Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Jag har läst och godkänner integritetspolicyn

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Holmen 31B

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 136 kvm + 9 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla
Byggnadsår 2016
Uppvärmning El- vattenburen golvvärme med värmeåtervinning (frånluftsvärmepump) och kamin.
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Energideklaration
Utfärdad den 27 april 2018
Energiklass: C
Energiprestanda: 85 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas, energiglas med u-värde på 1,2
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt
Fastighetsbet. Holmsund 4:95

Övriga byggnader

Sammanbyggt med huset finns carport med plats för en bil med fina spotlights i taket. Innanför finns ett isolerat förråd med hyllor och lucka till vinden för möjlighet till ytterligare förvaring.

El är framdraget till altandäcket vid entrén om ytterligare belysning eller annat vill installeras.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 24 246 kr/år
varav
El: 14 844 kr (16633 kWh)
VA: 1 684 kr
Sotning: 360 kr
Renhållning: 2 328 kr
Väg, samf.: 3 755 kr
Övrigt: 1 275 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Kostnaden för hushållsel och uppvärmning är baserad på nuvarande ägares förbrukning och räknad med Fast 1 års-avtal med Telinet, inräknat är även års-, nät- och säkringsavgiften. Kommunalt vatten via vattenförening, regleras 2 ggr/ år med 24 kr/ kubik för förbrukning. Slamtömning 1 275 kr/år. Vägavgift 3755 kr/år inkluderar plogning, hyvling och sandning av vägen samt gatlyktor. Fiber har inte dragits in i huset och nuvarande ägare har trådlöst Bredband via Telia för ca 419 kr/månad.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 217 000 kr varav mark 455 000 kr
Summa pantbrev 3 549 000 kr
Tomt
Areal: 1138 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Lättskött trädgårdstomt med grusad uppfart, carport med plats för en bil samt gott om utrymme för fler bilar på uppfarten. Fin gräsmatta på framsidan och liten skogsdunge med blåbärsris som angränsar till huset på baksidan. Stort, möblerbart altandäck som inbjuder till lek och bus samt stora middagar och fester. Det stora altandäcket har plats för flera olika sittgrupper där lunch och middag förmånligt kan intas på olika ställen beroende på solens läge. Från delar av altanen erbjuds också en fantastik utsikt mot älven.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten via vattenförening. 3-kammarbrunn.
Tillträde Enligt överenskommelse
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Umeå Holmsund GA:19, Gemensamhetsanläggning: Umeå Holmsund GA:20, Gemensamhetsanläggning: Umeå Holmsund GA:21

Beskrivning

Holmen 31B

Välkommen till detta moderna och smakfulla hus med öppen och väldisponerad planlösning, högt i tak, härliga fönsterpartier och älvsutsikt. Huset byggdes 2016 och erbjuder en ljus och tilltalande planlösning med stort kök och vardagsrum, tre sovrum, två badrum samt bra förvaringsutrymmen. Huset präglas av stora sociala ytor, högt i tak, härliga fönsterpartier och fin utsikt över vattnet och naturen. Trevlig trädgårdstomt med stor uteplats runt om huset med sol från morgon till kväll samt fantastisk kvällssol med älvsutsikt. Holmen är ett vackert och naturnära område med 15 minuters promenad från Holmsund samt närhet till Obbola och Umeå. Välkommen på visning!

- FANTASTISK UTSIKT

- VACKERT OCH NATURNÄRA LÄGE

- HÄRLIGA FÖNSTERPARTIER

- ÖPPEN PLANLÖSNING OCH HÖGT I TAK

- MODERNT OCH SMAKFULLT

ENTRÉ
Rymlig och välkomnade hall med praktiskt klinkergolv närmast entrén samt plats för hatt- och skohylla. Inre hall med fint ekparkettgolv och behaglig golvvärme som enhetligt fortsätter in i hela huset samt ljust målade väggar. Direkt från hallen möts man av den härlig utsikten mot vattnet genom de stora, fina fönsterpartierna och den generösa takhöjden i vardagsrummet.

KÖK
Smakfullt och stilrent kök, centralt placerat i huset mellan vardagsrummet och matplatsen, vilket gör det enkelt att umgås när vardagssysslorna och festbestyren tar vid. Köket är välplanerat med såväl goda arbetsytor som förvaringsmöjligheter och inbjuder till matlagning och trevligt umgänge runt den stora fristående köksön. Vit köksinredning med praktiska utdragslådor, rymliga överskåp, arbetsbänkar i svart laminat, grått kakel som stänkskydd och fint ljusinsläpp via fönster vid diskho och arbetsbänk. Köket har bra maskinell rostfri utrustning med kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn- och micro, induktionshäll, diskmaskin, fläktkåpa samt bra arbetsbelysning via ledslinga ovanför arbetsbänken och dimbara spotlights i taket. Samtliga vitvaror i köket är från 2016. I anslutning till köket och trevlig placerat invid fönster finns en stor matgrupp för ca sex personer.

