Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Jag har läst och godkänner integritetspolicyn

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Planetvägen 16

Antal rum 8 rum varav 5 - 6 sovrum
Boarea 220 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 2005 ombyggt 2009
Uppvärmning Direktverkande el+ luftvärmepump
Ventilation Mekanisk till och frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 16 oktober 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Övrigt Stor solfylld altan som är belägen runt den södra delen av huset.

Lekbåt i trä.
Fastighetsbet. Sävar 66:99

Övriga byggnader

Dubbelvarmgarage med fjärrstyrd port och vattenburen golvvärme om ca 57 kvm. I garage finns också förråd och 3-fas ström.

Kallförråd om ca 18 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 37 695 kr/år
varav
Uppvärmning: 29 950 kr
El: 0 kr (29700 kWh)
VA: 4 685 kr
Renhållning: 3 060 kr
Kommentar Driftkostnaden består av uppvärmning och el 29700 kwh/ år, vatten och avlopp 4685 kr (100 kubik) och renhållning 3060 kr. (extra stort kärl) 25 A säkring Kubik: 100 kubik.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 832 000 kr varav mark 480 000 kr
Summa pantbrev 3 145 000 kr
Tomt
Areal: 1801 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde Enl. överenskommelse
Övrigt. 180517, mailat kallelse & likvid till bank, säljare & köpare // CC

Beskrivning

Planetvägen 16

På ett av Sävars finaste lägen kan vi erbjuda denna fina villa om ca 205 kvm med dubbelgarage. Huset är beläget på en underbar hörntomt med inbjudande trädgård och skog och natur alldeles intill. Stor solfylld altan runt halva huset som rymmer flera sittgrupper och solstolar. Här får man plats med den större familjen och huset inbjuder till stora sociala ytor och trevlig samvaro.

Villan disponerar bl a mycket funktionellt och gediget ekkök i stilrent och smakfullt utförande, rymligt vardagsrum med flera fönster och utgång till solfylld altan, två helkaklade och renoverade badrum, wc, allrum, fem - sex sovrum, allrum och tvättstuga.

Den ljuvliga tomten har sol från morgon till kväll och ligger på ett skyddat läge. Trädgården är väl planerad med planteringar och barnvänlig miljö. Tomten vetter ut mot skog och ger utrymme för lek, spring och lata dagar i solen. Här bor ni lantligt med närhet till skog och natur och endast 15 min till Umeå City - helt enkelt en perfekt kombination.

- FANTASTISK HÖRNTOMT I BÄSTA LÄGE NÄRA SKOG OCH NATUR

- STORA SOCIALA YTOR

- GEDIGNA MATERIALVAL

- FIN TRÄDGÅRD MED BARNVÄNLIG MILJÖ

- HELKAKLADE BADRUM

Bostaden presenteras enligt följande:

ENTRÉPLAN
HALL
Rymlig och välplanerad hall med plats för avhängning. Här finns en platsbyggd bänk med praktisk förvaring. Spotlights i hall ger gott om ljus. De ljusa klinkerplattorna följer stilrent vidare in i nästa hall som fördelar samtliga ytor på entréplan. Vitmålade väggar och golvvärme.

KÖK
Det fantastiska köket är hjärtat i huset. Arbetsytorna är generösa och matbestyren sköts på en laminatbänk. Gediget massivt ekkök med skåpinredning och vitrindelar. Flertalet skåp ger gott om förvaringsmöjligheter. Under överskåpen pryds väggen av vit mosaikkakel. Spotlights med dimmer ger optimal belysning. Rostfri kyl med isvatten och färdig is att fylla glasen med, Inbyggd ugn, spishäll, spisfläkt samt integrerad diskmaskin är kökets maskinpark. Vid fönster placeras rymlig matplats med utsikt mot skogen. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

VARDAGSRUM
Rummet är lättmöblerat och trivsamt. Ekparkettgolv och vita väggar ramar in rummet. Här finns altandörr ut till den solfyllda altanen och flera fönster som släpper in stort ljusinsläpp till rummet.

SOVRUM 1
Det första sovrummet når man till vänster om hallen. Rummet är inrett med en mönstrad tapet med vitmålade väggar. Här finns plats för en enkelsäng. Längs ena väggen finns en skjutdörrsgarderob som rymmer bra med förvaring.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet har vitmålade väggar och ljust trägolv. Här får man plats med en dubbelsäng och övrigt möblemang.

