Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sagovägen 39B

Tomtebo/Nydalaviken Umeå

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 4 sovrum
Boarea 120 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp Parhus
Byggnadsår 2008
Uppvärmning Frånluftsvärmepump, fjärrvärme
Ventilation Frånluftsventilation med återvinning
Energideklaration
Utfärdad den 31 oktober 2018
Energiklass: C
Energiprestanda: 92 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Fastighetsbet. Sägnen 9

Övriga byggnader

Varmförråd i anslutning till carport.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 26 836 kr/år
varav
Uppvärmning: 7 728 kr
El: 9 878 kr
VA: 830 kr
Övrigt: 8 400 kr
Beräknat antal pers: 5
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar Övrigt; samf.kostnad. I den ingår vatten upp till 130 m3, överförbrukning debiteras bostadsinnehavaren (individuell mätning), Kabel TV, fiber, renhållning/sopor, utvändiga gemensamma ytor. Nuvarande ägare har överförbrukat och 830 kr avser den kostnaden. Energiberäkningen är baserad på 2016 års förbrukning med uppgifter från säljaren/energideklarationen då kompressorn havererade 2017, är åtgärdat. Fjärrvärme 5720 kwh/år (2016) El 8668 kwh/år (2016) 16 A säkring
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 586 000 kr varav mark 686 000 kr
Summa pantbrev 3 100 000 kr
Tomt
Areal: 357 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Umeå Sägnen GA:1, Gemensamhetsanläggning: Umeå Sägnen GA:3, Samfällighet: Umeå Sägnen S:1
Last: Ledningsrätt Fjärrvärmeledning, 2480K-07/320.1
Ett av områdets absolut bästa gavellägen med delvis utsikt över Nydalasjön! Huset ligger insynsskyddat invid skogsparti, vilket ger ytterligare guldkant till boendet. Här bor ni verkligen naturnära och barnvänligt. Altan i solfyllt och privat västerläge. Större tomt med utrymme för studsmatta eller kanske ett växthus? Väldisponerade ytor med umgängesytor i entréplan och 4 sovrum på övre plan. Två helkaklade badrum disponerade ett på vardera planet samt separat tvättstuga i entréplan. Carport samt varmbonat förråd placerat på baksidan av huset.

Här har du närhet till förskola/skola, motionsslingor och friluftsområde med bl a fina utflyksmål och badplatser, Universitet, NUS, matbutik, Iksu-träningsanläggning samt goda bussförbindelser.
Ett av områdets absolut bästa gavellägen med delvis utsikt över Nydalasjön! Huset ligger insynsskyddat invid skogsparti, vilket ger ytterligare guldkant till boendet. Här bor ni verkligen naturnära och barnvänligt. Altan i solfyllt och privat västerläge. Större tomt med utrymme för studsmatta eller kanske ett växthus? Väldisponerade ytor med umgängesytor i entréplan och 4 sovrum på övre plan. Två helkaklade badrum disponerade ett på vardera planet samt separat tvättstuga i entréplan. Carport samt varmbonat förråd placerat på baksidan av huset.

Här har du närhet till förskola/skola, motionsslingor och friluftsområde med bl a fina utflyktsmål och badplatser, Universitet, NUS, matbutik, Iksu-träningsanläggning samt goda bussförbindelser.

- UTSIKT MOT NYDALASJÖN

- HÖRNTOMT INVID SKOGSDUNGE

- FINT LJUSINSLÄPP

- VÄSTERLÄGE PÅ ALTAN

- STILFULLT OCH MODERNT

HALL
Hall med gott om förvaringsmöjligheter och avhängningsplats. Hallen fördelar trapp upp till övre plan samt samtliga ytor i entréplan i en trivsam planlösning. På golvet ligger ett högblankt klinker i mörkgrått, väggarna är målade och delvis tapetserade. Spotlights med dimmer ger bra belysning. Här finns även ett mindre förråd under trappen. Rakt fram nås vardagsrum och till höger kök. Genomgående vattenburen golvvärme i hela entréplanet ger god komfort.

VARDAGSRUM
Ljust, lättmöblerat och öppet vardagsrum. Rummet har plats för soffgrupp och matgrupp utan att rummet känns övermöblerat. Parkett och målade väggar ramar in vardagsrummet. Här finns utgång till den fina altanen och uteplatsen i väster på insynsskyddat gavelläge invid skogsparti och med vy ner mot Nydalasjön. På tomten finns utrymme för studsmatta.

KÖK
Stilfull och modern köksinredning i vitt med flertalet skåp, vilket ger gott om förvaringsmöjligheter. Arbetsbänk i grå laminat och vitt kakel ovan de generösa arbetsytorna. Bra med belysning i form av dimbara spotlights ovan arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, inbyggd ugn och mikro, spishäll samt diskmaskin. Rymlig matplats invid fönster. På golvet ligger en ljusgrå klinker och väggarna är delvis tapetserade och delvis målade.

BADRUM
Kaklat och klinkrat badrum i vitt och grått. Golvvärme värmer skönt under frusna fötter. Lyxig dusch, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp i ek är badrummets inredning.

TVÄTT
Direkt till vänster i hall nås tvättstuga inredd med tvättmaskin och torktumlare, fjärrvärmeanläggning samt frånluftsvärmepump. Matta på golv och vägg.

SOVRUM 1
Övre plan fördelar hall med fyra sovrum samt badrum. Hela övervåningen har genomgående parkettgolv (bortsett badrum). Sovrum 1 nås till höger och passar utmärkt som barnrum. Rummet är inrett med en garderob. Väggarna är tapetserade.

SOVRUM 2
Sovrum 2 har utrymme för dubbelsäng och inrett med två rymliga skjutgarderober. Väggarna är tapetserade.

SOVRUM 3
Sovrum 3 har vacker utsikt mot skog och ner mot Nydalasjön. Stora fönsterpartier ger extra fin vy och vackert ljusinsläpp. Väggarna är tapetserade och delvis målade. Här finns utrymme för större säng.

SOVRUM 4
Sovrum 4 passar utmärkt som barnrum.

BADRUM
Helkaklat badrum i vitt och brunt, vilket ger en varm och ombonad känsla. Golvvärme ger god komfort. Här finns badkar med dusch, wc samt tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp i ek. Ett fönster släpper in ljus.

ÖVRIGT
Carport med tillhörande varmförråd tillgängligt från baksidan av huset.

Området

Tomtebo är en av Umeås nyaste stadsdelar som ligger väldigt fint i närheten av universitet, sjukhus och Nydalasjön ca 5 kilometer från Umeå centrum. Området kring Nydalasjön är omtyckt med promenadvägar, grillplatser, badstränder, motionsslingor och äventyrslekpark. Naturreservatet Grössjön ligger inom promenadavstånd. Inom en snar framtid kommer det att byggas ett stort Coop i närheten.

Närservice

I området finns pizzeria, restaurang samt en närbutik som ligger på Älvans väg 154 med livsmedel och kioskvaror. Inte långt bort når ni Ålidhems centrum med större matbutiker, restauranger samt café.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med buss. Tidtabeller och mer information finns på www.tabussen.nu.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter