Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Korsmovägen 5

Värmdö

Se alla bilder


Kommande bostad

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 4 sovrum
Boarea + Biarea 211 kvm + 4 kvm
Uppmätning SS 21054:2009

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 2000 byggt 1965, tillbyggt 2000
Uppvärmning Bergvärmepump med vattenburen golvvärme, eldsträder och elradiatorer
Ventilation Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 11 april 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 68 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta och krypgrund
Stomme: Trä/timmer
Fasad: Trä/timmer
Fönster: 2-glas och 3-glas (isolerglas)
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt - Fiber finns indraget. Det finns lediga rökkanaler i skorstenarna vilket ger möjlighet att installera fler eldstäder.
- Tidigare takduk i ränndal mot öst har tagits bort och ersatts med Nytt plåttak med uppbyggt fall mot takfotsränna. 2019
- Siliconfog lagd i väggvinkel dusch / badkar för att minimera fuktbelastning samt kalkavlagringar. 2018
- Handledare i trappor, tippskydd kyl och frys samt Spishällsskydd bör monteras. Enl Slutbevis från Värmdö kommun
Fastighetsbet. Värmdövik 1:210

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 56 095 kr/år
varav
El: 36 173 kr
VA: 9 697 kr
Sotning: 500 kr
Väg, samf.: 2 850 kr
Försäkring: 6 875 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8049 kr
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 658 000 kr varav mark 1 271 000 kr
Summa pantbrev 4 800 000 kr
Tomt
Areal: 2146 kvm
Typ: Trädgårdstomt och naturtomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde Enligt överenskommelse
Samfällighet/GA Andel i samfällighet/GA: Värmdövik S:4, GA:3 Last, Avtalsservitut: Villa mm, 01-IM4-62/11380 Last, Avtalsservitut: Vattentäkt mm, 01-IM4-62/5273A Inskrivning, Nyttjanderätt va-försörjning, 99/19385
Denna säljare är ON THE MOHV. Kontakta gärna mäklaren för mer information!
Kontakta gärna mäklaren för mer information! Välkommen till denna spektakulära bostad som byggts med sällsynt känsla för material, atmosfär och estetik. Här har man uppnåt något unikt genom att kombinera spännande arkitektur, vackra naturmaterial och gediget hantverk. Det rejäla och genuina från timmerstockarna samsas med industrikänslan från väggar i tegel och puts. Det oregelbundna skiffergolvet förbinder flera rum i entréplanet och bryter effektfullt av mot breda vitlaserade furutiljor. Entréplanet utgörs av stora sällskapsytor, öppna spisar, platsbyggda lösningar som skräddarsytts endast för denna bostad och flera utgångar till omgivande natur och altaner. I två flyglar finns åtskilda sovrum med från vilka man blickar ut över omgivningar och ner mot Korsmosjön. På återvändsgatan och med naturen som närmsta granne blir detta till en oas där man känner harmoni och lugn. Trots detta når man kommunikationer på en kort promenad som tar dig till Slussen på ca 30min. I närheten finns bad, båtliv, fritidsaktiviteter, mataffärer, köpcentrum samt skolor och förskolor. En perfekt balans av allt man kan önska sig!

ENTRÉPLAN

Hall
Direkt i hallen överrumplas man av det vackra ljuset från flera delar av bostaden. De stora takfönstren belyser det vackra skiffergolvet som löper vidare genom flera av bostadens ytor. Hallen förbinder de två flyglarna och skapar naturlig passage mellan de sociala ytorna. Här finns gott om förvaring. Väggarna utgörs av timmer och trä som målats i ljusa färger.

Kök
Genom matplats och kök löper skiffergolvet vidare. De vackra timmerväggarna bryter snyggt av mot råa tegelväggar. Den stora matplatsen rymmer hela familjen och i ena änden, som kronan på verket, återfinns en stor öppen spis.
Köket är platsbyggt med råa träluckor och bänkar i granit. Utrustningsnivån är hög och utgörs av varmluftsugn, två extra tilltagna kyl/frys i rostfritt, induktionshäll . Från flera fönster och från dörrarna mot altanen strålar ljuset.

Från matplatsen nås även vardagsrummet via ett par trappsteg och till höger finns både gästtoalett och teknikrum med bergvärmepump.

WC
Utrustat med WC och tvättställ. Framtagna timmer- och tegelväggar samt vackert skiffergolv.

Vardagsrum
Detta vältilltagna vardagsrum har självklart en öppen spis och vackra vitlaserade furugolv. Här finns möjlighet att möblera med flera sittgrupper och läshörnor samt tv-del.

Sovrum/Kontor/gästrum
Mycket bra sovrum som även fungerar utmärkt som kontor eller gästrum. Gott om plats finns för säng och förvaring.

