Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sörfors 523

Sörfors Umeå

5 800 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 185 kvm + 60 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla
Byggnadsår 2014
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation FTX system
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä liggande panel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Fastighetsbet. Sörfors 5:23

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 29 922 kr/år
varav
Uppvärmning: 16 490 kr
El: 0 kr (15477 kWh)
VA: 3 838 kr
Renhållning: 1 340 kr
Väg, samf.: 3 000 kr
Försäkring: 3 054 kr
Övrigt: 2 200 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Säljarens faktiska kostnader rörligt avtal senaste 12 m. 20 A säkring . Garaget hålls varmt ca 20 grader (vilket är inkluderat i uppvärmningen) Vägförening; kostnad kan variera beroende på omkostnader under året. Övrigt; Sörfors IT-förening, 100/100 Mbit.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 4 080 000 kr varav mark 629 000 kr
Summa pantbrev 1 861 000 kr
Tomt
Areal: 1448 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2480-93/43.2

Rymlig villa på högt läge i lantlig idyll, Sörfors!

Välkommen till denna storslagna villa i New Englad-stil. Villan ligger på ett mycket högt läge i den "gamla" delen av Sörfors längs en lågtrafikerad grusväg i sann Bullerbykänsla. Förskola, skola och bygdegård nås utan att korsa landsvägen. Villan har en attraktiv, flexibel och social planlösning med genomgående fint ljusinsläpp och påkostade materialval. Kök, matrum och vardagsrum integrerar i öppen planlösning med kamin centralt placerad, tre rymliga sovrum, walk in closet, allrum och två kaklade badrum samt groventré med tvättstuga fördelas hemtrevligt och funktionellt i två plan. Villan håller en högre byggteknisk standard där bl a komfort och inomhusklimat varit i fokus under byggprocessen. Uppvärmning genom bergvärme och värmeåtervinning genom FTX-system. På FTX-systemet har man kopplat på kylfunktion vilket gör att huset får ett behagligt klimat även under varma sommardagar.

Tomten ligger i ett attraktivt och privat sydvästläge med sol från morgon till kväll. Svartvinbärsbuskar, jordgubbsland, smultron, hallon och rabarber finns planterade på tomten och för den trädgårdsintresserade finns här stora möjligheter till ytterligare planteringar och kanske ett växthus? Den rymliga tomten har utrymme för lek, spring och idrottsaktiviteter. Den solfyllda altanen är rymlig med plats för familj och vänner, en pergola som sommartid kläs in av Klematris skapar en fin rumsavdelare. Förberett för badtunna. Längst ner på tomten står en äldre gårdsbyggnad (ca 70 kvm) som nyttjas till förråd (kallt). El finns indraget och det är förberett för vatten. På framsidan av huset löper en veranda längst hela långsidan av huset. En mysig fruskostplats dit morgonens första solstrålar letar sig fram.

Rymligt dubbelgarage med framförvarande dubbelcarport. Garaget har även utrymme för förrådsdel/hobbydel. Vattenburen golvvärme (bergvärme).

Sörfors ligger ca 13 km från Umeå i lantlig idyll med närhet till skog och natur, badplats och fina utflyktsmål, Sörfors golf, förskola/skola. I byn finns fin gemenskap och bra föreningsliv. Busskommunikationer med Umeå finns.
HALL
Öppen och ljus hall inredd med garderober och platsbyggd förvaring under trapp. Hallen fördelar samtliga rum i entréplan samt trapp upp till övre plan. Rakt fram nås vardagsrum och matrum, till vänster kök och till höger badrum samt groventré med tvättstuga. På golvet ligger en klinker innan ett gediget trägolv importerat från England tar vid. Golvet löper enhetligt vidare in genom samtliga rum på båda våningsplanen, vilket ger ett fint rumssamband. Genomgående golvvärme i hela entréplan. Väggarna är tapetserade.

VARDAGSRUM
Rymligt och ljust vardagsrum med fönster i söder och väster. Rummet går att dela av i de fall behoven av fler sovrum/rum finns. Vardagsrummet har plats för både soffgrupp och matgrupp med utrymme för variation. En kamin central placerad ger extra mysfaktor. Från matplatsen är det öppet in mot det välplanerade köket. Från vardagsrumsdelen nås den fantastiska altanen och tomten med sol från morgon till kväll. Detta är verkligen en helt magisk plats som nyttjas året runt.

