Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sjöfruvägen 87

Tomtebo/Nydalaviken Umeå

Se alla bilder

Besiktigad!


Förhandsgranskning

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 4 - 5 sovrum
Boarea + Biarea 144 kvm + 32 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla
Byggnadsår 2001
Energideklaration Beställd
Byggnadssätt
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fastighetsbet. Sjöfrun 70

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 45 840 kr/år
varav
Uppvärmning: 21 000 kr
El: 5 500 kr
Renhållning: 1 340 kr
Väg, samf.: 18 000 kr
Beräknat antal pers: 5
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Huvudsäkring 20A kostnad 3888 kronor per år. I samfällighetsavgiften på 1500 kronor per år ingår vatten (kan justeras beroende på förbrukning), internet, kabel-tv, underhåll av vägar, lekplatser mm.' Internet är 100/100.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2 884 000 kr varav mark 669 000 kr
Summa pantbrev 1 770 000 kr
Tomt
Areal: 503 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Umeå Sjöfrun GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Umeå Sjöfrun GA:2 ändamål: Vägar, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Umeå Sjöfrun GA:5 ändamål: Radio-tv och/eller tele, Samfällighet: Umeå Sjöfrun S:1
Last: Ledningsrätt Fjärrvärmeledningar, 2480K-00/83.7
Last: Officialservitut Tillträde, 2480K-00/83.5
På Tomtebos lummiga och barnvänliga kvarter som kan liknas vid ett mycket centralt Bullerbyn finns möjligheten att flytta in i denna rymliga villa! Huset ligger mycket fint till i nästintill bilfritt kvarter med en hörntomt i solfyllt västerläge, tomten erbjuder stora ytor för lek och spring. Stor altan på baksidan och stenbelagd framsida för morgonkaffet sätter guldkant på boendet. Entréplan disponerar sociala- och praktiska ytor bestående av ett mycket rymligt kök, generöst vardagsrum med utgång till uteplatsen på baksidan av huset, ett sovrum, badrum och tvättstuga som leder ut till det vidbyggda garaget. På övreplan erbjuds tre bra sovrum, badrum och ett stort och ljust allrum.

Här bor ni lugnt i naturnära och rogivande miljö med närhet till förskola, skola, lekplatser, mataffär och underbara Nydalasjön och dess rekreationsområden, fina motionsspår och badplatser. Bekvämt cykelavstånd till IKSU, NUS, Universitet och god kommunikation till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service.

Varmt välkommen att boka er visning via länk till vår hemsida!
Mycket fint friliggande hus byggt 2001, endast en ägare som tagit väl hand om husets in och ut sida. Trevlig samfällighet med trevliga grannar och flera lekplatser för barnen i nästintill bilfritt område.

Huset har två uteplatser varav en stenbelagd på framsidan där även bilen kan parkeras framför garaget en på baksidan där ni kan avnjuta solen i princip hela dagen.

Huset disponerar två våningar där entréplan karaktäriseras av öppna ytor i kök och vardagsrum som inbjuder till umgänge med familj och vänner. Här finns också ett rymligt sovrum, badrum med dusch och en praktisk tvättstuga som leder vidare till garaget. På entréplanet finns även en möblerbar och rymlig hall.

Våning två inrymmer tre sovrum, allrum, två klädkammare och badrum med badkar.

Huset är placerat i hjärtat av stadsdelen Tomtebo. Här bor man nära naturen och Nydalasjön med flera badplatser såsom Kärleksviken och Tomtebobadet, fiskeområde, äventyrslekplats samt bra rekreations och motionsutbud. I närheten av huset finns det tre stycken lekplatser med sandlåda och gungor. I området finns det flera förskolor och skolor med gångavstånd och bra med bussförbindelser till centrum. Busslinje 8 har busstopp i närheten av huset och går både till Universitetet och NUS samt till Umeå centrum. Här bor ni också på cykel, - och gångavstånd till exempelvis IKSU sport, Umeå Sport och Motion på Mariehem, Universitet, NUS, Ålidhemscentrum och vårdcentral.


PLAN 1
HALL
Ljus entré med utrymme att hänga av sig ytterkläderna. Praktiskt klinkergolv som längre in bryts av mot ett genomgående parkettgolv.

BADRUM
Inrett med ljusa plastmattor. Här finns WC, spegelskåp, dusch, WC och golvvärme.

KÖK
Köksinredning med vita luckor och lådor och beslag i rostfritt. Matplatsen placeras med fördel vid det trevliga fönstret som vetter mot den lugna gatan. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, spis med häll och ugn och fläkt. Samma genomgående parkettgolv och ljusa tapetserade väggar. I köket finns trappen till övre plan.

VARDAGSRUM
Mycket rymligt vardagsrum med ljusa väggar och parkettgolv. I anslutning till vardagsrummet finns utgång till baksidans altan som har stora fönster som släpper inte mycket ljus. På altanen kan man njuta av solen hela dagen först sent på kvällen får man flytta ut på gräset för att njuta av solens strålar.

SOVRUM ENTRÉPLAN
Rymligt sovrum med garderober. Fint laminatgolv, ljusa väggar som bryts av mot en grå fondvägg.

PLAN 2
ALLRUM
Det första man möts av när man kommer upp för trappen är ett rymligt och ljust allrum. Rummet har parkettgolv och ljusa tapeter.
Trevligt gavelfönster ovanför trappen släpper in ljus.

3 SOVRUM
Huset har tre bra sovrum på övreplan med ljusa ytskikt på golv och väggar.
Tvåa av sovrummen har egna klädkammare.

BADRUM
Ljusa plastmattor. Utrustat med wc, badkar, handfat och rejält tilltagna badrumsskåp.
Fönster släpper in dagsljus.

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närservice

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola som serverar vedugnsbakad pizza samt Tomtebo kiosk. På gångavstånd finner du även Ålidhem centrum med matbutiker, flera restauranger samt Apotek.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Skolan på Tomtebo består av två enheter, på Tomtebogård går de yngre eleverna och på Sjöfruskolan de äldre. Sjöfruskolans högstadieverksamhet är på grund av platsbrist förlagd till Ålidhem, men planer finns för att att bygga ett nytt högstadium mellan Tomtebo och Carlslid.

Bilder

Visa alla

HitCounter