Tvättstuga
I den andra flygeln finns klädvård och badrum. Tvättstugan har mycket goda bänkytor och fint integrerad och platsbyggd förvaring. Från tvättstugan nås altanen via dubbeldörrar.

Badrum
Förstklassigt och lyxigt badrum med golv i skiffer samt magisk braskamin för många långa bad under det mörkare och ruggigare halvåret. Separat dusch med lyxig takdusch. I duschen ett mörkt kakel och klinker som övergår i det djupa platsbyggda badkaret. Infällda och inkaklade hyllor för förvaring ovan badkaret som ramar in hela badkaret. Väggarna i badrummet utgörs av kakel, puts samt tegelväggar. Även utrustat med handdukstork och golvvärme samt infällda spotlights. Skjutdörr mot avdelning med dubbelt tvättställ, måttanpassad spegel och förvaring både under och bredvid bänk.

WC
Smakfullt disponerat WC-rum med skiffergolv, vägghängd wc, tegelvägg, timmervägg.

Via trappan nås den östra övervåningen

ÖVRE PLAN

Öster
Den östra delen av bostaden utgörs av en hall och två mysiga sovrum med snedtak. Väggar och golv är ljust laserad furu och utsikten mot omgivande grönska inger ett härligt lugn.

Väster
Den västra delen av bostaden innehåller ett master bedroom som kan delas av i två rum. Rummet är charmigt med takkupor och fint ljusinsläpp. De ljusa träytorna och charmiga snedtaket skänker karaktär åt rummet. Bra med förvaring i stor klädkammare.

TOMT
Mot Korsmovägen finns parkering för flera bilar. Runt huset löper sedan flera altaner och uteplatser vilket gör att man kan njuta av sol eller skugga större delen av dagen och som suddar ut gränsen mellan inne- och utemiljö. Delen närmast huset utgörs av gräsytor och stenlagda gångar. På denna del finns en grillplats samt två förrådsbyggnader. Tomten övergår sedan i naturtomt mot ett skogsparti som löper mot Korsmosjön.

OMRÅDET
Ungefär 50 meter från huset ligger Korsmosjön där man kan ta sig ett svalkande bad sommartid.
I närheten (ca 2km) finns också havet med sandstrand, badbrygga samt klippor.
Även Värmdöviks båtklubb finns på nära avstånd (ca 2km)
Värmdövik på Värmdö är ett område på frammarsch. Idag upptäcker fler och fler Värmdö och området växer så det knakar. Värmdövik ligger vackert beläget intill ett hamnområde och erbjuder trevliga restauranger, uteserveringar, konst, butiker och livsmedelshandel. De gamla porslinsfabrikskvarteren har utvecklats från fabriksområde till ett blomstrande och industritrendigt bostadsområde, dessutom med direkt närhet till såväl skärgården som Stockholms innerstad med bra kommunikationer både via kollektivtrafik och bil. Njut av härliga dagar med både konstutställningar och restaurangbesök på Artipelag eller besök något av Systrarna Delselius caféer - varav det närmaste ligger vid Grisslinge havsbad. Grisslinge havsbad ligger på cykelavstånd där du kan njuta av en dag på stranden och ett besök på Värdshuset som ligger i direkt anslutning till stranden. Gustavsbergsbadet erbjuder bad i form av både motionssim och lek, även det direkt i närheten. På Värmdö finns även två golfklubbar; såväl Wermdö Golf & Country Club som Fågelbro Golf & Country Club. Strömma Krog & Kanalbar är ett annat ställe i närheten som kommer kunna erbjuda många härliga sommardagar - och kvällar.

I Mölnvik, i närheten av Värmdövik, finns vårdcentral, apotek, post, livsmedelsbutiker samt barn- och äldreomsorg. Vidare finns även badhus, idrottshall och bibliotek. I direkt närhet till Värmdövik kan Värmdö stoltsera med tre handelsplatser; Gustavsberg centrum, Värmdö köpcentrum samt Värmdö Marknad. Samtlig har ett stort utbud av såväl shopping som livsmedelsbutiker. Värmdö köpcentrum ligger endast cirka tre kilometer från Gustavsbergs hamn och där finns ett stort utbud av shopping, restauranger, sportcentret SATS, Systembolaget, apotek och flera bygg-och trädgårdshandlar etc. Värmdö köpcentrum ligger endast cirka sju kilometer från huset. Där erbjuds också livsmedelsbutiker, Plantagen och flera olika möbelaffärer.
Värmdö köpcentrums slogan är "För oss som valt skärgården", och det är verkligen så. Bor du på Värmdö har du skärgården utanför dörren. Bo i en kombination av det bästa ur två världar; närhet till såväl Stockholms innerstadspuls som till den världsberömda skärgård vi har förmånen av omgärdas av. Under de senaste decennierna har Värmdö vuxit och alltmer anpassat såväl skola, omsorg, arbete, kommunikationer, bostäder och infrastruktur till det alltmer växande intresset att bo här. Idag planeras i hög fart för fler bostäder möjligheter för etablering av fler verksamheter och företag.
Läs gärna mer på respektive hemsida för mer information; www.gustavsbergscentrum.se, www.varmdokopcentrum.se och www.varmdomarknad.se.

