Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Jag har läst och godkänner integritetspolicyn

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Viks byväg 18A

Antal rum 5 rum varav 2 sovrum
Boarea 108 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla
Byggnadsår 2018
Uppvärmning Luft/vattenvärmepump (golvvärme)
Ventilation Mekanisk frånluft
Energideklaration Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning: Plintar
Grundmur: Betong
Stomme: Stål
Fasad: Cortenplåt samt pulverlackad sträckmetall
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Stål
Tak: Papp
Övrigt - Automatisering via FIBARO för bla, värme, ljus, rörelsesensor och rökdetektorer.
- Inbyggda högtalare med styrning via Sonos Connect på bägge våningsplanen.
- Jets vakuumtoalett, extremt snålspolande (0,3l/spolning).
- Fasad av Cortenplåt samt pulverlackad sträckmetall, helt underhållsfri.
Fastighetsbet. Del av Söderby-Vik 1:7

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 22 400 kr/år
varav
El: 14 000 kr
VA: 1 900 kr
Väg, samf.: 1 000 kr
Försäkring: 5 500 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnaderna är individuella och kan komma att variera beroende på avtal och förbrukning. Kostnaden för el inkluderar kostnaden för uppvärmning genom luft/vatten-värmepump. Då byggnaden är ny är driftskostnaderna endast en uppskattning från säljaren.
Taxeringskod 110
Summa pantbrev 1 500 000 kr
Tomt
Areal: 3600 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Bostadens adress är preliminär och fastställs först när avstyckningen blivit slutförd. När avstyckning är slutförd kommer fastigheten även att få en egen (ny) fastighetsbeteckning.
Vatten/avlopp Borrad egen brunn. Septitank, fem kubikmeter.
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Söderby-Vik GA:1
Last: Ledningsrätt Starkström, 0188-06/104.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 0188-15/139.1

Beskrivning

Viks byväg 18A

Strax utanför Norrtälje i Söderbykarl finner vi detta otroliga fritidshus i lantlig och pittoresk miljö. Här betar fåren som närmsta granne och skapar unika kontraster där industriell stilsäkerhet möter naturen. Byggnaden fungerar som en skulptur i landskapet, men smälter ändå in fint med den lantliga omgivningen.

Denna unika arkitektur är skapad av fyra lastcontainrar som på ett kreativt och smakfullt sätt nu erbjuder ett boende utöver det vanliga. För att komplettera de former och färger som finns i lokalområdet är containerna på översta våningen beklädda i pulverbelagd sträckmetall medan den nedre delen är täckt av Cortenplåt som får rosta med tiden, helt fritt från underhåll. Utöver det imponerande yttre så är detta också ett hus av högsta kvalitet även invändigt, hemmet är tex automatiserat via FIBARO där du bla styr ljus, värme och lampor via padda/telefon samt har koll på rörelser och rökdetektorer som larmar direkt till telefonen. Här finns även multiroom-lösningar för ljud med inbyggda högtalare på bägge våningsplanen som styrs trådlöst via Sonos Connect.

Bottenvåningen erbjuder de sociala ytorna som vi alla vill åt och de varma sommardagarna finns här möjlighet att öppna upp samtliga glaspartier vilket skapar ytterligare en dimension av boendet. Här nås den nysådda gräsmattan eller den träbelagda altanen som vackert och praktiskt skyddas av de gedigna limträbalkarna. Från uteplatsen har men en härliga vy över närområdet med lugnet och tystnaden som pricken över i. Tomten vetter i solsäkert läge och det är svårt att inte imponeras över den vackra solnedgången över det fina landskapet!

Med en spännande design och ett unikt byggnadssätt erbjuder detta nyproducerade fritidshus verkligen något utöver det vanliga! Och förutom dess unika yttre är detta också en boende av högsta kvalitet både vad gäller design och levnadsstandard. Huset måste verkligen upplevas på plats så varmt välkommen att anmäla ert intresse till ansvarig mäklare!

Bostaden disponeras enligt följande:

OVANVÅNING
-Husets ovanvåning erbjuder egen entré, badrum, sovrum samt allrum.

-Badrummet är helkaklat i ljusa toner med grått klinkergolv, stora vita kakelplattor på väggarna samt spotlights i tak. Här finner vi dusch med glasvägg, wc, handfat med kommod samt spegelskåp. Svarta blandare bryter snyggt mot den i övrigt vita inredningen.

