Strömmensberg, Göteborg

Storhöjdsgatan 7A

Uppe på höjden i lummiga Strömmensberg finner du denna ljusa genomgångslägenhet på 44 kvm. Här finns orginaldetaljer bevarade såsom vitmålade trägolv både i vardagsrum och sovrummet , gjutjärnsradiatorer och fönsterbänkar i marmor. Lägenheten ligger en trappa upp i huset. Balkongen som är placerad i ett fördelaktigt östligt läge ger dig möjlighet att njuta av solen redan från morgonen och fram till eftermiddagens första timmar. Här kan du sitta och njuta av lugnet med utsikt mot den gröna baksidan medan du dricker dagens första kopp kaffe. Kvadratmetrarna i lägenheten är på de rätta ställena. Mycket trevligt läge i ett mysigt, lugnt och avskilt kvarter med närheten till Delsjöns naturreservat och alla dess motionsmöjligheter bara en promenad bort. Här har du mataffärer och all övrig service i närområdet. Till de centrala delarna av stan tar man sig snabbt in med cykel, spårvagn eller buss.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 44 kvm
Avgift 2560 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1944
Pris 2 450 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Petra Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
0723-12 82 00
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Johanna Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0723-12 84 00
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Petra Wallin

Petra Wallin

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Storhöjdsgatan 7A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 44 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja

Lägenheten disponeras enligt följande:

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 44 kvm
Byggnadsår 1944
Uppvärmning Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden Byggnaderna uppfördes 1944 med 51 st lägenheter. Föreningen förvärvade fastigheten 1986 och stora delar av huset byggdes då om och renoverades. I samma veva gjordes även stambyte av både el- och vattenstammar.
Renoveringar Byggnaderna uppfördes 1944 med 51 st lägenheter. Föreningen förvärvade fastigheten 1986 och stora delar av huset byggdes då om och renoverades. I samma veva gjordes även stambyte av både el- och vattenstammar.

Rum

Hall

Den välkomnande hallen med dess centrala placering i lägenheten har tapetserade väggar och ljust parkettgolv. Här finns både hatthylla och plats för skoställ.

Kök

Det stilrena köket med infällda lampor inbjuder till matlagning. I köket finns det gott om avlastnings- och förvaringsutrymme i både över-och underskåp. Köket är dessutom praktiskt och funktionellt för den som gillar att laga mat. Skåpen, det snygga kaklet och köksbänken med infälld induktionshäll är fräscht vita. Köksgolvet är ljus parkett.

Vardagsrum

Även vardagsrummet är ljust och rymligt med sin sociala planlösning. Ljuset strömmar in från fönstret och balkongdörren. Här finns det gott om plats för både en mysig soffgrupp och möjlighet till en matplats för trevliga middagar i goda vänners lag. På golvet finner du ett vackert vitlaserat orginalgolv och även väggarna är vita.

Balkong

Från vardagsrummet når man lägenhetens mysiga balkong. Här njuter man av solen och lugnet som råder på husets baksida. En plats som verkligen förhöjer livskvaliteten för dig som boende. Varför inte installera infravärme här ute så du kan förlänga de sköna sommarkvällarna lite längre in på hösten?

Sovrum

Placeringen av sovrummet är idealiskt mot husets baksida. Morgonsolens strålar flödar in genom sovrumsfönstret. Här finns plats för en dubbelsäng och här finns även två garderober. Precis som i vardagsrummet finns här orginalgolv i trä, här är golvet däremot vitmålat.

Badrum

Det helkaklade badrummet är av äldre stil och inrymmer WC, handfat med underliggande förvaringsskåp, handdukstork och dusch. Väggarna är klädda med vita kakelplattor och golvet är belagt med plastmatta.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 126 i BRF Strömmensberg nr 4
Pris 2 450 000 kr utgångspris
Avgift 2560 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband (1000/1000) samt IP telefoni, även obligatoriskt bränsletillägg om 385,12 kr ingår tills vidare i avgiften.
Driftkostnad 4 010 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 190 kr
  • Hushållsström: 2 820 kr

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening 2,0807%

Förening

Föreningsnamn BRF Strömmensberg nr 4
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716444-0229
Gatuadress Storhöjdsgatan 3-7
Ort Göteborg
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Strömmensberg nr 4 bildades 1986 och samma år förvärvades fastigheten Bagaregården 36:9. Byggnaderna uppfördes 1944 och hade då 51 lägenheter. Efter den omfattande renoveringen av huset 1987 har föreningen nu 40 lägenheter.

Byggnadernas totalyta utgör 2378 kvadratmeter bostadsyta. Fastigheten är bebyggd med ett flerbostadshus i fyra våningar med adresserna Storhöjdsgatan 3-7.

