VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Abrahamsberg / Åkeslund, BROMMA

Spannvägen 23


Välkommen till denna välplanerade och trivsamma trerummaren belägen på enkelriktade och stillsamma Spannvägen i åtråvärda Åkeslund! Lägenheten som genomsyras av genomgående ljusa ytskikt besitter bevarade originalattribut så som trägolv i form av furutiljor, tidstypiska fönsterbleck av sten samt en tilltagen takhöjd.

Här får du bland annat en välkomnande ljus och luftig hall med goda avhängningsmöjligheter som berikats med en platsbyggd garderob och två sovrum varav ett större med plats för stor dubbelsäng samt annat möblemang såsom byrå eller skrivbord om så önskas. Därtill finns ett fullt utrustat och nyrenoverat kök med ljusgråa skåpsluckor som bjuder på generösa arbetsytor samt goda förvaringsmöjligheter i flertalet över- och underskåp.
I lägenhetens trivsamma vardagsrum ges många möjligheter till möblering och tack vare det fantastiska fönsterpartiet som vetter i soligt sydvästläge förses rummet här med rikliga doser av dagsljus.
Från vardagsrummet når du lägenhetens ombonade balkong som bjuder på en vacker vy mot grönska och grönt ut mot föreningen lummiga gård. Här kan du avnjuta flertalet av solens alla timmar under sommarhalvåret då balkongen vetter i ett eftertraktat sydvästläge.

Här bor du på en enkelriktad gata i en fantastisk förening med mycket låg belåning, i ett lugnt och stilla området med grönska och grönt som din närmsta granne!

Bostaden är belägen i natursköna, populära samt kulturmärkta Åkeslund, ett stenkast från Abrahamsbergs centrum, med sitt breda serviceutbud i form av mataffär (ICA), gym, pizzeria, sushi samt tunnelbanans gröna linje som tar dig till Stockholm city på cirka 16 minuter via Alvik.

Med ett kort avstånd når du även Brommaplan med nödvändig service så som systembolag, matbutik i forma av ICA Supermarket samt Konsum, apotek, konditorier etcetera. Här erbjuds också enastående kommunikation i form av flertalet bussar, t-bana och flygbuss.

Inom promenadavstånd från lägenheten återses gamla Brommas villakvarter med dess idylliska torg där några få butiker och caféer avlöser varandra. Populära motionsspår, bad, utegym och grönområden återses samtliga inom bostadens närområden däribland Lillsjön, Olovslundsparken, Ålstensängen samt Solviksbadet som du tar dig till längst med Mälarens vatten.

En kort promenad bort ligger även Judarskogens naturreservat med dess fridfulla skog, vatten och natur!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 48.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3158 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1942
Pris

Ansvarig mäklare
Daniel Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-36 25 14
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Optimalt planerad trea i välskött förening & balkong i solsäkert sydvästläge!

snart här guhl Digitalt visitkort Daniel Andersson

snart här guhl
snart här guhl
Digitalt visitkort Daniel Andersson
Digitalt visitkort Daniel Andersson

Planritning

Planskiss
Planskiss
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Spannvägen 23

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 48.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 48.5 kvm
Byggnadsår 1942
Fönster 2-glas
Uppvärmning Bergvärme, fjärrvärme & el
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Välkomnande ljus och luftig hall med tilltagen takhöjd och goda avhängningsmöjligheter i och med den platsbyggda garderoben. Här möts du av vitmålade väggar och vackert trägolv i form av furutiljor. Från hallen når du bostadens badrum, kök, vardagsrum samt ett av sovrummen. Lägenheten har försetts med säkerhetsdörr.

Kök

Nyrenoverat och fullt utrustat kök med mycket goda förvaringsmöjligheter, tack vare det flertalet vitrinöverskåpen samt underskåpen! Det trivsamma kökets ljusgråa spegelskåpsluckor har smyckats med svarta beslag och på den tilltagna bänkskivan i ek erbjuds tacksamma arbetsytor. Med vitmålade väggar och trägolv i form av furutiljor har köket försetts med kyl/frys, fläkt, micro, diskmaskin, spis och ugn.

Vardagsrum

Generöst vardagsrum med lättmöblerade ytor, vitmålade väggar samt trägolv i form av furutiljor. Det tilltagna fönsterpartiet förser lägenheten med rikligt ljusinsläpp och är en bidragande faktor till den ljusa känslan som genomsyrar bostaden. Från vardagsrummet når du lägenhetens ombonande balkong.

Balkong

I solsäkert sydvästläge ligger bostadens balkong som du når via vardagsrummet. Här rymmer du bord och stolar eller en mindre loungegrupp.

Sovrum

Stillsamt sovrum med vitmålade väggar och trägolv i form av furutiljor! Med en naturskön utsikt från fönstret mot föreningens bakgård finns här plats för stor dubbelsäng. Sovrummet har även försetts med en tacksam klädkammare!

