VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Riksby, BROMMA

Dukvägen 6, vån 3/3

Accepterat pris, kontakta mäklare vid intresse!

Tre tappor upp på trivsamma Dukvägen finner du denna smakfulla tvårummare med en balkong i gassande söderläge. Bostaden välkomnar dig med en rymlig hall smyckad med ölandssten som golv och gott om yta för avhängning. Vidare in når du köket som kläds av luckor i trä och gott om arbetsyta och förvaring. Köket sträcker sig i en L-form i dess inre del samt har byggts vidare på motsatt sida av rummet för att på ett stilfullt sätt få in än mer förvaring.

Bostaden har genomgående en varm ombonad känsla tack vare dess färgsättning samt golv av både orginalparkett i vardagsrum samt sovrum och nylagd parkett i samma ton i kök. Sovrummet är målat i en ljuv grön ton som ger rummet ett lugnt intryck, sovrummet är rymligt och ger plats för både dubbelsäng med tillhörande sängmöbler samt garderobsvägg. Utöver den garderobsvägg som idag infinner sig i sovrummet har bostaden en väl tilltagen klädkammare mellan sovrum och kök som är perfekt för både kläder, skor och prylar.

Vardagsrummet bjuder på en gedigen känsla med de rutiga stavparkettgolvet och fönsterbrädor i sten. Från vardagsrummet når du dessutom ut till den solsäkra balkongen som vetter mot söder, tack vare att bostaden är belägen på högsta våningen har du en lummig vy i höjd med trädtopparna som utsikt.

Här bor du lugnt och tryggt i en av Brommas mest välskötta bostadsrättsförening med dess goda ekonomi och låga belåning på ca 2,400 kr/kvm (senaste årsredovisningen), vilket avspeglar sig stort i den låga avgiften. Här finns parkeringsplatser, cykelrum, tvättstugor, stora förråd, föreningslokaler att hyra och vävstuga. På kort gångavstånd finns den vackra miljön runt Lillsjön med kolonilottsområde, utegym och motionsslingor!

Har du frågor eller är intresserad av denna trivsamma bostad?, kontakta ansvarig fastighetsmäklare Lovisa på 076 - 176 2021!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 51 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2969 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1944
Pris 2 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Lovisa Ek
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 20 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Svårslagen tvåa med balkong i solsäkert söderläge belägen högst upp i huset!

Planritning

Dukvägen 6 Planritning KLAR
Dukvägen 6 Planritning KLAR
Lovisa Ek

Lovisa Ek

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Dukvägen 6, vån 3/3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 51 kvm.
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 51 kvm
Byggnadsår 1944
Uppvärmning Markvärmepump (el)
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Bostadens hall är mycket stilfull med golv av ölandssten samt vitmålade väggar. Här finns bra yta för avhängning av kläder och skor samt förvaring av små attiraljer .

Kök

Köket bjuder på gott om arbetsyta och förvaring. Här finns skåp både under och ovan bänk samt ett högskåp perfekt för skafferivaror eller som städskåp. Köket är utrustat med ugn, spis med häll, integrerad mikrovågsugn samt kyl/frys. Bänkskiva är av mörk laminat och luckor i fasat trä. Köket rymmer även en matplats för fyra person.

Vardagsrum

Bostadens vardagsrum är rymligt och möblerbart på flertalet olika vis. I dagsläget finns dessutom en arbetsplats i rummet som får plats utan bekymmer. Här är golvet av original stavparkett i rutigt mönster samt väggar målade i vitt. Från vardagsrummet nås balkongen som vetter i söder.

Klädkammare

Bostaden har lyxen att ha en klädkammare tillförd placerad mellan kök och vardagsrum. Detta rum ger perfekt yta för extra förvaring av både kläder, skor och prylar.

Sovrum

Sovrummet rymmer en dubbelsäng av större modell samt tillhörande småmöbler. Här finns en garderobsvägg perfekt för kläder och Linné. Sovrummet är målat i en ljus varm grön färg som gör rummet ombonat och lugnt. Golvet är även här av original stavparkett.

Badrum

Badrummet är mycket fräscht helkaklat vitt och beig/grå ton. Här finns dusch med glasvägg, handdukstork samt handfat med både kommod samt ovanhängande skåp i grå kulör.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-11-06

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0434
Pris 2 895 000 kr
Avgift 2969 kr/mån
Kommentar till avgiften Ink värme, VA, bredband och kabel-TV.
Andel i förening 0,17788%
Andel av årsavgift 0,18%

Förening

Föreningsnamn Brf Brickbandet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 702000-2619
Gatuadress Galonvägen 40C
Postnummer 16873
Ort Bromma
Epostadress kansliet@brickbandet.se
Hemsida http://www.brickbandet.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Brickbandet består av 26 flerbostadshus med sammanlagt 558 lägenheter. Med sina 558 bostadsrätter utgör föreningen en av Stockholms största bostadsrättsföreningar. Man har dessutom en hyresrätt samt 50 lokaler i varierande storlek från 8-100 kvm som hyrs ut. Fastigheterna bebyggdes mellan åren 1938-44 och huserar förutom bostadslägenheter 50 uthyrningslokaler. Föreningen har tillsammans med grannföreningen BRFNorrby en expedition med anställd personal som hjälper till med bland annat ekonomisk och teknisk förvaltning, skötsel av fastigheterna mm.

