Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Jag har läst och godkänner integritetspolicyn

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Sommarbo 219

Antal rum 5 rum varav 4 sovrum
Boarea + Biarea 144 kvm + 20 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp Grändhus
Byggnadsår 1978
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 25 januari 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 105 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Övrigt Fastigheten har del i en samfällighet som omfattas av tre sektioner:

Sektion 1 omfattar förrådsutrymme, parkeringsplatser, kvartersvägar med parkering och tillfartsvägar, gångstråk och körbara gångvägar, lekplatser och grönytor. Vidare delar av centralantennanläggningen, ytterbelysning, serviceledningar för vatten och avlopp samt dräneringsledningar, sekundärnät för fjärrvärme och byggnader för huvudcentraler samt trafikskyltar. Samtliga medlemmar omfattas av sektion 1.

Sektion 2 omfattar garagelängorna med innerbelysning och uttag. 129 medlemmar omfattas av sektion 2, dvs. fastigheter på de bilfria gårdarna.

Sektion 3 omfattar delar av centralantennanläggningen (Comhem). Samtliga medlemmar omfattas av sektion 3.

Samfälligheten kommer i närtid behöva se över garagelängorna och kulvertarna, vilket kommer leda till en höjning av samfällighetsavgiften.

Läs gärna mer om samfälligheten på: http://tallkobben.se/foreningen/allman-information/

Anslutning av fiber planeras i området. Säljaren har tecknat förhandsavtal för installation, vilket kan övertas av köparen för ca 20800 kr.

Huset är förbesiktigat och ett protokoll finns i annonsen samt tillgänligt på visning. Säljaren har för avsikt att teckna en dolda-fel försäkring.

På senare år har nedan renoveringar/underhåll genomförts:
2016 - Fönsterbyte
2016 - Husmålning
2016 - Tak på balkong
2015 - Badrum på ovanvåning renoverades (kvalitetsdokumentation finns)
2012 - Trapprenovering
2012 - Sovrummen på ovanvåningen tapetserades
2011 - Ny parkett & tapet i vardagsrummet
2011 - Ny parkett & tapet i sovrummet på nedervåningen
2010 - Hall renoverades med golvvärme
2010 - Ny ytterdörr
2009 - Stenläggning på tomten
2009 - Förråd i gränden byggdes
2007 - Kök renoverades + nytt golv
2007 - Proppskåp uppdaterades med jordfelsbrytare.
2006 - Renovering tvättstuga
2005 - Altan byggdes om
Fastighetsbet. Kalvsvik 11:531

Övriga byggnader

Garageplats i närliggande garagelänga (ingår i samfällighetsavgift).

Förrådsdel vid entrén och vid sidan om huset.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 49 713 kr/år
varav
Uppvärmning: 16 000 kr
El: 12 000 kr (8264 kWh)
VA: 3 000 kr
Sotning: 200 kr
Försäkring: 7 000 kr
Övrigt: 11 513 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Driftskostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning. Övrigt = Samfällighetskostnader (7033 kr + 3616 kr + 864 kr)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 645 000 kr varav mark 521 000 kr
Summa pantbrev 2 529 000 kr
Tomt
Areal: 240 kvm
Typ: Plan trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde Enligt överenskommelse
Samfällighet/GA Andel i samfällighet/GA: Kalvsvik GA:3 Förmån, Officialservitut: Tillträde dagvattenavrinning, 01-ÖSR-1966 Last, Officialservitut: Tillträde dagvattenavrinning, 01-ÖSR-1966 Förmån, Officialservitut: Tillträde dagvattenavrinning, 01-ÖSR-1966 Förmån, Officialservitut: Tillträde, dagvattenavrinning, 01-ÖSR-1966

Beskrivning

Sommarbo 219

VÄLSKÖTT HUS MED 4-5 SOVRUM

TOPPRENOVERAT BADRUM

UTEPLATS I SÖDERLÄGE

BARNVÄNLIGT OMRÅDE

TILLHÖRANDE GARAGEPLATS I LÄNGA

Varmt välkomna till Sommarbo 219 och detta välskötta hus i barnvänligt område med närhet till det mesta. Här erbjuds ett boende för de kräsna med goda sällskapsytor, fyra rymliga sovrum (fem möjliga!) och en härlig uteplats i söderläge.

