Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hönsbärsvägen 22

Böleäng Umeå

5 700 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Bostadsfakta:

Boarea + Biarea 130 kvm + 127 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla med källare
Byggnadsår 1969
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 9 november 2012
Energiklass: -
Energiprestanda: 110 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Betong
Fasad: Tegel och trädetaljer
Fönster: 3-glas + 2-glas
Bjälklag: Betong och trä
Tak: Tegel
Fastighetsbet. Sparrisen 3

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 46 908 kr/år
varav
Uppvärmning: 22 111 kr
El: 10 850 kr
VA: 8 950 kr
Renhållning: 1 997 kr
Försäkring: 3 000 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Nuvarande ägare har förbrukat 160 kubik vatten. Hushållsel 8 573 kwh senaste 12 månaders perioden. 16 A säkring (2 263 kr/år). Fjärrvärmeförbrukning 25 905 kwh senaste 12 månaders perioden (+ fast avgift 3 900 kr/år).
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 3 233 000 kr varav mark 1 085 000 kr
Summa pantbrev 2 477 750 kr
Tomt
Areal: 716 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Rymlig och renoverad familjevilla i barnvänliga kvarter!

Välkommen till denna delvis renoverade villa i modernt och smakfullt utförande. Här möts ni av ett renoverat och ombyggt kök i delvis öppen planlösning in mot vardagsrum, tre sovrum på entréplan, fina extra ytor i källarplan i form av inrett sovrum, TV-rum/gillestuga, tvättstuga med torkrum och förråd. Två badrum disponeras ett på vardera planet. Genomgående vitmålade trätak i entréplan, fina ytskikt och bra med ljusinsläpp i hela huset., nytt yttertak, nästintill genomgående nya 3-glasfönster, utvändiga trädetaljer på huset, sockel och garage nymålad.

Tomten ligger i ett fint söderläge med planteringar, bärbuskar, trädgårdsland och fruktträd samt fin solfylld altan. Ett inbyggt uterum förgyller utomhuskänslan ytterligare när de kyliga kvällarna kryper på. På tomten finns även utrymme för lek och spring samt lata dagar i solen. Dubbelgarage och parkeringsyta för upp till tre bilar på uppfarten.
HALL
Välkommen in till öppen och ljus hall inredd med skjutgarderober, praktiskt och bekvämt. På golvet ligger ett fint ljusgrått klinker (golvvärme). Hallen öppnar upp mot de fina sällaskapsytorna kök och vardagsrum i en delvis integrerad planlösning med fint ljusinsläpp. Hallen fördelar också två av husets sovrum, badrum gäst wc och trapp ner till källarplan.

KÖK
Det ombyggda köket (Sentens) upplevs mycket rymligt, modernt och smakfullt inrett. Här finns fina förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Den vita skåpinredningen matchas mot mörka arbetsytor och vitt kakel på vägg. Här finns utrymme för en rymlig matplats och en köksö ger ytterligare utrymme för gemenskap under matlagningen. Köksön är inredd med induktionshäll och fläkt, granitskiva och mörkare träskiva. Den maskinella utrustning i övrigt består av hel kyl och frys, inbyggd ugn, kombi ugn/mikro samt diskmaskin. En kamin centralt placerad ger extra mysfaktor och värme när mörkret och kylan kryper på. På golvet ligger ett fint trägolv i ek (1-stavigt) och väggarna är tapetserade i vitt.

VARDAGSRUM
Rymligt och påfallande ljust vardagsrum med fönster i söder och väster. Rummet är lättmöblerat med utrymme för variation. Parkettgolv och vitmålade väggar ramar in rummet.

SOVRUM 1
Från köket nås sovrum 1. Rummet passar utmärkt som barnrum eller gästrum. Det fina golvet från köket fortsätter enhetligt in i detta rum, vilket ger en fin helhetskänsla. Tre av rummets väggar är tapetserade i vitt medan den fjärde har fått en mörkblå fondvägg.

