Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Laxnäs 105

Tomten ligger vid Norra Storfjällets sluttning mot Laisan med fantastisk utsikt över fjällvärlden. Vackert belägen tomt mellan Hemavan och Tärnaby. Det är ca 11 km till Hemavan och ca 15 km till Tärnaby , där har du butiker, restauranger och liftar mm. Närhet till skoterled, fina fiskevatten, vandringar samt fina svamp och bär skogar. Tomten ligger utanför detaljplan och inom strandskyddområde. När det gäller byggyta, placering, VA och dylikt måste man som vanligt ansöka om bygglovsanmälan till Miljö och samhällsbyggnadsnämnden där bygglovet prövas som vanligt enligt PBL.

Information

Bostadstyp Tomt
Tomt 2408 kvm
Pris 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklre
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Tomt på Norra Storfjällts sluttning.

AnnaG Digitalt visitkort Fastighetskarta Fastighetskarta

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklre

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Laxnäs 105

Bostadsfakta

Ekonomi

Pris 495 000 kr
Taxeringsvärde 882 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 213, Småhusenhet, byggnadsvärde under 50 000 kr


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 882 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 2408 kvm
  Övrigt Vackert belägen tomt på Norra Storfjälltes sluttning. På fastigheten står en mindre stuga ner mot vägen samt två mindre byggnader längre upp på tomten. Naturtomt med delvis träd, buskar och öppna ytor. Tomtpinnar finns uppsatta för delar av gränsdragning av tomten. Det finns ej VA på fastigheten. El är draget till fastigheten. Stugan som står på fastigheten är ca 34 kvm BOA (säljarens info). Då osäkerhet råder om boytan uppmanas spekulanter att före köpet kontrollera fastighetens BOA om det har betydelse för köpet. Info om "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS 21054:2020) ) finns att ta del av. Stugan står på torpargrund och kräver renovering. Den är byggd i slutet av 70-talet till början av 80-talet. Råder osäkerhet kring detta. Elförbrukningen väldigt låg då bostaden ej nyttjas och elen är avslagen. Övriga två byggnader på fastigheten är ett äldre utedass/förråd samt ett gammalt boningshus. Då det på fastigheten står en mindre stuga i äldre skick är typkoden 213, 'Småhusenhet, byggnadsvärde under 50 000'. Men då skicket på stugan är lägre och renovering krävs för bekvämt boende, säljs fastigheten som tomt. Möjligheterna för nybyggnation på fastigheten får man ta i dialog med Storumans kommun. Fastigheten ligger utanför sammanhållen bebyggelse (dvs att detaljplan och områdesbestämmelser saknas) samt inom strandskyddsområde. Då fastigheten ligger inom strandskyddsområde följer en begränsad byggrätt. När det gäller strandskydd, byggrätt, placering, avlopp och dylikt måste man som vanligt ansöka om bygglovsanmälan till Miljö och samhällsbyggnadsnämnden där bygglovet prövas enligt PBL. Vid beslutet om fastighetsbildning 1997 skrevs att utfart sker på befintlig enskild väg fram till allmän väg nr 1117. Vatten och avlopp ordnas inom tomtplatsen.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Dokument

  Området

  I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

  Närområde

  I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

  Kommunikation

  Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

  Övrigt

  Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
  Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
  Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
  Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

  Räkna på ditt nya boende