KÖK
Välplanerat kök med gott om förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor i sandsten. En arbetsbänk delar av kök från matrum och vardagsrum. Köksinredningen har ett lantligt utförande och går i vitt. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, integrerad vinkyl, inbyggd ugn och mikro, induktionshäll, fläkt och diskmaskin.

BADRUM
Helkaklat badrum i mörkare nyanser, vilket ger ett varmt och mysigt intryck. Badrummet är inrett med dusch, handdukstork, vägghängd wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegel. Ett fönster släpper in ljus.

GROVENTRÉ OCH TVÄTTSTUGA
Praktisk och rymlig groventré. Groventrén är även inredd med tvättstuga bestående av tvättmaskin, torktumlare, tvättho, skåp samt arbetsbänk. På golvet ligger en ljusgrå klinker och väggarna är målade.

ALLRUM
Platsbyggd trapp från hall leder upp till övre plan och ett rymligt allrum som fördelar övervåningens samtliga sovrum samt badrum. Bjälklaget och väggar (genomgående i hela huset) är isolerade vilket ger en tyst känsla mellan våningsplanen men också mellan samtliga rum. Allrummet har en magisk utsikt över byn ner mot älven och den fina badplatsen. Allrummet går att dela av till ytterligare ett sovrum i de fall behoven och önskemålen finns.

SOVRUM 1 MED KLÄDKAMMARE
Sovrum ett är mycket rymligt med plats för dubbelsäng. Rummet har en egen walk-in-closet med skjutdörrar och fin inredning.

SOVRUM 2
Även detta rum är rymligt med plats för dubbelsäng. Rummet har en gemensam walk-in-closet som delas med sovrum 3, praktiskt och smidigt. I de fall man önskar ytterligare ett sovrum på övre plan så går det att omdisponera walk-in-closet till sovrum om man flyttar ut väggen in mot sovrum 2. Väggarna mellan rummen är inte bärande.

SOVRUM 3
Sovrum 3 är mindre, men har en bra storlek och passar utmärkt som barnrum alternativt kontor.

BADRUM
Påkostat och stilfull badrum med riktig WOW faktor! Carrara marmor klär golvet stilfullt och modernt, väggarna är delvis kaklade i vitt och delvis målade i varmare gråton. Vid fönster står ett badkar och duscha gör Ni bakom en platsbyggd duschhörna. Badrummet har en specialdesignad dubbelkommod med underlimmade porslinshoar, bänkskivor i marmor. Vägghängd wc. Självklart har badrummet golvvärme.

ÖVRIGT
Centraldammsugare, Nilfisk.
Gräsklipparrobot installerad.
Bredband finns via förening.
Fin utomhusbelysning med led och skymningslerä, rörelsesensor i carport. I de djupa fönsternischerna invändigt finns inbyggd smygbelysning.

Området

Sörfors ligger ca 13 km nordväst om Umeå. Det finns teorier om att namnet kommer från att Sörfors ligger på södra sidan av Umeälven men även att det har blivit uppkallat efter en fors.

Närservice

Sörfors har förskola och skola (upp till årskurs 6 from 2022), fin badplats, golfbana med restaurang, ridbana, fotbollsplaner, elljusspår, tennisbana, byagym, byagård. I byn finns ett aktivt föreningsliv med ex olika intresseföreningar, byasportföreningar, IT-förening. Sörfors har fina fiskemöjligheter, och fantastisk natur med ex Laxhoppet som en stor sevärdighet.

Kommunikation

Länstrafiken trafikerar Sörfors med linje 15/55. Från Brännland, ca 2 km bort finns fler busslinjer. Till Umeå är det ca 13 km och sommartid tar man gärna cykeln in till stan. Tidtabeller och mer information gällande busstrafiken finns på www.tabussen.nu

Övrigt

Mer information finns på www.sorfors.se

Bilder

Visa alla

HitCounter