Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Karl XI Gatan 3 B

Antal rum 2,5 rum + kök
Boarea 65 kvm
Föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 9
Våning 2 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 795 000 kr utgångspris
Avgift: 2 641 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV, bredband, hushållsel
Andel i föreningen: 3,60033%
Driftskostnad 1 200 kr/år
varav
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Kostnad för försäkring är schablonmässigt angiven och kan komma att variera beroende på avtal och villkor.
Tillträde enligt överenskommelse
Allmänt Säljaren disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.
Lägenheten är registrerad hos föreningen som 2 rok.

Andelstalet är det andelstal som den ekonomiska förvaltaren har gett till mäklaren. Det anger ej om det är andel av kapital och/eller andel av årsavgift. Uppgift om vilken mätnorm som användes vid uppmätningen har ej gått att få fram.

Byggnad

Byggnadsår 1934
Energideklaration
Utfärdad den 23 oktober 2008
Energiprestanda: 96 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Brädgården 4

Beskrivning

Karl XI Gatan 3 B

Karl XI Gatan, en av Lunds mest attraktiva adresser och populära lägen mitt bland Kungagatorna. Läget är optimalt i den norra delen av Lunds kullerstensklädda centrum. Med Centralstationen och Clemenstorget bokstavligen runt hörnet och det blivande spårvagnsspåret nära inpå kommer läget knappast bli mindre populärt. Fastigheten är välskött, föreningen aktiv och avgiften inkluderar även hushållsel samt bredband. Bostaden och dess planlösning går i klassisk 30-tals anda med genomgående disponering med en stor halva som rymmer rejält matbordsmöblemang mellan sovrum och vardagsrum. Vidare ser vi såklart fin fiskbensparkett i ek, massiva spegeldörrar, höga fotlister och inte minst en bevarad serveringsgång med tillhörande originalinredning mellan kök och hall. Nämnas bör också att lägenheten är helt fri från insyn och att ni dessutom har en stor västervänd balkong mot föreningens mysiga innergård och att fastigheten har hiss. Brf Lennart är en gammal välskött förening med tillhörande välskött hus. Riktigt mysig innergård med grillplats, uteplatser, fina rabatter och grönska.

Lunds myller och sociala utbud ligger mycket nära med flertalet restauranger och caféer i området. Boendeparkering finns i kvarteren längs gatan och vid Clemenstorget finns möjlighet att hyra garage under mark.

Alltså, en riktigt fin chans att förvärva en toppenlägenhet på riktigt bra läge. Här får ni dessutom möjligheten att sätta er egen personliga prägel då det föreligger visst renoveringsbehov.

Välkomna på visning!

HALL
Hall med ingång till stor klädkammare åt vänster och badrum också åt vänster något längre in. Köket nås till höger via charmig serveringsgång. Här finns även mindre inbyggd garderob. Parkettgolv och tapetserade väggar

VARDAGSRUM MED HALVA
Ståtligt vardagsrum med högt i tak, dubbla fönsterpartier och fiskbensparkett. Fri utsikt över Karl XI Gatan och ingen insyn. Mellan vardagsrummet och sovrummet finns en stor möblerbar halva som passar utmärkt som plats för matsalsmöblemang. Fina takrosetter i såväl vardagsrum som halva.

SOVRUM
Perfekt placerat med fönster mot lugn öppen innergård ligger sovrummet. Bra storlek ger er plats åt både dubbelsäng och garderober eller arbetsplats. Idag är här öppet mot lägenhetens halva men en fin idé vore att här låta montera dubbeldörrar då öppningens storlek just tillåter detta. Sovrummet har, precis som halvan och hallen trestavig ekparkett. Tapetserade väggar.

KÖK
Köket är placerat parallellt med sovrummet och har således också fönster mot föreningens innergård. Härifrån nås balkongen där ni sitter lugnt och ostört och blickar över innergården och kvarterens vackra tegelfasader. Köksinredningen är i original och det fantastiskt charmiga hörnskafferiet är bevarat. Utrustning i form av spis/ugn samt mindre kombinerad kyl/frys. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Förening

Karl XI Gatan 3 B

Förening

Brf Lennart

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Brf Lennart är en äkta förening som bildades 1934. Föreningen består av 21 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. 1 hyreslokal. Byggår för huset är 1934. Föreningen sköter den ekonomiska förvaltningen själva och tar hjälp av HSB. Föreningen äger marken.

EKONOMI
Föreningens senaste årsredovisning finns på MOHV.se. Det finns för närvarande inga beslut om avgiftsförändringar men det kan bli aktuellt med några procent under nästa år.

BYGGNADERNAS SKICK
Vattenstammar: Renoverades 1993.
Avloppsstammar: Köksstammarna byttes för ca 25 år sedan. Badrumsstammarna är original, kontrollerade och filmade. De bedöms vara i ok skick.
El: Mycket av elen drogs om/jordades 1991.
Tak: Renoverades 2012.
Fasad: Original mot gatan och bedöms vara i bra skick. Omfogad mot gården 2015.
Fönster: Fönsterbyte 2014.
Trapphus: Målades 2006.
Uppvärmning: Fjärrvärme.

TVÄTTMÖJLIGHETER
Tvättstuga i källaren i 3A (nås via gården) med två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel. Separat mangelrum finns i källaren till 3B. På vinden finns en stor torkvind.

El
Föreningen har ett gemensamt avtal och konto för el. Den är därför inkluderad och en del av avgiften som varje lägenhetsinnehavare betalar till föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På den fantastiska innergården finns grillplats med tak och infravärme, uteplatser och cykelställ.

PARKERING
Boendeparkering på närliggande gator. I området finns allmänna garage och parkeringsplatser att hyra.

TV OCH INTERNET
Kabel-TV via Com hem (basutbud ingår i avgiften) och Internet via Perspektiv bredband (100Mbit).

ÖVRIGT
Den eller de som ska bo i lägenheten måste äga lägenheten till 100%, dvs delat ägande godkänns ej. Köparen ska ha för avsikt att bo permanent i lägenheten och skriva sig på adressen. Föreningen använder sig av ett andelstal. Föreningen har inte kunnat ange vilken uppmätningsnorm som boarean baseras på.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-02-26. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Området

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
HitCounter
Fri värdering