Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Taffelstråket 49

Rödäng Umeå

3 895 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 4 - 5 sovrum
Boarea + Biarea 112 kvm + 7 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp Radhus
Byggnadsår 1974
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 13 september 2021
Energiklass: B
Primärenergital: 62 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas (2016)
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Övrigt ÖVRIGT
Uppgifter om renovering av tidigare ägare:
2016 Nya 3-glasfönster
2015 Nya golv i kök, matplats och vardagsrum. Ny diskmaskin och spis. Ny alliansfläkt på tak.
2015/14 Utbyggnad hall och ombyggnad isolerat förråd framsida, altan framsida och baksida (med plasttak), nybyggt förråd baksida.
2013 Nya köksluckor, arbetsbänk och kakel i kök.
2010 Renovering badrum övre plan (kakel, klinker o golvvärme) samt renovering wc entréplan. Ny kyl och frys.
Byte av yttertak under 90-talet.
Renovering av trapp med eksteg och fin ledstång i ek.
Nuvarande ägare har utfört löpande underhåll av ytskikt.
Fastighetsbet. Pianot 32

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 39 724 kr/år
varav
Uppvärmning: 11 925 kr
El: 9 300 kr
VA: 6 559 kr
Väg, samf.: 11 940 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Säkring: 16A. Fjärrvärme 10 564 kWh/ år, El 6 707 kWh/år, VA 169 m3/år. I samfällighetsavgiften ingår; snöskottning, renhållning/sopor, garage i länga och parkeringsyta, skötsel av gemensamhetsutrymmen och lekparker, kabel TV och Internet. Kostnad för villaförsäkring tillkommer.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2 387 000 kr varav mark 808 000 kr
Summa pantbrev 3 383 100 kr
Tomt
Areal: 170 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Tomten känns större än den verkliga då den vetter mot gemensam allmänyta. På baksidan finns gräsmatta som passar perfekt för lek och spring, Uteplats på både fram- och baksida samt en mindre altan ute på baksidans trädgård.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Umeå Backen GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Umeå Backen GA:9 ändamål: Radio-tv och/eller tele
Avtalsservitut Fjärrvärmeledning
Last: Avtalsservitut: Fjärrvärmeledning, 2480IM-08/1634.1

Renoverat radhus på barnvänliga Rödäng!

Renoverat radhus med fint läge på barnvänliga Rödäng. Huset karaktäriseras av genomgående fina ytskikt och golv, smakfulla renoveringar samt trivsam planlösning. Fönster, badrum, kök, utbyggd hall och två ombyggda och renoverade förråd är några av de renoveringar som gjorts löpande från 2010 och framåt. Från husets två altaner kan man njuta av solen från morgon till kväll. Altanen och tomten på baksidan av huset vetter mot större allmänning. Garage i länga. Här bor ni barnvänligt med förskola/skola, matbutik, bank, skog och natur i närområdet. I området finns även fina bussförbindelser med centrumkärnan.
Renoverat radhus med fint läge på barnvänliga Rödäng. Huset karaktäriseras av genomgående fina ytskikt och golv, smakfulla renoveringar samt trivsam planlösning. Fönster, badrum, kök, utbyggd hall och två ombyggda och renoverade förråd är några av de renoveringar som gjorts löpande från 2010 och framåt. Från husets två altaner kan man njuta av solen från morgon till kväll. Altanen och tomten på baksidan av huset vetter mot större allmänning. Garage i länga. Här bor ni barnvänligt med förskola/skola, matbutik, bank, skog och natur i närområdet. I området finns även fina bussförbindelser med centrumkärnan.

- BARNVÄNLIGT OMRÅDE

- STILRENT

- NYA FÖNSTER OCH NYTT TAK

- UTBYGGD HALL OCH INREDD VINDA

- RENOVERAT BADRUM OCH KÖK

HALL
Välkommen in till utbyggd hall med skjutgarderober från golv till tak. Mörkgrå klinker (golvvärme) och ljusa väggar ramar in hallen. Från hallen är det öppet in mot rymlig matplats och kök.
Utanför entrén ligger en altan med fin eftermiddagssol och kvällssol.

KÖK OCH MATPLATS
Kök och matplats har en öppen och ljus planlösning där köksdelen även integrerar med vardagsrum, trivsamt och socialt. Köket har nyare luckor, arbetsbänk och kakel i modernt och smakfullt utförande. Nyare maskinpark i form av kyl/frys, spis och diskmaskin. Matplatsen är mycket rymlig och har plats för större middagsbjudningar. På golvet ligger en fin ekparkett som enhetligt löper vidare in till vardagsrummet, vilket ger en bra helhetskänsla. Den känslan förstärks ytterligare av de genomgående ljusa ytskikten.

VARDAGSRUM
Ljust och lättmöblerat vardagsrum med utrymme för variation. Här finns utgång till överbyggd altan med förmiddagssol samt tomt. Tomten känns större än den verkliga då den vetter mot gemensam allmänyta. På tomten finns även en mindre altan där man kan njuta av solens strålar en bit in på kvällen när årstiden tillåter.

WC
Under trapp finns en mindre toalett med kommod, spegel och wc. Klinker på golvet och vitmålad vävtapet på väggen.

ÖVRE HALL
Övre hall fördelar fyra sovrum, trapp upp till vinda samt badrum. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är ljusa. Hallen känns öppen och ljus.

SOVRUM 1
Sovrum ett har ljusa väggar och laminatgolv och inrett med två garderober. Rummet passar utmärkt som barnrum.

SOVRUM 2
Sovrum två har ljust målade väggar, mönstrad fondvägg och laminatgolv. Även detta rum passar som barnrum.

SOVRUM 3
Sovrum tre har plats för dubbelsäng och inrett med skjutgarderob. Rummet har utgång till balkong. Väggarna är ljusa och har en mörkare fondtapet. På golvet ligger ett laminat.

SOVRUM 4
Intill sovrum tre nås sovrum fyra. Rummet har ljusa väggar och laminatgolv.

BADRUM
Inrett med kakel, klinker och golvvärme (el) i vitt och grått. Dusch med duschväggar, handdukstork, wc, tvättställ med tillhörande skåp, högskåp samt tvättmaskin och torktumlare.

VINDA
Inredd vinda som passar utmärkt som tonårsrum eller gästrum. Rummet har charmiga snedtak, fönster saknas. På var sida om vindan finns förråd. Målad tapet på väggarna och klickgolv.

Området

Rödäng är en stadsdel i västra Umeå som i söder avgränsas mot Sandåkern av Vännäsvägen/E12, i väst av Rödberget och mot Västerslätt i öst och norr av Tvärån. Bebyggelsen består av sammanlagt 334 bostadshus, samtliga rad- och atriumhus, samt skolor och förskolor som är friliggande.

Närservice

På Västerslätt centrum hittar du ICA-affär, Ullas konditori, spelbutik, bank och frisör.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med buss till Universitet, sjukhus och centrum. Via linje 7 med Ultra tar man sig in till Vasaplan och sedan vidare mot Universitetsområdet och Mariedal.

Övrigt

I området finns två förskolor samt en skola årskurs F-3.

Bilder

Visa alla

HitCounter