Sovrum

Rofyllt sovrum med vitmålade väggar och trägolv i form av furutiljor. Här finns gott om plats för både skrivbord, säng samt förvaringsmöblemang.

Badrum

Med ljusa kaklade väggar och funktionell plastmatta har badrummet utrustats med wc, kommod samt dusch med glasvägg. Det trevliga vädringsfönstret förser badrummet med en härlig dos dagsljus.

Energideklaration

Utförd Ja, 2013-02-17
Primärenergital 99

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0063
Avgift 3158 kr/mån
Kommentar Ink värme, VA & kabel-tv (grundutbud)
Andel i förening 0,69155%
Andel av årsavgift 0,69094%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Stockholmshus nr 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 702002-1791
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Stockholmshus nr 3 bildades 1942 och tillhör den kooperativa intresseföreningen Riksbyggen. Riksbyggen ansvarar för ekonomisk och teknisk förvaltning men föreningen drivs av medlemmarna. Föreningens 11 hus inrymmer 156 lägenheter och en hyreslokal med en sammanlagd area av 6 988 kvm.
Föreningens ekonomi Föreningen har väldigt god ekonomi där månadsavgifterna varit oförändrade under senast 6 åren. Belåningsgraden är 1458kr/kvm2. Senaste årsredovisningen hittar ni bland de bifogade dokumenten i annonsen. Från 1:a april 2022 kommer tomträttsavgälden stiga något. Föreningen kommer som ett led i detta att höja avgiften med totalt ca 6,7% fram till år 2026. Detta för att ekonomin ska vara fortsatt god.
Äger föreningen marken Nej, föreningen innehar marken med tomträtt.
Antal lägenheter 155
Antal lokaler 1
Renoveringar 1985: Takomläggning.
1986: Nya balkonger.
1993/94: V/A stambyte & byte av elstigar (3-fas indraget).
2002: Renovering av fönster.
2005: Installation av bergvärme, radonmätning.
2007: Renovering av tvättstugorna.
2009: Installation av nya portar.
2011: Målning av fönster.
2012: Renovering av tak.
2014: Installation av fjärrvärme som spetsvärme.
2016: OVK
2020: Ny belysning in- och utvändigt.
2021: Fönster skrapade och målade.
2021: Stamspolning

Inga större reparationer eller ombyggnader av fastigheten är planerade.
Parkering Parkeringsmöjligheter finns på gatorna i området, boendeparkering råder och mer information finns på www.stockholm.se/parkering
Tv och bredband Kabel-TV och bredband finns via Comhem. Fiber finns också installerat och leverantör av bredbandstjänster är Ownit. Varje lägenhet är ansluten med fiberanslutning, kostnaden per månad för fiberbredband är 119 kr för hastighet på 100 MBit.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Tvättstuga: I föreningen finns det fyra tvättstugor Stopvägen 60 (2 st), Stopvägen 68 och Spannvägen 19. De bokas via bokningstavla som är i anslutning till tvättstugan.

Hobbyrum: Det finns ett hobbyrum som kan användas vid snickeri och målning m.m. Detta ligger i trappnedgången på Stopvägen 62.

Cykelrum: Finns i varje hus.

http://www.hemsidan.com/stockholmshus3

Övrigt

Övrigt -Säljaren disponerar två källarförråd!

Dokument

Området

Abrahamsberg är ett mycket lugnt och charmigt område centralt beläget i Bromma med smidig access mot city med tunnelbanan. Området består främst av flerbostadshus byggda på 1940-talet där detta är mycket välbevarat och ger området en mycket god standard idag. Livsmedelsbutiker finns och egen tunnelbanestation. Granne med området ligger det gamla Brommas villaidyll med pittoreska små torg och butiker lite varstans. På ca 15-20 minuters gångväg finns Mälaren med vackra vandringsstråk och badplats. Bland annat Solviksbadet med eget fik och gym.

Närområde

I Abrahamsberg finns bra närservice i form av ICA-butik, vårdcentral, caféer, sushi och diverse andra småbutiker. Vid Brommaplan finns även systembolag, supermarket, bibliotek, apotek och annat som är viktigt. Avståndet är inte heller långt till Bromma Blocks med stort shoppingcenter.

Abrahamsbergsskolan är en F-9 skola som har ett bra läge mitt i området. Ett flertal förskolor finns och är utspridda över hela området. För de äldre eleverna finns Bromma gymnasium på gångavstånd.

Kommunikation

Från tunnelbanestation Abrahamsberg tar det endast 15 min in till Stockholms city. Från Brommaplan avgår flera bussar mot bl.a. Sundbyberg, Solna och Mälaröarna samt flygbussar mot Arlanda.