-Det stora sovrummet är väldisponerat och rymmer dubbelsäng samt gott om förvaring bakom platsbyggd garderobsvägg. Fönster med en härlig utsikt utöver den grönskande omgivningen.

-Det mindre sovrummet erbjuder förvaring genom garderob samt rymmer säng och skrivbord.

-Allrummet möblerar man enkelt med soffa, soffbord och fåtölj. Från allrummet når man såväl den möblerbara balkongen som den fantastiska och solsäkra takterrassen. Takterrassen är grön och bekväm tack vare konstgräs och erbjuder fantastiska möjligheter för olika sorters möblemang. Här finns gott om plats för sittgrupper och solsängar. Räckena av glas ger oss en obruten utsikt över det fina landskapet.

BOTTENVÅNING
- Bottenvåningen genomsyras av en planlösning som möjliggör matlagning ihop med socialt umgänge. Här kan det samtliga glaspartier öppnas upp och skapar då en helt underbar atmosfär med en kombinerad ute- och innemiljö som är svårslagen. Uteplatsen sätter verkligen pricken över i, ett rejält trädäck som erbjuder möblemang och skugga skänks genom stora ovanhängande limträbalkar. Bottenvåningen erbjuder, bakom trappan, förvaring genom garderob samt plats för skrivbord. Här finns även teknikrummet.

-Kök i snygga svarta toner med all maskinell utrustning man kräver. Här finns mikro och ugn inbyggt i högskåp, kyl/frys, induktionshäll, diskmaskin samt fläkt. Rejäl och matchande bänkskiva erbjuder bra arbetsytor och förvaring ges genom över- och underskåp. Naturlig plats för matgrupp.

-Vardagsrummet i den öppna planlösningen erbjuder plats för större soffgrupp. En härlig plats att avnjuta den fina naturen tack vare de stora glaspartierna och de varma dagarna öppnar man upp de bägge väggarna för och får en härlig kombination av ute- och innemiljön.

-Badrummet på bottenvåningen är även det helkaklat och modernt med vita stora kakelplattor på väggarna och grått klinkergolv. Här finns badkar, stor kommod med massvis med förvaring, bänkskiva samt kombinerad tvätt- och torkmaskin.

Området

År 1796 slogs Söderby och Karls socknar samman och Söderby-Karls socken bildades. Söderbykarl, som namnet numera stavas, ligger i hjärtat av Roslagen med utmärkta kommunikationer till Norrtälje 1,7 mil, Uppsala 6 mil och Stockholm 8 mil. Landskapet är rikt varierat med åkrar, ängar, skogar och vattendrag. Detta gör att både växter och djur trivs. Älg, rådjur och vildsvin är vanligt förekommande. Här häckar även havsörn och trana. Socknen har flera naturvårdsreservat, bland annat Vågsjöns och Norrmarjumsmossens naturvårdsområden. Ett trettiotal sjöar finns i socknen varav flera inbjuder till fiske och bad. Här har varit befolkat flera tusen år, vilket de över 1900 fornlämningar man funnit vittnar om. Från bronsåldern finns 325 rösegravar, 40 gravfält från äldre och yngre järnåldern, tre fornborgar, en runsten, kyrkoruin från medeltiden och Sankt Karlungs källa. I museet på Erikskulle hembygdsgård förvaras Viksbåten, det enda svenska fyndet av en mindre relativt väl bevarad båt från vikingatiden. Största ort är Söderbykarl, där socknens kyrka (före detta Söderby kyrka) är belägen. Ursprungligen stod här en träkyrka som uppförts invid den viktiga vattenleden mellan Norrtäljeviken och Söderby. Den nuvarande kyrkan byggdes under början av 1300-talet. Bara ett stenkast från kyrkan ligger Söderbykarls skola, en F-6 skola med dagis i direkt anslutning. I Söderbykarl ligger idrottsföreningens fotbollsplaner. Elljusspår finns. Söderbykarls socken erbjuder ett rikt friluftsliv. Mer information hittar ni på http://www.soderbykarl.se

Kommunikation

Från Söderbykarl finns utmärkta bussförbindelser till Norrtälje och Stockholm. De busslinjer som passerar är 636/637 mot Elmsta och Björkö/Singö, samt 641 mot Hallstavik.

Planritning
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Jag har läst och godkänner integritetspolicyn
HitCounter
Fri värdering