VARDAGSRUM
Härligt vardagsrum med generös takhöjd om 4,7 m där det är som högst, mäktiga fönsterpartier och fin utsikt över älven. Vardagsrummet är luftigt och lättmöblerat med braskamin för stämningsfulla kvällar. Samtliga väggar i ljus färgsättning och med fin belysning via spotlights med dimmer i fönsterpartiet och på väggen. Från vardagsrummet nås det stora trädäcket med härlig utsikt och sällskap av solen större delen av dagen och kvällen.

DUSCHRUM
I anslutning till hallen finns ett stilrent duschrum med ljusgrått klinkergolv och vita kaklade väggar samt fin belysning via dimbara spottar i taket. Rummet är utrustat med handfat med tillhörande kommod, spegel, toalett och duschplats med vikbara glasväggar.

MASTER BEDROOM
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, lättare möblemang och rogivande utsikt mot liten skogsdunge. Här finns samma fina parkettgolv som övriga rum i huset och ljust tapetserade väggar. Från sovrummet nås det privata badrummet med ljusgrått klinkergolv, vita kaklade väggar samt ljusinsläpp via ett fönster. Rummet är utrustat med badkar, duschplats med vikbara glasväggar, toalett, dubbelt handfat med kommod, högskåp, spegel och infällda dimbara spotlights i taket.

SOVRUM
Sovrum som idag används som barnrum med plats för säng och utrymme för lek. Här finns en målad fondvägg och annars ljust tapetserade väggar, fint ljusinsläpp via stort fönster med djupa fönsternischer.

SOVRUM
Sovrum med målade väggar och samma fina parkettgolv som övriga rum i huset. Här finns ett utrymme som idag är möblerat med ett skrivbord men likväl kan bli ett dressing room eller myshörna.

KLÄDKAMMARE
I den mer privata delen av huset och i anslutning till de mindre sovrummen finns utmärkta förvaringsmöjligheter genom två klädkammare med inredning som nyttjar ytor och gör förvaringen maximal.

TVÄTT
Praktiskt tvättstuga med arbetsbänk, vitt kakel som stänkskydd, ho, bra skåpförvaring samt tvättmaskin och tumlare. Lättstädat golv med plastmatta och vita målade väggar. Här finns även frånluftsvärmepumpen och husets teknik.

BRA ATT VETA
Nuvarande ägare har mobilt Bredband med en hastighet upp till 60 mb och en nedladdningsgräns på 300 gb/månad. Detta till en kostnad av 419 kr. Tv-antenn finns och svts samtliga kanaler erbjuds samt 4:an och 6:an.

Kostnaden för vägsamfälligheten har i år varit: 1 200 kr i andelsavgift, 200 kr administrationskostnad, el till gatubelysning 275 och plogning 2 080 kr. Tidigare år har en fast kostnad på 500 kr debiteras i vattenkostnad men då bufferten är så stor har den avgiften tagits bort.

Från huset är det en kort promenad ner till älven med strandlinje för de badsugna, nedsläpp, grillplats möjlighet till båtplats. Några minuters promenad längre bort finns den vackra utsiktsplatsen, skeppskyrkogården samt en gästbrygga. Holmen erbjuder vacker natur, fina promenadstigar möjlighet till båtliv och är ändå bara några minuters bilfärd från närliggande samhällen som Holmsund, Obbola och Umeå.

För mer information om den vackra ön besök http://umealvdal.se/besoksomraden/holmen/

Området

Holmen är en ö i Österfjärden mellan Holmsund och Obbola. Obbolabron, som invigdes 1989 och är 1381 meter lång, knyter samman Obbola, Holmen och Holmsund. Holmens norra del ingår som en del i deltalandskapets reservatområde och här är landhöjningen påtaglig. I direkt närhet till Holmen finns Holmsund som ligger fantastiskt fint till med närhet till havet och naturen. Här har man bla golfbana, ett rikt föreningsliv och flera förskolor och skolor i området. Sandviksskolan är en nyrenoverad F-5 skola och Storsjöskolan F-9 är en nybyggd modern skola som finns i samma lokaler som fritids, biblioteket och friskvårdsanläggningen. I Holmsund finns bla en välsorterad matvarubutik, bensinmack, restaurang, flera pizzerior, blombutiker, frisörer, hudterapeut, banker, vårdcentral och apotek. I Närheten finns också samhället Obbola. Här har man närhet till hav och fin natur. Mot småbåtshamnen finns också Gamla Salteriet där man kan köpa färsk fisk. Det finns också möjlighet till bad på Fläse badstrand. Obbola är ett barnvänligt området och har ett rikt föreningsliv. Det finns flera förskolor och F-9 skola. Här finns också matvarubutik samt Pizzeria.

Kommunikation

Goda kommunikationer finns via buss. www.tabussen.nu

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Jag har läst och godkänner integritetspolicyn

 

 

HitCounter
Fri värdering