator, infotavlor eller mobilapp.
2017 har ommålning av föreningslokalen Slottslyckan gjorts samt inköp av nya möbler m.m. till densamma. Nödbelysning har satts in i trappuppgångar samt hörnstolpar till balkonger har målats om. En ny kraftigare garageport installerades.
2019 påbörjades arbetet med IMD-el samt installation av solpaneler på föreningens tak.
2020 infördes individuell mätning av hushållsel, fyra laddstolpar till elbilar installerades i garaget och en OVK-besiktning utfördes.
2021 utfördes energideklaration. Hissreperationer, diverse el-reparationer.
2021/2022 sattes solceller upp på alla fyra husen
2022 har 18 laddplatser för bilar installerats i garaget, femton platser planeras utomhus. Reparation som innefattar utbyte av vissa båtbryggor samt målning av trapphus

Planerade renoveringar
- Innan 2025 så planeras 13 lägenheter att byggas om pga golvproblem. Detta är redan gjort i denna lägenhet.
Mer planerade renoveringar finns i årsredovisningen.
Parkering HSB Göteborg hjälper oss med uthyrning och kö-hantering av garage, MC och p-platser. - 47 parkeringsplatser - 53 garageplatser - 5 mc-platser - 42 st båtplatser Det finns även 18 laddningsstationer i garaget samt att det planeras att sätta upp 15 laddningsstationer utomhus med. Parkeringsplats längst gatan kostar 500kr/månad. En garageplats kostar 1000 kr/månad. Kö till garageplats. Man betalar 100 kr mer per månad för elhybrid och 200 kr mer per månad för elbil, plus elkostnad för laddning. Du kontaktar HSB boendeservice via uppgifterna nedanför. Detta görs enklast via mejl men det går också bra att ringa vardagar mellan 08-16:30. Mejl: boendeservice.gbg@hsb.se Telefon: 010 442 20 00 Kontaktperson för Båtföreningen är Brf Slottets Hamnkapten. email: hamnkapten@brfslottet.se Hamnkapten ansvarar för nycklar till ljuspelarna på bryggorna samt utkvittering av tagg för klaffbroöppning. Idag finns några enstaka 6-metersplatser lediga. För hyra av båtplats kontakta vår vicevärd på HSB förvaltningsteam.
Tv och bredband Föreningen har ett avtal med Tele2 för telefoni, bredband och TV. I avgiften ingår Digital-tv BAS och bredband via fiber 100-250Mbits
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Föreningen förfogar över:
- Ett hobbyrum där man har möjlighet att "snickra"på egen hand
- Bastulokal med 2 duschar
- Gästlägenhet för maximalt 6 övernattande gäster
- Vävstuga med två vävstolar
- Fyra tvättstugor (varav en allergianpassad) med tillgång till torkrum och mangel
- Föreningslokal med plats för 40 personer
- Gymlokal med löpband, cykel, styrketräningsutrustning. Att använda gymmet kostar 500kr/hushåll och år.
Övrigt - Föreningen tillämpar EMD el, vilket innebär att 95 lägenheter delar på 2 abonnemang. Föreningen har två elcentraler som förser föreningens fyra huskroppar.
- Solpaneler finns på taket.


Informationen ovan är tagen från säljare, föreningens hemsida, årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Dokument

Området

I Sannegården bor du med direkt närhet till vattnet och mysiga kajstråk längs hamnbassängen. Här finner du bland annat välsorterade ICA Kvantum, blombutik, apotek, gym och vårdcentral. Längst kajkanten ligger flertalet caféer och restauranger där ni kan slå er ner och njuta av den rogivande miljön med utsikt över vattnet och de guppande båtarna.

Kommunikation

Kollektivtrafiken är något utöver det vanliga. Älvsnabben tar er snabbt och smidigt in till city med täta omgångar. Vill man hellre åka buss finns goda förbindelser. Bland annat stombuss 16 tar er smidigt in till centrala delarna av Göteborg. Även andra bussar går så som 58, 99, 31 och 45. För den som gillar motion är det mysigt att bara strosa runt i området eller ta en cykeltur.