Vätö, Vätö

Flundrans väg 12, Klockarängen

Ett ypperligt tillfälle att boka in sommar 2022 på Roslagens Vätö. På lugn återvändsgata med skogen i ryggen finner du denna välskötta och omhändertagna bostad. En sommardröm som även kan upplevas året runt då det är vinterbonat med åretruntstandard och vattenförsörjning finns via egen brunn. Här ingår båtplats vid en av föreningens bryggor och det finns fina badplatser både vid strand men även via klippor. Enplanshuset om fyra rum samt kök stoltserar med ett stort altandäck med nedsänkt pool och inglasat uterum. De sociala ytorna är väl tilltagna och omgärdas av ett staket som håller både vovve och barn innanför. Tre stora fönster samt altandörr ger fint ljusinsläpp till kök och vardagsrum som är placerade mitt i huset. Här finns även en sådan där skön kamin som värmer gott. Två sovrum samt möjlig plats för tex kontor finns på ena delen av huset. Intill entrén finns husets ena toalett med vacuumtoa och dusch. I den tillbyggda delen på 33 kvm finns ett större sovrum med utgång till altan och ett stort badrum med tvättmaskin och hantering av kläder. Just badrummet är under pågående byggnation.

På tomten finner du gräsytor som sköts av robotgräsklippare, berg i dagen, träd för hängmattor, kanske en o annan trädkoja och carport, förråd mm. Fiber är installerad i huset och sommarvatten nyttjas via förening. För den som är kräsen finns mycket att upptäcka, spana in inbyggda takfötter, installerat kodlås, pumpen till poolen som är bytt, automatik på belysning i nya badrummet och hallen för enklare entré. Ett hus att uppleva och leva i.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 103 kvm
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 2610 kvm
Byggnadsår 1973
Pris 4 500 000 kr

Ansvarig mäklare
Åsa Hallberg
Reg. Fastighetsmäklare
0703-89 65 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Åsa Hallberg

Åsa Hallberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Flundrans väg 12, Klockarängen

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 103 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansfritidshus
Boarea 103 kvm
Byggnadsår 1973
Vatten & avlopp Egen borrad brunn, Avlopp till sluten tank. För mer info se sep dokument.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Tak Tegel
Grundläggning Plintar på berg
Uppvärmning Luftvärmepump, eldstad, dir el.
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Tillbyggnad omfattar ett sovrum och ett stort badrum.
Övriga byggnader Det finns en carport för bilen och på baksidan finns utrymme för ved. På sidan av carporten står ett förråd.

Rum

HALL

Hall med klinker och golvvärme, stor garderob med skjutdörrar, automatisk tändning av belysning, spottar(led) i tak samt ett städskåp. Entrén nås via baksidan av huset.

ALLRUM/KÖK

Modernt kök med vit skåpsinredning och ljusa väggar. Svart arbetsbänk(laminat) med underlimmad rostfri, diskho Grått mosaik kakel mellan arbetsbänk och fönster ger bra stänkskydd. I hörnet är spisen placerad med induktionshäll och fläkt. Kyl/frys, integrerad diskmaskin och en vedeldad spis. Stora fönsterpartier med utsikt över altandäcket och poolen. Köket byggdes 2012.
Allrummets del rymmer soffhörna och en arbetshörna om man behöver detta. På golvet ligger en stavlimmad ekparkett. Vitmålat trätak med infällda och dimbara spotlights(led). Luftvärmepump installerad 2012.

SOVRUM 1

Det "blå" sovrummet har två enkelsängar, platsbyggda med förvaring undertill. Fönster på kortsidan av huset. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är tapetserade. Ljuslaserat tak.

SOVRUM 2

Det "röda" sovrummet rymmer en familjesäng och har sitt fönster mot uteplatsen. Ekparkettgolv och tapetserade väggar. Ljuslaserat tak.

BADRUM 1

Badrum med vacuumtoalett, handfat och dusch. Våtrumstapet och våtrumsmatta. Fönster.

GENOMGÅNGSRUM

Mellan gammal och ny del skapades ett genomgångsrum som ligger intill köket. Ett perfekt extra utrymme med kyl/frys samt skåpsförvaring.

SOVRUM 3

I den nya delen finns ett rymligt sovrum med egen utgång till altanen. Fina fönster bredvid sängens gavel ger fint ljusinsläpp och avställningsyta. En platsbyggd garderob med skjutdörrar finns för klädförvaring.
På golvet ligger ett mörkare parkett golv. Vitmålat trätak med spotlights(led). Rummet är så stort att det ryms en soffgrupp. Luftvärmepump installerad.

BADRUM 2

Detta rum färdigställs just nu. Här kommer det bli golvvärme, klinker och helkaklade väggar. En tvättavdelning för tvättmaskin och torktumlare kommer rymmas. Dusch, toalett, kommod.

Energideklaration

Utförd Beställd

Ekonomi

Pris 4 500 000 kr
Taxeringsvärde 1 080 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 660 000 kr
Värdeår 1973
Summa inteckningar 172 000 kr
Fastighetsskatt 8 100 kr
Driftkostnad 30 288 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 2 650 kr
 • Försäkring: 7 226 kr
 • Renhållning: 2 371 kr
 • Hushållsström: 14 181 kr
 • Sotning: 760 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 3 100 kr


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 420 000 kr
 • Smahusbyggnad: 660 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 2610 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt med berg i dagen
  Övrigt Trevlig hörntomt på lugn gata i fritidsområde
  Uteplats Stor härlig trädäckad altan i söderläge
  Parkering Grusad uppfart vid carport samt nyanlagd parkering med plats för 2 bilar i bredd.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Byggnadsplan

  Dokument

  Området

  https://klockarangen.se/ Populärt område på Vätö med närhet till vatten. Här finns gemensam badplats och fotbollsplan. Fina bärskogar och tillgång till svamp, midsommarfirande brukar ordnas nere vid badplatsen eller om man åker till Ekvallen där Vätö hembyggdsförening anordnar midsommarfirande.

  Närområde

  Det finns skola (F-6) och lokal Tempo butik i Harg ca 5 minuters bilväg från huset.

  Kommunikation

  Bussförbindelse 638 finns med flera avgångar per dag. Bra för dig som inte har egen bil.

  Övrigt

  Utflyktsmål runt Vätö. Ta en tur ner till Söderviken och plocka jordgubbarna på Vätö självplock till midsommartårtan, kika in i Linneas lada som har öppet från påsk till ca september. En båttur ut i skärgården kan tas via Håknäs brygga.

  Räkna på ditt nya boende