SOVRUM 3
Vägg i vägg med det andra sovrummet finner man det tredje sovrummet som har ljust trägolv och vitmålade väggar med en mönstrad fondtapet i gul nyans. Här får man plats med en enkelsäng och här finns två garderober.

BADRUM
Lyxigt och rymligt badrum med kakel och klinker i vitt med gråa detaljer samt golvvärme. Modernt och klassiskt! Här finns ett fristående bubbelbadkar nedan fönster, rymlig duschhörna med duschväggar, wc samt rymligt tvättställ med tillhörande skåp och spegel.

WC
Intill entrén nås mindre wc inredd med toalett och tvättställ samt spegel. Väggarna är målade med motiv av blommor i härliga färger.

TVÄTTSTUGA
Intill köket finner man tvättstugan som har mycket förvaring genom både hyllor och skåp. Här finns tvättbänk, tvättmaskin, torkskåp och torktumlare.

ÖVRE PLAN
Genom den välbyggda och massiva ektrappan tar vi oss upp på övre plan där man möts av det vackra skeppsgolvet som följsamt leder oss genom hela övervåningen.

ALLRUM
Det mysiga allrummet rymmer soffgrupp och övrigt möblemang. Här finns inbyggt förråd där centraldammsugaren är installerad.

SOVRUM 4
Genom de vackra dubbeldörrarna öppnar sig det största sovrummet som är helt underbart. Förutom att man får plats med en stor säng finns också plats för fåtöljer och bord. Stora fönster ger fint ljusinsläpp. Här finns gott om förvaring genom platsbyggda garderober.

SOVRUM 5
Detta rum är verkligen som att komma in i sagans värld med sin platsbyggda säng. Här finns gott om förvaring genom platsbyggda garderober. Rummet går lätt att dela av om man önskar ytterligare ett sovrum.

BADRUM
Helkaklat badrum med i vit och svart mosaik med golvvärme. Inredningen består av wc, dusch med vikbara duschväggar och badrumsskåp i svart med ekdetaljer.

RENOVERINGAR GJORDA AV SÄLJARE
- Hela huset är nymålat både utvändigt och invändigt.
- Husets byggår är 1984 men huset är flyttat 2005 till nuvarande fastighet. Huset har helrenoverats från grund till tak från 2005 och framåt. Hela övervåningen inreddes 2009.
- Varmgarage med förråd och vattenburen golvvärme byggdes 2005.
- kyl och frys 2016, diskmaskin ca 2013, tvättmaskin/ torktumlare ca 2013, spis ca 2009, fläkt ca 2013

BRA ATT VETA:
- Fiber, tv och IP-telefoni finns till fastigheten via Sävar net (Telias utbud). Årskostnad 150 kr. Månadskostnad: 390 kr.
- Brandstege finns på båda gavlarna om huset.
- Centraldammsugare finns.
- Grunden är isolerad från insidan och har en avfuktare.
- Huset har till och frånluftsventilation.
- Badkaret i badrummet på nedre plan är ej inkopplat.
- Enligt Lantmäteriets fastighetsregister är boytan uppgett till 220 kvm. Enligt energideklarationen är golvytan uppmätt till 208 kvm. Då osäkerhet råder om boytan uppmanas spekulanter att före köpet kontrollera fastighetens BOA om det har betydelse för köpet. Info om "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS 21054:2009) finns att ta del av.

Området

Sävar är beläget ca 18 km nordost om Umeå och ligger brevid Sävarån. I detta populära område domineras bostadsutbudet av småhus. I denna natursköna by bor det i dagsläget ca 2 700 personer. Till kommundelen hör även Holmöarna och Kvarken som är härliga utflyktsmål.

Närservice

Förskola, skola (F-9), bibliotek, simhall, sporthall, hockeyplan, vårdcentral, folktandvård, apotek, äldreboende, kyrka, bensinmack, bank, livsmedelsbutik, post, värdshus, pizzeria, blomsteraffär, secondhandbutik, frisör, elljusspår, Idrottsförening, konstgräsplan, fiske och härliga naturområden.

Kommunikation

E4:an går längst utkanten av Sävar och det finns goda kommunikationer med buss. Tidtabeller och mer information finns på www.tabussen.nu

Planritning
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Jag har läst och godkänner integritetspolicyn

 

 

HitCounter
Fri värdering