Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Jag har läst och godkänner integritetspolicyn

Alla bilder

Laddar bilder

Kommande bostad

Ägaren till denna bostad är ON THE MOHV. Försäljning är planerad men ännu inte bokad. Därför annonseras ännu inte komplett bostadsinformation eller visningstider. Däremot kan du anmäla ditt intresse till ansvarig mäklare redan nu.

Bostadsfakta

Upplandsgatan 40A, Vindsvåning/Etage

Antal rum 2 rum
Boarea 64 kvm
SS 21054:2009

Lägenhet

Upplåtelseform Andel i bostadsförening
Lgh.refnr 17
Våning 3, hiss finns ej
Kommentar Etage på våning 3 & 4
Ekonomi Avgift: 1 527 kr/mån inkl VA, Kabel-TV & Bredband
Andel i föreningen: 3,184%
Kommentar Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för värme (direktverkande el i gårdshuset), hushållsel och hemförsäkring med bostadrättstillägg. Kostnaderna är idag uppskattade till 1 200 kr/månad. Kostnaderna är individuella och varierar beroende på avtal och förbrukning.
Allmänt -Säljaren disponerar ett källarförråd.

-I månadsavgiften är kostnaden för bredband om 100/100 inkluderat.

-Boarean är enligt lägenhetsförteckningen 64 kvm. Enligt SS 21054:2009 är boarean uppmätt till 63,6 kvm med en golvarea om 69 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1883
Uppvärmning Fjärrvärme gatuhus & direktverkande el gårdshus
Energideklaration
Utfärdad den 3 augusti 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 157 kWh/m² (Atemp) och år

Beskrivning

Upplandsgatan 40A, Vindsvåning/Etage

- Terrass i bästa solläge
- Etage med fantastisk charm
- Unik bostad med två våningsplan
- Modern standard på badrum & kök
- Gemytligt gårdshus med lugn innergård
- Utmärkt läge vid Odenplan
- Direkt närhet till restauranger & kommunikationer

Välkommen till denna fantastiska etagelägenhet med de attribut som vi alla älskar! I detta sekelskifteshus möts vi av vackra originaldetaljer såsom djupa fönsternischer, högt i tak och en charmig trappa som är bevarad i trapphuset. Trappan leder dig upp till högsta våningen med en grym terrass i bästa söderläge! En väldisponerad bostad med sociala ytor där gammalt möter nytt i form av renoverat kök, vackra brädgolv och en fantastisk terrass mot den lugna innergården och takåsar. Här bor man tyst med samtliga fönster mot gården men med direkt närhet till allt det bästa Stockholm har att erbjuda. Området präglas av populära restauranger, caféer och vackra fasader.

Upplandsgatan 40A är lugnt belägen endast ett stenkast från Odenplan. Själva gatan är känd för sina trevliga vintagebutiker och antikaffärer. Med direkt närhet till både City och Odenplan är detta verkligen ett område att både bo och leva i. I närområdet finns flertalet av Stockholms mest populära restauranger, caféer och barer. Med promenadavstånd nås här såväl Centralstationen som Vasaparken och med utmärkta kommunikationer med t-bana, buss, samt pendeltåg tar man sig lätt ut till alla delar av Stockholmsregionen. Närheten till Arlanda Express samt Flygbussarna gör att man snabbt och enkelt tar sig ut till både Arlanda och Bromma flygplats. Närområdet erbjuder även välsorterade matbutiker i form av Hemköp och ICA.

Välkommen på visning!

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
Välkommen in i gårdshuset med väl bevarade detaljer och känslan av att bo högst upp. Här finns ursprungstrappan bevarad ifrån byggåret. Direkt till höger har du en del för avhängning av dina kläder och skor. På golvet finns praktisk klinkers.

VARDAGSRUM
Socialt och öppet vardagsrum som integrerar med köket genom sociala ytor. Fönsterparti ut mot föreningens innergård som ger ljusinsläpp. Längs ena väggen har du en platsbyggd förvaringsmöbel och hyllsystem efter behov. Här får du plats med generöst soffmöblemang och övrigt möblemang som mediamöbler eller fåtöljer. På golvet ligger brädgolv och väggarna är i ljus ton.

KÖK
Modernt och stilrent kök med skåpinredning längs två sidor som ger gott om utrymme för förvaring och arbetsyta längs bänkskivan. I köket får du plats med ett matsalsbord för minst fyra personer. Maskinparken i köket består av kyl/frys, diskmaskin, gasspis, ugn, köksfläkt samt diskho. Ovanför bänkskivan finns vitt kakel och skåpinredningen är i vit ton med tidstypiska detaljer som beslagen. På golvet finns brädgolv i vit ton.

SOVRUM OVANVÅNING
Generöst planerat sovrum med en garderobsvägg längs ena väggen och plats för fåtöljer eller mer förvaring. Charmiga takbalkar finns kvar i taket och murstocken syns tydligt längs ena väggen som påminner om fastighetens byggår. Här har du direkt tillgång till terrassen genom glasdörr och fönster. I sovrummet får du plats med en större dubbelsäng och du har även en smart hängare för kläder i ena hörnet.
Väggarna är vitputsade i ett utförande som gör att du ser murverket och på golvet ligger parkett.

TERRASS
I bästa söderläge har du en generös terrass med plats för bord och stolar samt även grönskande växter eller odlingar. Magisk utsikt över takåsar och generöst med soltimmar!

BADRUM/WC
Helkaklat och fräscht badrum med gott om plats. Här finns en duschhörna, vägghängd wc-stol samt handfat med tillhörande spegel och förvaring. I taket finns spotlights.

Förening

Upplandsgatan 40A, Vindsvåning/Etage

Förening

Bf Karlavagnen u.p.a

Allmänt om föreningen

Fastigheten byggdes år 1883 och föreningen förvärvade fastigheten 1909. Fastigheten består av två flerbostadshus i fyra våningar. Föreningen hyr ut en lokal med hyresrätt. Föreningen är en bostadsförening.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en mysig innergård med bord, stolar och grönska. Finns en gemensam tvättstuga och cykelförråd.

Tv och bredband

Kabel-TV och Bredband ingår i månadsavgiften. Leverantör är Stockholm Stadsnät och hastigheten är 100/100.

Parkering

Boendeparkering gäller i området. Kontakta Stockholm Stad för mer information. Finns garage i området som hyrs ut av externa parter.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

I dagsläget finns inga planerade förändringar av avgiften. Föreningen planerar ett bygge av vindslägenhet i gatuhuset där eventuell vinst kommer att gå till att lösa viss del av lånen. Föreningens senaste årsredovisning finns på mohv.se.

Renoveringar - utförda och planerade

1958 Stambyte (rör och el), nyinstallation av hiss
1994 Omläggning av tak
1998 Ny tvättstuga
2002 Värmeväxlare, målning trappuppgång, omputsning av fasad, nya balkonger
2004 Målning lägenhetsdörrar, nya postboxar i entrén
2005 Målning av entréhallen, ny entrédörr och armatur
2009 Fönsterrenovering gathus och gårdshus
2010 Relining av avloppsstammar och vattenledningar
2012 Ny hisskorg samt ny hissmotor och styrning
2013 Anslutning till Stockholm Stadsnät
2016 Renovering av fönster
2016 Partiellt stambyte 2 lägenheter

Planerade renoveringar:
Föreningen har nyligen sålt vindsytan i gatuhuset och planerar att bygga en vindsvåning. Föreningen bygger i egen regi genom styrd totalentreprenad. Eventuell vinst kommer gå till en en renoveringen av taket på gatuhuset, modernisera elen i fastigheten och att lösa viss del av lånen.

Överlåtelseavgift

1 120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Organisationsform / typ

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Vasastan tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Utmärkta kommunikationer med buss och T-bana. Grönområden finner du vackra Hagaparken som lockar picknickande soldyrkare på sommaren eller skridskoåkare på vintern, samt Vasaparken och dess utbud av aktiviteter och grönska. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar. Upplandsgatan är känd för sina små vintagebutiker och antikaffärer som charmar dem flesta. En promenad bort förbi Tegnérlunden kommer du till centrum med flertalet shoppingbutiker samt att du vid Odenplan t.ex. har Åhléns, HM och massvis av småbutiker.

Närservice

Runt omkring bostaden finns flertalet mataffärer att handla på samtidigt som du har en hel mängd av populära restauranger som t.ex. Flippin' Burgers 50 meter ifrån bostaden, Tranan vid Odenplan, YUC vid Norrtullsgatan mm. Är du sugen på en härlig brunch tar du dig till STHLM Brunch Club på Dalagatan 24. Vid Odenplan hittar du Systembolaget, Apotek samt banker & vårdcentral.

Kommunikation

Ungefär 100 meter ifrån bostaden finns Odenplan där du hittar tunnelbanans gröna linje. Ifrån Odenplan har du även flertalet bussförbindelser som smidigt tar dig överallt i Stockholm. Nya pendeltågsstationen med uppgång vid Odenplan och Vanadisplan trafikerar från och och juli 2017 sträckan Södra Station och Tomteboda. Citybanan tar dig t.ex. till Solna och Sundbyberg.

Parkering

Boendeparkering finns i området. Kontakta Stockholm Stad för mer information. Garage finns i området som hyrs ut via externa parter.

Planritning
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Jag har läst och godkänner integritetspolicyn
HitCounter
Fri värdering