Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Jag har läst och godkänner integritetspolicyn

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Solhagen 9 B

Antal rum 5 rum + Kök
Boarea 105,3 kvm
Ekonomisk plan

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 3
Våning 0
Ekonomi Pris: 4 295 000 kr Fast pris
Avgift: 4 959 kr/mån V/A, sophämtning, snöröjning, p-plats i carport m.m.
Andel i föreningen: 7,5755%
Driftskostnad 19 000 kr/år
varav
El: 15 000 kr
Försäkring: 4 000 kr
Kommentar Prel uppskattning enligt ekonomiska planen om ca 10 000 kwh/år och parhus. Beräknad kostnad 1,50 per/kwh.
Allmänt Vattenburen värme från IVT vent 202 frånluftsvärmepump med återvinning i varje enhet. Kostnad för tv, data, telefon etc. tillkommer.

Andelstalen: Medlemmens totala boyta för parhusen om 105,3 m2 respektive 21,6 kvm boyta i bottenplanet respektive övrig golvyta på loftet för Attefallshusen, ligger till grund för andelstalen.

OMRÅDET
I populära och expansiva Kolartorp bor du nära till det mesta. På bekvämt avstånd nås exempelvis vackra Rudan med strövområden, motionsspår, badstrand och skidspår på vintern. Närhet till flera naturområden samt skärgården som Dalarö, Utö, Kymmendö och Huvudskär. Nära även till shopping och stadsliv med Södermalm och Stockholm bara en kort bilresa bort.

KOMMUNEN
Haninge kommun har drygt 80 000 invånare och är en av Sveriges största och mest expansiva kommuner. Planerna för området med en ny pendeltågsstation och bebyggelse med höghus och centrum gör att Kolartorp/Hermanstorp/Vega växer ihop med centrala Handen. Ett attraktivt och välplanerat område att växa upp i för familjer som vill bo nära Stockholm men ändå kunna njuta av natur och friluftsliv.

AKTIVITETER, BUTIKER & NÄRSERVICE
De större matvarubutikerna såsom Maxi Stormarknad och Coop Forum, finns endast några minuter bort. I närliggande Haninge Centrum finns större köpcentrum, sjukhus och annan kommunal service. I Haninge kommun finns ett gediget utbud av fritidsaktiviteter, skolor och service. Egen simhall, sporthall och bibliotek, stort centrum och matbutiker samt trevliga restauranger och kaféer. Här finns även flertalet gym för den träningsintresserade. Läget gör det enkelt att pendla till Stockholm från ex. Handenterminalen. Ny pendeltågstation är under uppförande i Vega och beräknas vara färdig inom ett par år.

Byggnad

Byggnadstyp 2-plans radhus
Byggnadsår 2017
Uppvärmning IVT vent 202 frånluftsvärmepump med återvinning
Ventilation Mekanisk frånluft
Energideklaration Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Kolartorp 4:88

Beskrivning

Solhagen 9 B

Varje hus har tillhörande carport med förråd. Väkommen med din intresseanmälan!

Välkommen till välplanerat parhus i sutteräng i två plan! Parhuset ligger i populära Kolartorp/Vegaområdet med fokus på ett modernt boende med en hög standard! Inredningen är funktionell och skapas med materialval av hög klass från välkända leverantörer. Grundtanken är att just ditt nya hem ska ha en tidlös inredningsbas där du själv kan skapa förutsättningar för just din personliga smak och stil.

Detta trevliga parhus nås genom entré belägen mot gata. Nedre plan rymmer tre bra sovrum (möjlighet till att installera pentrykök finns), badrum och tvättmöjligheter. Övre plan består av rymligt vardagsrum, modernt och snyggt kök, sovrum med förvaring samt ett helkaklat badrum. Från vardagsrummet når man den härliga uteplatsen med eftermiddags/-kvällssol!

Förening

Solhagen 9 B

Förening

Brf Solhagen 5 i Haninge

Allmänt om föreningen

Brf Solhagen 5 i Haninge består av fastigheterna Kolartorp 4:87, 4:88, 4:89, 4:90, 4:91 och 4:92 och är en ny bostadsrättsförening om totalt 16 bostäder (parhus och Attefallshus) som uppförs av Svanberg & Sjögren bygg AB. Total markyta beräknas bli 7 610 kvm och samtliga är friköpta. Sammanlagd boarea beräknas till 2 468 kvm. Svanberg & Sjögren har under de senaste åren byggt flertalet hus till nöjda familjer i både Tyresö, Haninge och andra kommuner i Stockholm.

Parhusen är under uppförande och kommer att bli inflyttningsbara i omgångar med start våren 2017. Attefallshusen kommer att färdigställas under sommaren 2017 med planerad inflyttning i juni.

Parhusen är i två plan om ca 105 kvm varav 6 av dem ligger i suterräng och 6 st ligger i två plan. De 4 Attefallshusen är om ca 22 kvm och samtliga är i dagsläget reserverade. Till varje parhus hör en fristående carport med bakomliggande förråd. Alla kommer även att få dispositionsrätt till var sin uteplats och tomtyta, allt enligt separat ritning.

BYGGFAKTA:

ENTRÈ
Golv Eklamellparkett
Vägg Målad vit
Tak Målat vitt

VARDAGSRUM
Golv Eklamellparkett
Vägg Målad vit
Tak Målat vitt

KÖK
Golv Eklamellparkett
Sockel Vit
Vägg Målad gips, stänkskydd av kakel
Tak Vitt skivmaterial
Övrigt Kök från ALNÖ med ljusgrå frontlucka Plan Light Grey, vitt kakel och bänk - Bahia Black (granit)
Vitvaror Integrerad kyl och frys, spishäll, diskmaskin och kombinerad inbyggnadsmicro/ugn

BAD
Golv Klinker med komfortgolvvärme
Vägg Kakel
Tak Vitt skivmaterial

TVÄTT
Golv Klinker
Väggar Målad väv

SOVRUM
Golv Eklamellparkett
Vägg Målad vit
Tak Vitt skivmaterial
Övrigt Garderober med vit slät lucka

WC/DUSCH
Golv Klinker med komfortgolvvärme
Vägg Kakel
Tak Vitt skivmaterial
Övrigt Vitt porslin

BYGGNADSTEKNISK BESKRIVNING:
Grund Betongplatta på mark
Bottenbjälklag Bjälklag av betong
Mellanbjälklag Bjälklag av trä
Yttertak Takpannor
Fasadbeklädnad Träpanel
Innerväggar Gipsskivor på regelstomme
Fönster-/partier Vita isolerglasfönster
Dörrar Målad entrédörr av trä. Målade släta innerdörrar
Socklar, foder, list Vitmålade
Trappor Vita foder och lister. Eksteg.
Mark Mark färdigställs med trädäck, gräs på baksidan och avgrusad uppfart/framsida

ATT BO I BRF SOLHAGEN 5
Samtliga bostäder upplåts med bostadsrätt- detta innebär att du vid köpet samtidigt blir delägare i hela bostadsrättsföreningens område. Du och övriga bostadsrättsinnehavare bestämmer över bostäderna och områdets gemensamma delar genom den styrelse ni väljer att företräda er bostadsrättsförening.

MÅNADSAVGIFTEN
Föreningens kostnader för främst drift och lån betalas med de avgifter som du och övriga bostadsrättsinnehavare betalar in till föreningen månadsvis. Avgifternas storlek ska täcka föreningens självkostnader och beslutas av föreningens styrelse. Utöver månadsavgiften till föreningen betalar du som bostadsrättsinnehavare kostnader för elförbrukning av uppvärmning och hushållsel samt abonnemangsavgift för tv, data och telefon. Kostnader för drift och underhåll av gemensamma ytor betalas via avgiften.

GARANTIER
Garantitid enligt Entreprenadavtal. Vitvaror, tapet och målningsarbete samt blandare/VVS-armaturer där garantitiden är 2 år.

MILJÖ
Målsättningen med materialval är att dessa skall vara traditionellt beprövade och sunda för miljö och människa.

DRIFT OCH SKÖTSEL
Eftersom antalet hus i projektet inte är så många finns stora möjligheter att påverka både den gemensamma trivseln och ekonomin. Du svarar själv för skötsel av ditt hus och av din uteplats. Gemensamma delar sköts av föreningen.

VÄRME OCH VENTILATION
Vattenburen värme från IVT vent 202 frånluftsvärmepump med återvinning. Mekanisk frånluftsventilation i våtrum och kök. Tilluftsventilation via spaltventiler i fönster sovrum och vardagsrum.

EL
Respektive hushåll tecknar eget abonnemang för hushållsel och uppvärmning - drift el till frånluftsvärmepumpen belastar respektive hushålls elförbrukning.

För förbrukning se separat energiberäkning som utförts på Brf. Förutom lamputtag för normal belysning monteras fasta belysningsarmaturer i bad/tvätt, WC/dusch och bänkbelysning kök samt utvändigt vid entré.

BREDBAND, TV OCH TELEFONI
Bredbandsuppkoppling är förberett till samtliga hus.

PARKERING
Till varje parhus ingår carport med förråd. Attefallshusen har tillgång till fri parkeringsplats.

SOPHANTERING
Kommunal sophantering. Underskåp i kök är försedda med kärl för avfallshantering. Källsortering lämnas till kommunens återvinningsstationer. Grovsopor lämnas till kommunens återvinningscentral. Avgiften för sophantering ingår i månadsavgiften.

VATTEN
Föreningen har vattenabonnemang med Haninge kommun. Kallvatten ingår i månadsavgiften.

ORIGINALINREDNING
För varje bostad finns en originalinredning framtagen vilken ingår i den totala köpesumman. Utgångspunkten för projektet är en mycket god originalstandard med omsorg kring detaljerna.

TIDLÖST OCH ELEGANT
Inredningen är skapad modernt och funktionellt med material av hög klass från etablerade leverantörer. Tanken är att ditt nya hem ska ha en tidlös och elegant inredningsbas som du kan utgå från för att skapa din egen personliga hemmakänsla.

UPPLÅTELSE- OCH MÅNADSAVGIFTER
Upplåtelse- och månadsavgifter framgår av separat redovisad prislista. Årsavgiften betalas månadsvis i förskott från och med tillträdesdagen.

BESIKTNINGAR
Slutbesiktning av bostäderna görs vartefter de är färdigbyggda. Garantibesiktning sker efter två år.

SLUTBETALNING
Slutbetalning skall ske på tillträdesdagen för bostaden. Nycklar lämnas ut vid tillträdet.

Området

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Jag har läst och godkänner integritetspolicyn
HitCounter
Fri värdering