Under säljarens ägo (ca 24 år) har fastigheten skötts exemplariskt och på senare år har bl a fasaden målats om, fönster bytts, kök renoverats, proppskåp uppdaterats, altan byggts om och ytskikt renoverats.

Här bor du i ett lugnt och tryggt område med välskötta innergårdar, fina lekplatser och vackra naturomgivningar med motionsspår, fotbollsplan och grönskande parker runt knuten.

I området finns både förskola och skola samt bussar och diverse service. Området är naturskönt och närheten till exempelvis populära Rudan är ett stort plus. Här erbjuds fiske, skridsko- och skidåkning under vintertid. På ca 20 minuters bilfärd nås både skärgårdsidyllen Dalarö och Gålö men även centrala Stockholm om så önskas.

Bostaden disponeras enligt:

HALL
Välkomnande och rymlig hall med plats för avhängning i form av skjutdörrsgarderob till vänster. På golvet ligger klinkergolv (golvvärme) och väggarna är tapetserade i grått med undantaget av en rödmönstrad fondvägg. Öppning mellan hallen och köket ger rikligt ljusinsläpp.

DUSCHRUM
Från hallen nås bostadens ena badrum med wc, dusch, handfat, spegelskåp och förvaringsskåp. Här finns plastmatta och våtrumstapet i ljusa färger.

KÖK
Fräscht och rymligt kök med goda förvaringsmöjligheter som ger plats åt diverse livsmedel och attiraljer. Köksluckor i ek och ovan den grå bänkskivan sitter kakel i ljusgrön ton. Självklart finns här allt som kan förväntas av ett modernt kök, såsom vitvaror i form av inbyggd diskmaskin (2014), ugn (2007), glaskeramikhäll (2016), mikrovågsugn (2007), köksfläkt (2007) och kyl/frys (2007) i fullhöjd. Gott om utrymme för matbord med plats för stora dukningar.

TVÄTTSTUGA
I anslutning till köket nås tvättstugan med tvättpelare (tvättmaskin 2012, torktumlare 2006) och väl tilltagna arbetsytor. Praktisk vask, goda fövaringsmöjligheter och torkskåp (2014) fulländar tvättutrymmet.

VARDAGSRUM
Trivsamt och lättmöblerat vardagsrum med parkettgolv och tapetserade väggar i ljus ton. Rymlig yta med plats för soffor, soffbord och tv-möblemang. Rymliga fönsterpartier tillför ett härligt ljusflöde och utgången till altanen förlänger rummet om sommarhalvåret.

ALTAN
Med utgång från vardagsrummet nås bostadens "baksida" i härligt söderläge. Här finns gott om utrymme för det stora loungemöblemanget och givetvis grillen.

SOVRUM 1
I anslutning till vardagsrummet finns ett rymligt sovrum med fönster mot baksidan. Gott om förvaring i form av en stor garderob (ingår i köpet). Väggarna är ljusa med undantaget av en mörkare fondvägg. På golvet ligger parkett.

OVANVÅNING
På andra våningen välkomnar tre rymliga sovrum, en stor klädkammare samt ett topprenoverat badrum.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum är ljust och luftigt. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger en plastmatta. Utgång till balkong.

SOVRUM 3
Likt de övriga sovrummen är detta rymligt och lättmöblerat. Här finns gott om plats för en stor dubbelsäng och förvaringsmöbler. Väggarna är sandfärgade och på golvet ligger en plastmatta.

SOVRUM 4
Bostadens sista sovrum disponeras i dag som ett stort rum men kan med enkelhet göras om till två separata sovrum. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är tapetserade i grönt. En rejäl garderob (ingår i köpet) erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

BADRUM
Helkaklat badrum från 2015 (kvalitetsdokument finns) där mörkare klinker elegant matchas med vitt kakel. Här finns badkar, duschdel, handfat, handdukstork, wc och väggfast förvaringsskåp. Golvvärme sätter pricken över "i" i detta stilfullt renoverade badrum.

Området

Planritning
Planritning
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Jag har läst och godkänner integritetspolicyn

 

 

HitCounter
Fri värdering