Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Högbergsgatan 81C, vån 2

Antal rum 2 rum
Boarea 58 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Våning 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 4 695 000 kr utgångspris
Avgift: 3 476 kr/mån ink VA & kabel-tv (grundutbud)
Andel i föreningen: 3,001%
Andel av årsavgift: 2,8105%
Kommentar Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för hushållsström/värme (direktverkande el), hemförsäkring samt bostadsrättstillägg. Kostnaderna är individuella och varierar beroende på avtal och förbrukning.
Allmänt -Säljaren disponerar ett källarförråd.

-Alternativ planskiss. Säljaren, MOHV och föreningen garanterar ej att den alternativa planskissen är genomförbar. Alla större renoveringar ska godkännas av styrelsen.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1896
Uppvärmning Fjärrvärme och direktverkande el
Energideklaration
Utfärdad den 27 oktober 2017
Energiklass: -
Energiprestanda: 133 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Stören 20

Beskrivning

Högbergsgatan 81C, vån 2

-Sekelskiftespärla vid Mariatorget med tidstypiska detaljer
-Gavellägenhet med fönster i tre väderstreck!
-Fungerande kakelugn & genomgående planlösning
-Otroligt lugnt läge med samtliga fönster mot lugna Bengt Ekehjelmsgatan
-Högt i tak, stuckaturer och bevarade snickerier
-Oslagbart läge på söder på lugn gata bakom Mariatorget
-Välskött fastighet från 1896 med mysig innergård
-Nära kommunikationer som T-bana, buss & pendel

Varmt välkommen till en otroligt välplanerad tvårummare med den där riktiga känslan av sekelskifte i en populär fastighet ifrån 1896. Optimal planlösning med en social del mellan kök och vardagsrum samt en privat del med generöst sovrum. Här finns en fungerande kakelugn och hela 7 fönster på gavelläge.
Stort fokus har genomgående lagts på detaljerna i bostaden och har resulterat i en träffsäker kombination med nyligen renoverat badrum och fräscha ytskikt. Tidstypiska detaljer såsom stuckaturer, golvlister, snickerier kring fönster och dörrar finns allt bevarat i bostaden.

Fastigheten är väl omhändertagen genom åren och har en riklig historia där man skrivit böcker om huset. Föreningens mysiga och omtalade innergård har varit med i en reklamfilm för Posten och är mycket omtyckt av de boende i föreningen.

Området kring bostaden utges av en klassisk känsla av söder. Här finner du massvis av populära restauranger och caféer kring Mariatorget, Mosebacke och Götgatsbacken samt grönområden och små parker. På sommaren blir Swedenborgsgatan en gågata med massvis av uteserveringar och myller. Med kort promenadavstånd når du Slussen och Gamla stan samt Mariaberget och Söder mälarstrand. Inom hundra meter har du flertalet livsmedelsaffärer och allt inom shopping tillhands.

Välkommen att bo i ett område som har allt! Kontakta Linus på 0763-18 13 20 eller linus.johansson@mohv.se för anmälan till visning eller om det finns några frågor eller funderingar kring bostaden.

HALL
Välkomnande trapphus tar dig upp till bostaden. Här möts du av en ljus och öppen hall med möjligheter för avhängning samt gott om förvaring i garderoben till vänster. Brädgolv och målade väggar.

KÖK
Rymligt kök med gott om förvaring i skåpinredning samt yta för extra förvaringsskåp. Gott om ljusinsläpp från två fönster på gaveln och här ryms det även plats för ett matbord med stolar. Maskinparken består av kyl/frys, spis/ugn, köksfläkt samt diskho. Skåpinredningen är vit och ovanför bänkskivan sitter kakel. Brädgolv längs golvet som är målat samt ljust målade väggar.

VARDAGSRUM
Underbart ljusinflöde med genomgående planlösning mellan rummen vilket skapar ett trevligt ljus genom 7 välbevarade fönsterpartier. Här finns en fungerade kakelugn att elda i samt gott om yta att möblera med matsalsbord och soffgrupp. Likt resterande del av bostaden finns här gott om bevarade detaljer från sekelskiftet såsom stuckaturerna, fönsterpartierna, snickerier samt brädgolv.