Föreningen har två föreningslokaler som medlemmarna kan hyra för t ex fest, kalas, kurser eller övernattning. Dessa bokas till en kostnad av 400 kr per dygn och lokal. Tillgång finns också till en vävstuga.

Besök gärna föreningens hemsida på: www.brickbandet.se
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomi är mycket god med en låg belåning. Endast 2.394 kr per kvm. En höjning av avgifterna med 5% vid årsskiftet 2022/2023 är beslutad.
Äger föreningen marken Nej, man innehar marken med tomträtt. Nuvarande avgäldsperiod för föreningens fastigheter sträcker sig fram till år 2024 och 2026.
Antal lägenheter 559
Antal hyresrätter 1
Antal lokaler 50
Renoveringar Föreningen underhåller och renoverar löpande sina byggnader. Bland annat har följande genomförts genom åren:
Pågående-2030: Byte av tak och renovering fasad (2 hus per år)
2019: Slutförd bergvärmeinstallation för samtliga hus
2017: Installation av bergvärme har inletts
2014-2018: Nya entréportar
2012: Tilläggsisolering av vindarna
2012: Installation av Aptus-låssystem portar
2007: Renovering av tvättstuga
2007: Dränering av fastigheterna och renovering av trapphusen har inletts
2003: Installation av nytt TV- och bredbandssystem
2001-2003: Balkongbyggen på de flesta av föreningens fastigheter
1995-1998: Stambyte av badrum
1992-1995: Elen drogs om
1988-1989: Fönsterinklädnad med aluminiumprofiler och byte av entrépartierna
1981-1988: Renovering av tak

Det som föreningen bland annat planerar framöver är byte av stammar till kök år 2020-2025 samt renovering av tak/fasad (pågående-2030). Köksstammarna planeras att bytas under september-oktober 2021. Detta kommer inte att påverka köket då arbetet kommer att ske i klädkammaren.
Parkering Föreningen har 204 p-platser varav 124 med eluttag. Separat kö till dessa och de kostar 170 kr utan el respektive 300 kr med el.
Tv och bredband Bredband och grundutbud för kabel-tv ingår i avgiften. Digitalt utbud kan tecknas genom Telenor. Bredband finns att tillgå via Stockholms stadsnät.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Föreningens stora tvättstuga är belägen på Dukvägen 24 och kan bokas via internet. Tvättmöjlighet dygnet runt samt sju "drop-in" tvättpelare. Här finns 8 stycken tvättpelare och således 18 tvättmaskiner, både bokningsbara och "drop-in". Även grovtvätt.

Dokument

Området

En grönskande oas på endast en kvarts pendlingsavstånd med tunnelbanan från Stockholm city. Här finns gångavstånd till vackra naturstråk vid Lillsjön, pittoreska kolonistugeområden, flera livsmedelsbutiker och viktig närservice samt goda shoppingmöjligheter vid Bromma Blocks. Avståndet är inte heller långt till Västerleds vackra villakvarter eller naturen vid Kärsön och Drottningholms slott på endast fem minuters bilresa bort. Ej att förglömma är det populära utegymmet vid Lillsjön och Bromma golf på nära avstånd.

Närområde

Flera livsmedelsbutiker finns. ICA nära vid Abrahamsberg, ICA Supermarket vid Brommaplan, Coop nära vid Brommaplan samt City Gross vid Ulvsunda. Vid Brommaplan finns vårdcentral, apotek, systembolag, tandläkare mm.

Flera förskolor finns lokalt i området att välja på. Abrahamsbergsskolan (ca 750 elever) är en F-9 skola och finns på gångavstånd liksom den engelska internationella skola (ca 1.000 elever) som huserar i Riksbyskolans lokaler.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje har hållplats vid både Abrahamsberg och Brommaplan och tar endast ca 15 min in till city. Vid Brommaplan finns också bussförbindelser mot Solna, Mälaröarna, Sundbyberg samt flygbussar mot Arlanda. I området finns även Bromma flygplats med gott om framförallt inrikesflygningar. Två t-bane stationer bort ligger Alvik med ytterligare alternativa färdvägar med bussar och tvärbanan.

Parkering

Boendeparkering på gatan i området enligt taxa 5.

Räkna på ditt nya boende