Föreningens lägenheter fördelar sig enligt följande:

1 rum och kök- 4 st
2 rum och kök- 25 st
3 rum och kök- 7 st
4 rum och kök- 4 st
Anteckningar Förråd Till varje lägenhet hör ett vinds- och ett källarförråd. Tvättstuga I källaren finns nyrenoverad tvättstuga med två avdelningar. Vardera avdelning erbjuder två tvättmaskiner, en stor torktumlare med värmeväxlare för lägre energikostnad och ett torkrum. Uteplats Finns för medlemmarna att nyttja både på fram- och baksida med gemensamma utemöbler. Spa-avdelning I föreningen finns en fin relaxavdelning med bubbelpool, bastu, dusch och toalett som kan bokas i förväg. Vidare har föreningens medlemmar tillgång till cykelrum och samlingslokal. Föreningen äger en släpkärra som dess medlemmar får använda utan kostnad. Energideklaration av fastigheten ej utförd. Ovanstående informationen är baserad på föreningens senaste årsredovisning samt kontakt med föreningens ordförande 20210709.
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningen har en stabil ekonomi och en låg belåning.
Äger föreningen marken Ja, friköpt tomt
Antal lägenheter 40
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2025.

Inga planerade större underhåll är planerade de närmaste åren. Inom ca 3 år finns det planer på att renovera tak och fasad. Detta underhåll innebär dock ingen höjning av avgiften.

Utförda renoveringar och underhållsarbeten:

2020: Renovering av tvättstuga, byte av golvet utanför SPA avdelningen till kakel, utbyte dörr till soprummet samt indraget Fiber via Bahnhof.

2019: OVK besiktning.

2016: Spolning av stammar.

2013: Bastun gjordes om till en spa-avdelning med både bastu, dusch samt relax-del. Båda fläktsystemen på taket byttes ut.

2012: Renovering av ventilationssystem samt byte av alla termostatventiler, byte armaturer, ny utomhusbelysning.

2011: Förbättring av utomhusmiljö.

2010: Ommålning trapphus och hissar.

2003-2005: Renovering av fasaden. (Ordförande ej säker på exakt årtal)

1999-2000: Hissarna byggdes om.

1987: Stora delar av huset byggdes om. Stambyte på både el och rör genomfördes.
Parkering I området finns en p-platsförening där föreningen ingår som förfogar över 90 parkeringsplatser precis utanför huset. Dessa finns att hyra för endast 125 kr/månad, betalas kvartalsvis 375 kr/ kvartal. I dagsläget finns ingen kö utan alla som önskar har fått en parkering. Gratis parkering finns på flera gator runt om i området.
Tv och bredband Tv: Föreningens antenn tillhandahåller grundpaketets tv kanaler. Bredband: Föreningen har upphandlat ett gemensamt avtal med Bahnhof som leverantör gällande fiberbredband (1000/1000). Ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Kopare
Övrigt Förråd
Till varje lägenhet hör ett vinds- och ett källarförråd.

Tvättstuga
I källaren finns nyrenoverad tvättstuga med två avdelningar. Vardera avdelning erbjuder två tvättmaskiner, en stor torktumlare med värmeväxlare för lägre energikostnad och ett torkrum.

Uteplats
Finns för medlemmarna att nyttja både på fram- och baksida med gemensamma utemöbler.

Spa-avdelning
I föreningen finns en fin relaxavdelning med bubbelpool, bastu, dusch och toalett som kan bokas i förväg.

Vidare har föreningens medlemmar tillgång till cykelrum och samlingslokal. Föreningen äger en släpkärra som dess medlemmar får använda utan kostnad.

Energideklaration av fastigheten ej utförd.

Ovanstående informationen är baserad på föreningens senaste årsredovisning samt kontakt med föreningens ordförande 20210709.

Dokument

Området

Strömmensberg är en del av Bagaregården och ligger lugnt och fridfullt på en kulle. Här finns en blandning av hyresrätter och bostadsrätter. I detta lugna område har du nära både till centrala Göteborg och naturen. Delsjöns fantastiska naturreservat når du snabbt genom en promenad eller cykeltur. Här finner du underbar natur med milslånga promenadvägar, fiskeplatser, badstränder, kanotuthyrning, golfanläggning. Här finner du också Skatås som är en stor sportanläggning där du hittar gym, fotbolls- och beachvollybollplaner samt en frisbeegolfbana. Här är det många föreningar som arrangerar åtskilliga utomhusaktiviteter.

Närområde

Ett flertal mataffärer finns inom promenadavstånd.
Vid Munkebäcksmotet finns systembolaget, ICA Kvantum och en fiskbil utanför entrén på parkeringen som erbjuder förstklassiga fiskar och skaldjur, men också ett stort utbud av färdiga lunchrätter, pannfärdiga delikatesser, patéer, soppor mm. Här finns även MAX, Sushi Munkebäck, pizzeria och SATS.

VId Munkebäckstorget ligger COOP och en trevlig grönsaksaffär samt café, apotek, pizzeria och Munkebäcks Kebab och grillhouse.
Redbergsplatsen och Olskrokstorget har flertalet affärer och restauranger.

Kommunikation

Kollektivtrafiken erbjuder flera snabba, enkla förbindelser både med buss och spårvagn.

Parkering

De flesta föreningar har sina egna platser, övriga platser i området är gratis eller har parkeringsautomat.

Övrigt

Även den kulturintresserade kan få sitt lystmäte i Bagaregården. Här öppnade Kulturhuset Kåken Göteborgs tredje största bibliotek med ett café. Här anordnas föreläsningar, sagostunder, filmvisningar, utställningar och vernissager. För de minsta erbjuds öppna förskolan utan krav på en föranmälan.

Räkna på ditt nya boende