Värmdöviks båtklubb (VBK)
Inträdesavgift 10.000kr. Årsavgift ca 500 kr/ båtplats. Lediga platser finns i dagsläget för normalstor båt. På plats vid båtklubben finns också en bastuflotte som går att boka kostnadsfritt.
https://www.varmdoviksbatklubb.se

Värmdöviks tennisklubb
Två tennisbanor. Årsavgift 900 kr (gäller för hela familjen). De arrangerar även tennisskola för barn. Bana 1 ligger närmast, vid båtklubben, korsningen Herrviksvägen/Gäddkroken. Bana 2 ligger norr om Stavsnäsvägen, mellan avfarterna Herrviksnäs och Herrviksvägen. Spelar man på vardagar så återbetalas 100 kr/ gång.
http://varmdovikstennisklubb.blogspot.se

Värmdöviks förskola
Plats för 70 barn i ålder 1-5 år. Adress: Starrmossevägen 2. Bilväg ca 4,5 km.
http://www.varmdo.se/utbildningochbarnomsorg/forskolapedagogiskomsorgochoppenforskola/forskolor/menystartvarmdovik/varmdoviksforskola.4.63c5311513f7b9eaf4eeb8.html

Lokattens förskola
Plats för 22 barn i ålder 1-6 år. Adress Lostigen 33. Bilväg ca 3 km.
http://www.varmdo.se/utbildningochbarnomsorg/forskolapedagogiskomsorgochoppenforskola/forskolor/menystartlokatten/lokattensforskola.4.45c217fd140ab7285db61a.html

Viks skola
Skolan har cirka 600 elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Adress Viks skolväg 10. Bilväg ca 6 km.
http://www.varmdo.se/skolwebbar/viksskola.4.440a9a70158bedf96d2be79.html

Grundskolor Värmdö Kommun
14 stycken.
http://www.varmdo.se/utbildningochbarnomsorg/grundskolaochfritidshem/grundskolor.4.73524e2413e64b1dd118fb.html

Gymnasieskolor Värmdö Kommun
Fyra stycken.
http://www.varmdo.se/utbildningochbarnomsorg/gymnasium/gymnasieskolorikommunen.4.73524e2413e64b1dd11a40.html

Wermdö Golf & Countryclub
Även Restaurang Le Golf (http://legolf.se). Adress Torpavägen 7. Bilväg ca 5,5 km.
http://www.wermdogolf.se

Fågelbro Golf & Countryclub
Även restaurang Fågelbro Krog (http://www.fagelbrogolf.se/se/medlem/restaurang/fagelbro-krog).
På området finns även möjlighet till tennis, ridning, squash, paddeltennis, gym, PT, uppvärmd utomhuspool, bridge, yoga, massage, båtbrygga. Adress Fågelbrovägen 11-15. Bilväg ca 6 km.
http://www.fagelbrogolf.se

Strömma Krog & Kanalbar
Adress Lillströmsuddsvägen 2. Bilväg ca 3,5 km.
http://strommakrog.se

Värmdö köpcentrum
Bilväg ca 7 km. Det centrum som ligger närmast. Stort centrum inkl SATS, butiker, Systembolaget, ICA Maxi, restauranger etc.
http://www.värmdököpcentrum.se

Gustavsbergs centrum
Bilväg ca 9-10 km.
http://www.gustavsbergscentrum.se/hem.php

Värmdö Marknad
Bilväg ca 9-10 km.
http://varmdomarknad.se/om-varmdo-marknad/

Grisslinge Värdshus
Bilväg ca 5,5 km.
Systrarna Delselius ligger i samma fastighet (konditori och nybakat). Ligger intill Grisslinge Havsbad (http://www.badkartan.se/047108/Grisslinge_havsbad)
http://www.grisslingevardshus.se

Artipelag
Konstutställning och restaurang (lunch och brunch). Bilväg ca 13 km.

Siggesta gård
Här finns djur, aktiviteter och god mat för alla åldrar. Perfekt utflykt för barnfamiljen. www.siggestagard.se

Värmdöviks vägförening
http://vvf.varmdovik.se/

Buss
Det går frekvent direktbussar (nr 433 och 434) från Herrviks gård till Slussen, resan tar ca 30 minuter.
www.sl.se

Området

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering