Huvudsta, Solna

Wiboms väg 8, 2tr

Detta är en kommande bostad, kontakta ansvarig mäklare Melissa Vlasic/0735096179 för mer information.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 65 kvm
Avgift 3413 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 10
Hiss Ja
Byggnadsår 1967
Pris

Ansvarig mäklare
Ö - Melissa Vlasic
Reg. Fastighetsmäklare
0735-09 61 79
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

snart här mint Profilering maklarbild_lores

snart här mint
snart här mint
Profilering maklarbild_lores
Profilering maklarbild_lores

404 Not found

Kunde inte hitta mäklaren.

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Wiboms väg 8, 2tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 65 kvm.
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 65 kvm
Byggnadsår 1967

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja
Datum 2018-12-20
Primärenergital 153

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0129 i HSB Brf Bofinken i Solna
Avgift 3413 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA, TV & bredband (250 Mbit)
Andel i förening 0,18547%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Bofinken i Solna
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 715200-0175
Gatuadress Wiboms väg
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Bofinken är en äkta förening som bildades 1967 och består av två långa flerfamiljshus (s.k. lamellhus) i 7 plan samt sex höghus (s.k. punkthus) i 11 plan. Föreningen har totalt 426 lägenheter (varav en hyreslägenhet) samt ett fåtal kommersiella lokaler. Man äger marken husen står på. För medlemskap i Brf Bofinken krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Föreningen har inte fattat några beslut om avgiftsändringar dagsläget (2020-07-07).

Delat ägarskap bedöms från fall till fall. Föreningen har inga exakta regler angående antal delägare men vill inte ha ett utspritt ägande. Flera icke sammanboende ägare accepteras normalt ej.

EL
Gruppanslutning för hushållsel finns via föreningen. Elen debiteras kvartalsvis efter förbrukning på samma avi som månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Brf Bofinken har en snickarverkstad, två möblerade gästrum för övernattning som kan hyras av medlem för 200kr samt en föreningslokal som rymmer 75 personer. I varje entré finns cykelrum & barnvagnsrum.

TVÄTTSTUGA
Det finns två tvättstugor i varje punkthus samt 4 tvättstugor i respektive lamellhus. Dessutom finns en grovtvättstuga på Wiboms väg 11.
Äger föreningen marken Ja
Renoveringar 2013-2016 - Stambyte/renovering av badrum/WC I både punkt och lamellhus 5.
2014 - Byte av kulvertledningar i mark mellan punkthus samt lamellhus. Renovering belysning våningsplan LED.
2014-2015 - Byte av tappvattenledningar i både punkt- och lamellhus. Relining/byte av dagvattenledningar i både punkt- och lamellhus.
2015 - Ny VVC pump I både punkt- och lamellhus. Byte av termostater + ventiler till radiatorer i både punkt- och lamellhus.
2016 - Våningsplan samt fasad. Grillplats bakom Wv 7 enligt stämmobeslut. Nya antikorrosionssystem för värmesystemets radiatorkrets i både punkt och lamellhus.
2017 - Återställning av markytor. Målning av våningsplan och brandtrappa. Ny sophantering lamellhus.
2018 - Alla byggnader Takomläggning papp på lamellhus.
2019 - Papp + nya krönplåtar Fönsterrenovering Plan.

Inga beslutade större renoveringar men styrelsens teknikgrupp bereder tillsammans med ÅF ett beslutsunderlag rörande byte av fönster och åtgärder fasader och balkonger. Under 3:e kvartalet 2020 kommer projektet i ett skarpare läge med förhandlingar med anbudsgivare, kontraktsskrivning, info till medlemmar samt extra stämma för beslut i de delar som enligt stadgarna ska fastställas av stämma. Ekonomiska kalkyler och de efter genomförda förhandlingar med anbudsgivare kända kostnader kan då ligga till grund för mer precisa beräkningar av hur avgifterna behöver justeras över tiden för att genomföra renoveringsåtgärderna och framgent bära kostnaderna för räntor och amorteringar för nya lån. För dagen kan ingen bättre prognos ges än att avgifterna behöver höjas med storleksordningen ca 5% per år under byggtiden som beräknas till 5 år. Information inhämtad från styrelsen 2020-08-03. För mer info om pågående planering, vänligen se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/bofinken/
Parkering Samtliga parkeringsplatser på Wiboms väg administreras av Solna Kommuns tekniska kontor. För att ställa sig i kö kontakta tekniska kontoret. I området gäller boendeparkering via Solna stad, avgift om 400kr/månad eller 1000kr/kvarta
Tv och bredband Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Comhem där ett analogt grundutbud ingår i avgiften. Även bredband från Telenor (250/250Mbit/s) är inkluderat.
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Huvudsta är ett expansivt område med närhet till allt. Med fina promenadstråk att vandra runt, vacker grönska samt gångavstånd till Vasastan är Huvudsta ett perfekt val.

Närområde

Huvudsta Centrum med apotek, Hemköp, restauranger och närservice.

Kommunikation

Blå linje Huvudsta som snabbt tar dig till Fridhemsplan och T-centralen. Beslut taget om att Huvudsta också ska få en egen pendeltågsstation.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
I området ligger grundskolorna Ängkärrsskolan och Tallbackaskolan.

Gränsande till Huvudsta ligger Skytteholmsfältet och med en liten promenad når man Hagaparken, det stora gröna lugnet mitt i stan. Hagaparken är det perfekta stället för långpromenader och mysiga helgluncher, eller för en löprunda! Parken innehåller både större restauranger och enklare kaféer. Passa också på att besöka Fjärilshuset och Haga Ocean, med Nordens största hajakvarium.

Övrigt i närheten:
På promenadavstånd når man Huvudstabadet med utomhuspooler, Ulvsundasjön för mysiga promenader och Pampas Marina med mysiga restauranger.

Räkna på ditt nya boende