Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Arbrågatan 40

Vällingbyhöjden Vällingby

7 495 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!


Snart här!

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 5 sovrum
Boarea + Biarea 142 kvm + 32 kvm
Faktisk uppmätning

Byggnad

Byggnadstyp Suterrängvilla
Byggnadsår 1959
Uppvärmning Luft/vatten värmepump och luftvärmepump
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 4 november 2020
Energiklass: D
Primärenergital: 120 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare och krypgrund
Stomme: Lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Kopparplåt
Fastighetsbet. Ordersedeln 7

Övriga byggnader

På fastigheten finns också ett kall-garage om 20 kvm sammanbyggt med huset. Detta har plats för en bil samt lite extra yta för exempelvis verkstadsdel.

Info från säljaren:
- Luftvärmepump 2019
- Yttertaket omlagt 2012
- Badrum källare 2010
- Luft/vattenvärmepump installerad 2009
- Ny puts fasad 1997
- Radonmätning utförd 1983 med 179 bq i medelvärde
- Carport ombyggt till garage av föregående ägare

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 33 091 kr/år
varav
El: 22 330 kr (18879 kWh)
VA: 3 381 kr
Sotning: 379 kr
Renhållning: 1 245 kr
Försäkring: 5 756 kr
Beräknat antal pers: 2
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 4 817 000 kr varav mark 2 978 000 kr
Summa pantbrev 890 000 kr
Tomt
Areal: 616 kvm
Typ: Lätt kuperad trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Lättskött tomt med mindre gräsytor samt buskar och träd som sommartid ger en praktfull grönska. Här finns även plommonträd samt ett äppelträd (Victoria).
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fantastisk läge på höjd i omtyckta Vällingbyhöjdens charmiga kvarter. Tomt i syd-västläge med milsvid och ogenerad utsikt. Beläget på lugn återvändsgränd med lummig omgivning och närhet till tunnelbana, skolor/förskolor och aktiviteter för den idrottsintresserade.

Välskött och välhållen familjevilla från 1959 om totalt 174 kvm med karaktäristisk arkitektur och mycket charm från 50-talet bevarad. Totalt sex rum varav 5 sovrum och trevlig planlösning med våningsplan i s.k. halvplan. Ljust och trivsamt med ogenerad baksida i syd-väst. Gott om förvaringsutrymmen både invändigt samt på vind och i garage.

Vällingbyhöjden är idag ett mycket populärt och välbehållet villa- och radhusområde. Det kännetecknas av en sammanhållen asymmetri och ett samspel mellan hus och det omgivande landskapet. Trädgårdar och parker är utformade av landskapsarkitekter på 1950-talet då även bebyggelsen uppfördes. Ett mycket lugnt, naturskönt och barnvänligt område som ändå har nära avstånd till Vällingby Centrum och tunnelbanan.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Hall

Välkomnande entré med plats för avhängning. Här möter ett vackert marmorgolv som även pryder trappan ner till vardagsrum och kök. Vit tapet med tegel-mönster.

Sovrum

Intill hallen finns ett stort sovrum som även kan användas som allrum. Stort fönster som släpper in behagligt med ljus. Golv med björkbrädor och väggar med vit strukturtapet samt fondvägg i laminat. Lucka finns här i taket upp till vind som erbjuder gott om förvaringsutrymme.

Sovrum/Arbetsrum

Mindre sovrum som med fördel går att nyttja som gästrum eller arbetsrum. Ljus plastmatta på golvet och väggar målade i vitt.

WC

Vid entrén finns även en gäst-WC med handfat och badrumsskåp. Masaik-klinker på golv och väggar med kakel samt målat i vitt.

Kök

En halv trappa ner finns ett rymligt kök med matplats. Gott om förvaringsutrymmen och generösa arbetsytor. Fint ljusinsläpp från burspråk. Vita skåpluckor, gult kakel, ljusa väggar och ljust laminatgolv. Utrustat med spis med häll, spisfläkt, kyl och diskmaskin.