SOVRUM 2
Sovrum 2 och 3 ligger intill varandra till höger om hall, avskilt från sällskapsytorna och sovrum 1. Sovrum 2 är rymligt med plats för dubbelsäng. Rummet är inrett med 4 garderober. På golvet ligger en parkett och väggarna är ljust tapetserade. Vägg vid huvudgavel har en sobert mönstrad fondvägg.

SOVRUM 3
Sovrum 3 passar utmärkt som barnrum alternativt kontor. Rummet ramas in av vita väggar och ett eklaminat.

KLÄDKAMMARE
En separat klädkammare finns att nå från hallen, vilket ger mer utrymme till sovrummen.

BADRUM
Badrum med matta på golv och delvis kaklade väggar. Badrummet är inrett med badkar, wc-stol, tvättställ med tillhörande kommod och överskåp. Ett fönster släpper in ljus.

WC
Invid badrummet nås även en separat gästwc med toalettstol och tvättställ. Rummet är försett med ett fönster, väggarna är vitmålade och på golvet ligger en grå klinker.

GILLESTUGA
Rymlig och mycket användbar gillestuga idag inredd med två funktioner, TV-rum och sällskapsrum. Flertalet fönster ger fint ljusinsläpp. En blå heltäckningsmatta klär rummets golv och väggarna är tapetserade i vitt. Rummet är mycket funktionellt och går att nyttja efter de behov och önskemål man har.

SOVRUM
Ett tidigare förrådsutrymme har fått ge vika till ett mysigt och svalt sovrum. Rummet är rymligt med plats för både arbetsplats och säng. Flertalet fönster ger fint ljusinsläpp. Ett perfekt gästrum alternativt tonårsrum! På golvet ligger en fin heltäckningsmatta i grått och väggarna är vitmålade.

TRÄNINGSRUM
Invid sovrummet ligger det rymliga pannrummet som nuvarande ägare inrett och brukar som träningsrum.

TVÄTTSTUGA
Rymlig tvättstuga med separat torkrum. Matta på golv och vitmålade väggar ramar in rummet. Tvättmaskin, tvättho med arbetsbänk och flertalet förvaringsskåp är tvättstugans inredning. Fönster släpper in trivsamt ljus.

BADRUM med bastu
Invid tvättstugan nås bostadens andra badrum inrett med wc, dusch, bastu och separat relaxdel. Utförandet är i original och här finns verkligen möjligheter att sätta sin egen prägel och planera efter sina önskemål.

ÖVRIGT
Bredband via Umenet
2014 Hall, klinkergolv och installation av vattenburen golvvärme.
2017 Kök, totalrenovering med ny planlösning och nytt sentenskök från Electrolux. Trägolv ”Vättlefjäll” ek, 1-stav, hall, kök och sovrum 1. 3st nya fönster i kök.
2017 Nytt yttertak.
2018 Markiser kortsida väster.
2020 Installation av kamin.
2020 Målning, garage utvändigt, hus och garage sockel, trädetaljer på huset. Källarfönster utvändigt.
2020 Nya fönster, 6st. Sovrum, hall och vardagsrum.
2021 Toalett liten bottenplan, ny toalettstol och kommod med tvättställ.
Toalett källare, ny toalettstol.

Området

Böleäng är beläget ca 3 km sydväst från centrum längst umeälven. Området har mestadels bebyggelser från 60-, 70-talet med seriebyggda villor och radhus samt hyreslägenheter. Böleäng är känt för sina grönområden och Bölesholmarna där du kan ta ett svalkande dopp och grilla.

Närservice

Livsmedelsbutik, Bölesholmarna, Volvo fabriken, grönområden, elljusspår, kyrka, vårdcentral, skola och förskola samt närheten till Tegs utbud av restauranger, frisörer, apotek och bank.

Kommunikation

Här tar du dig lätt runt med både cykel och buss. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

Böleängsskolan har elever i åldrarna 6 till 12 år med klasser som spänner sig från förskoleklass till sexan.

Bilder

Visa alla

HitCounter