Köp bostad med MOHV

Ska du köpa bostad? Få saker kan vara så spännande, roligt och nervöst på samma gång som att köpa ny bostad. Att köpa en bostad kan vara den största affären du gör men med genomtänkta ekonomiska beslut blir bostadsköpet mycket enklare. Men oavsett anledningen så hjälper vi dig och finns som en trygg part genom hela processen.

 

Din ekonomiska situation

Innan du börjar leta efter en bostad är det bra att se över din ekonomi för att se vad har du råd med genom att göra en bolånekalkyl. Då får du en rimlig uppskattning av vid din boendekostnad blir och det blir enklare för dig att hitta och fokusera på rätt bostäder. Kom ihåg att ta höjd för kostnader som tillexempel el, fastighetsskatt och eventuella räntehöjningar.

Bevaka våra bostäder

Det är mycket som ska stämma när du letar efter en ny bostad. Kanske vet du redan hur ditt drömhem ser hur. Bostadstyp, storlek eller i vilket område. Med vår bostadsbevakning kan du lägga en bevakning på just dina önskemål och får håller vi dig uppdaterad med bostäder som matchar dina önskemål. På så sätt ligger du alltid steget före och har koll på vad som är på gång.

Skapa en bevakning här.

Ansök om lånelöfte

Det är viktigt att vara förberedd. Man vet aldrig när ens drömbostad dyker upp. Med ett lånelöfte i handen vet du på förhand hur mycket du kan låna och kan slå till direkt när du hittat ditt nya boende. Lånelöfte kostar inget och är inte bindande, men är tidsbegränsat.

Värdering av befintligt boende

Äger du en bostad idag som ska säljas? Självklart hjälper vi gärna dig att säja din nuvarande bostad. Kontakta din lokala mäklare för en kostnadsfri värdering efef

Trygg affär med s legitimerad budgivning

Budgivning är ett viktigt och avgörande moment i en bostadsaffär då fjärilarna i magen lätt kan förvandlas till ett helt zoo. Det ska kännas tryggt att göra en bostadsaffär med MOHV för såväl köpare, säljare som för den enskilda mäklaren. Därför är det viktigt för oss att skapa de bästa förutsättningarna för att alla parter ska få en så bra upplevelse som möjligt.

MOHV tillämpar legitimerade budgivningar med mobilt BankID genom tjänsten Tryggabud från Hemnet. Syftet med detta är att skapa enklare, tryggare och mer transparenta budgivningar för samtliga inblandade parter (köpare, säljare och mäklare). Budgivare är anonyma för alla utom mäklaren under hela budgivningsprocessen. MOHVs målsättning är att samtliga budgivningar och kunder ska legitimeras via Tryggabud

 

Med goda förberedelser ökar förutsättningarna för en tryggare bostadsaffär. Vi vill därför ge tips och råd för att du ska lyckas i sökandet efter din drömbostad.

Att köpa en bostad kan vara den största affären du gör men med genomtänkta ekonomiska beslut blir bostadsköpet mycket enklare.

Men det är inte bara en bostad. Det är ditt blivande hem. F