Vardagsrum / Matsal

Stora och luftiga ytor där matsalsdelen och sällskapshörnan på ett trevligt sätt har en öppen planlösning. Här ges ett fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier med ogenerad utsikt mot baksidan. Här finns också utgång till uteplatsen. Öppen spis ger en extra mysfaktor att elda i. Vävtapet på väggarna och parkettgolv i original.

Övre hall

På det övre planet möter först en hall med eklaminatgolv och väggar med vita tapeter i tegelmönster. Här finns också en stor klädkammare som gör förvaringsmöjligheterna synnerligen goda samt ett linneskåp.

Sovrum 1

Här finns laminatgolv och väggarna har vita tapeter. Ogenerad vy och vacker utsikt mot baksidan.

Sovrum 2

Även här laminatgolv och väggar med vita tapeter. Ogenerad vy och vacker utsikt mot baksidan.

Sovrum 3

Master bedroom med plats för dubbelsäng. Vacker ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Gott om förvaring i flera inbyggda garderober. Ekparkett på golv och väggar med vit strukturtapet. Här finns också utgång till balkongen i sydväst med milsvid utsikt över takåsar och trädkronor.

Badrum

Kaklat badrum i original med grått klinkergolv och väggar med vinrött kakel. Öppningsbart fönster släpper in behagligt med ljus. Här finns badkar, WC, bidé, handfat och badrumsskåp.

Hobbyrum

I källarplanet finns ett hobbyrum som kan nyttjas efter önskemål. Förslagsvis som verkstad. Här finns även frysen placerad idag. Röd heltäckningsmatta och väggar med bruna mönstrade tapeter.

Matkällare

Nedan för trappan finns en klassisk matkällare med förvaringshyllor på vardera sida.

Badrum

Helkaklat i ljusa trivsamma färger med ljusgrått klinkergolv och ljust kakel samt bård på väggarna. Golvvärme ger en behaglig komfort. Utrustat med både badkar och duschkabin samt handfat, WC, badrumsskåp och handdukstork.

Tvättstuga

Innanför badrummet ligger tvättstugan. Klinkergolv i terracotta och ljust kakel.Här finns tvättmaskin, torkskåp och handfat samt värmepannan (luft/vattenvärmepump) placerad. Gott om arbetsytor på bänk och förvaringsutrymmen i skåp.

Området

Vällingbyhöjden är ett villa- och radhusområde inom stadsdelen Vällingby i Västerort inom Stockholms kommun. Området ligger inom Vällingbys kärnområde i norra delen av stadsdelen, cirka 600 meter från Vällingby Centrum och tunnelbanan. Vällingbyhöjden är ett mycket välbehållet villa- och radhusområde från 1950-talet. Det kännetecknas av en sammanhållen asymmetri och ett samspel mellan hus och det omgivande landskapet. Trädgårdar och parker är utformade av landskapsarkitekter och husen ritades av bland andra Höjer & Ljungqvist, Ragnar Uppman och Jöran Curman. Med radhusbyn Omega på Bollnäsbackens krön blev Uppman uppmärksammad då hans uttrycksfulla och radikala modernism strävade efter att lugnt och vackert smälta in i den omgivande naturen. De boende i området idag vittnar om att nya familjer som flyttar in till en klar majoritet värnar om områdets ursprung och vill bevara den stil som ursprungligen härstammar från 50-talet.

Närservice

På ca fem minuters promenad ligger Vällingby centrum där all viktig närservice finns i form av vårdcentral, apotek, tandläkare, livsmedelsbutiker finns. Här finns också restauranger, klädbutiker, systembolag, banker och annat som är viktigt. På gångavstånd finns också ett flertal förskolor samt bland annat Vinstaskolan (F-9) och Nälstaskolan (F-6). För den idrottsintresserad finns de två tennisföreningar Tennisklubben Ararat och Vällingbyhöjdens TF. PÅ nära avstånd finns också Vällingby Sim- och sporthall. Avståndet är inte heller långt till vackra naturområden samt badplatser vid Mälaren. Bland annat Kanaanbadet med trevlig servering och minigolfbana.

Kommunikation

Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Vällingby centrum. Blåbuss 179 passerar området och går mellan Vällingby och Sollentuna.

Bilder

Visa alla

HitCounter