SOVRUM
Generöst och väl tilltaget sovrum med plats för större dubbelsäng. Högt beläget och fint ljusinsläpp med utsikt genom 3 fönster på gavel. Stig in i klädkammaren/garderoben som sväljer ditt behov av förvaring. För ytterligare förvaring finns möjlighet att bygga en garderob i sovrummet längs ena väggen. På golvet finns brädgolv och väggarna är ljust målade.

BADRUM/WC
Nyligen renoverat badrum från 2016 där stilrena val kombineras med bra material samt golvvärme. Inredningen i badrummet består av dusch från Tapwell, vägghängd wc från Duravit, handdukstork, handfat med tillhörande spegelskåp, blandare från Vola. Ovanför toaletten finns inbyggda hyllplan för förvaring.

Förening

Högbergsgatan 81C, vån 2

Förening

Brf Stören 20

Allmänt om föreningen

Brf Stören 20
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2002 och består av 35 lägenheter varav 2 stycken är hyresrätter samt 2 lokaler. Föreningen finns på adresserna Högbergsgatan 81A-D samt med ingång på Bengt Ekehjelmsgatan 6.
Fastigheten byggdes 1896 och genomgick en totalrenovering under åren 1985-86. Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar. Föreningen innerhar marken med tomträtt. Tomträtten tecknades 2013 och gäller fram tills 2023.

EKONOMI
I dagsläget finns inga planerade förändringar av årsavgiften. Föreningen håller varje höst ett budgetmöte inför kommande år. Föreningen har 2 hyresrätter kvar som dolda tillgångar. Föreningens senaste årsredovisning finns på MOHV.se.

BYGGNADERNAS SKICK
Vattenstammar: 1986, stambyte, 2016, delvis spolning av stammarna.
Avloppsstammar: 1986, stambyte. 2016, delvis spolning av stammarna.
El: 1986, byte av elstigare.
Tak: 2005, renovering av takbeläggningen.
Fasad: 1986, renovering.
Fönster: 2007, renovering av fönstrerna.
Trapphus: 2007, renovering av trapphusen.

PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen håller på att ta fram en underhållsplan som ska sträcka sig över en 40-års tid och uppdateras löpande. Under 2018 ska fastighetens tak åtgärdas (målas, bytas takplattor osv), projektet är redan finansierat. Renoveringen av taket har påbörjats och beräknas vara klart i maj.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Mysig och härlig innergård med gott om sittplatser och möjlighet för valfri aktivitet. I föreningen finns gemensam tvättsuga, cykelförråd

PARKERING
I området gäller beondeparkering längs gatorna, kontakta Stockholm stad för mer info. I området finns även flertalet närliggande garage.

TV OCH INTERNET
Kabel-TV tecknas och betalas separat av bostadsrättshavaren.
Fiberoptik, bredband, HD-tv, ip-telefoni som tillval via Open Universe. Där finns ett urval av ungefär 15 leverantörer.

ÖVRIGT
Varje lägenhet värms upp med direktverkande el och har en egen elmätare som läses av individuellt och debiteras separat.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 1% som betalas av köparen.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, årsredovisning och säljare. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Organisationsform / typ

Området

Stadsdelen Södermalm präglas av den ständigt trendiga och levande atmosfären blandat med fina utsiktsplatser och mysiga kullerstensgator. I populära områden kring Mariatorget och Katarina Bangata är utbudet av små butiker med vintage, second hand, design och svenskt mode enormt. Med en blandning av välbesökta kaféer, restauranger och barer har detta, tillsammans med området kring Hornstull och Nytorget blivit en utav många mötesplatser för trendiga hipsters. Är du konstintresserad bör du bege dig till Hornsgatspuckeln där gallerierna ligger tätt. Här har du kombinationen med lummiga parker, torg och grönområden parallellt med storstadspulsen. Ett perfekt läge med närhet till allt! Du hittar härliga bad på närliggande Långholmen, Eriksdalsbadet och i Årstaviken. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken, med tunnelbanans gröna och röda linjer, flera olika bussar samt pendeltåg från Södra Station har du en utmärkt kommunikation. Från Slussen kan du även ta färjan över till Djurgården.

Planritning
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
HitCounter
Fri värdering