Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Lilla Svedala byväg 8

Svedala

3 495 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Bostadsfakta:

Antal rum 4,5 rum varav 2 - 3 sovrum
Boarea + Biarea 106 kvm + 25 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1909
Uppvärmning Värmepump luft/luft, kamin, elburna golvvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 28 april 2015
Energiklass: E
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare samt skånegrund
Stomme: Lersten/tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt
Fastighetsbet. Lilla Svedala 9:1

Övriga byggnader


Huset är taxerat till 65 kvm. Om storleken är av vikt för köparen uppmanas denne till uppmätning. De angedda kvadratmetrarna baseras på 91kvm [nedanvåning+ovanvåning] +15kvm [punschveranda]
Punschverandan är utbyggd av nuvarande ägare 2016 och är strax under 15 kvm. Tillbyggnaden utfördes av fackman (Handyman AB i Ystad). 3 glasfönster, isolerat samt plåttak.
Stenlagd uteplats om ca 25 kvm.
Pool (2008) från Folkpool 8X4 samt 1,5 djup.
Staketet som angränsar till grannarna (10:1 och 10:2) står 40 cm in på grannens tomt. Information som nuvarande ägare fick när hon köpte fastigheten.
Kommunikationer: Lilla Svedala Regionbuss (beställningsbuss) 3 km till Svedala järnvägsstation samt 5 km till Västra Ingelstads järnvägsstation.
Bredband via ADSL och Telia.
Kommunalt avlopp kopplades in 2018 av nuvarande ägare.
Hundrastgård samt byggda hunddelare i förråd ingår ej i köpet om det ej är överenskommet annat.
Torktumlare fungerar felfritt, men har en hög volymnivå.


Information från tidigare ägare:
Fasad samt grund målades om 2015, fönster utbytta på bottenvåning till 2-glas isoler, Ovanvåning byggdes om från vind till inredd ovanvåning (isolerades, golv samt el). Kök totalrenoverades och byggdes om 2010, golvvärme sattes in och el drogs om både i kök samt på ovanvåningen. Luft/luft sattes in 2008. Braskaminen installerades 2006. Garage och förråd byggdes 1997. Badrummet renoverades 1992-93.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 28 356 kr/år
varav
Uppvärmning: 21 500 kr
VA: 1 844 kr
Renhållning: 1 480 kr
Försäkring: 3 532 kr
Beräknat antal pers: 1
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8049 kr
Kommentar I uppvärmningskostnaden ingår även elkostnad. Uppvärmd pool under maj-september.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 141 000 kr varav mark 638 000 kr
Summa pantbrev 1 700 000 kr
Tomt
Areal: 887 kvm
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Idyllisk skånelänga med anor från 1800-talet beläget i böljande landskap!

Längst med en kringlig grusväg mellan Vellinge och Svedala finner vi denna skånelänga med det bästa från både tidigt 1900-talet och nutid. Huset är varsamt renoverat under åren med smakfulla detaljer som endast ökar charmen på detta idylliska hus.

Vi möts av en stor välskött singeluppfart belagd från två håll. På uppfarten finns gott om plats för ett flertal bilar. Här återfinns garage i direkt anslutning till husets nymålade förråd. Där i mellan tar man sig in i den fantastiska trädgården som är berikats med allt från stort magnolieträd, hallon, rosbuskar & i centrum av trädgården, en stor pool med fin trätrall runt om. Poolen är nyligen uppgraderad med nytt pooltak som ger både skydd och sparar energi.

Innanför dörren möts man av en välkomnande kamin som är till stor hjälp för såväl uppvärmning som mysfaktor i huset. Vi tar oss vidare in i köket som renoverades 2010 (Ikea). Köket är stort med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsyta. Här finns även plats för ett mindre bord och stolar.

Huset har ett badrum som är helkaklat vitt och gjordes om av tidigare ägare i början av 90-talet. Badrummet är utrustat med dusch, wc, vask, varmvattenberedare och även tvättmaskin (2017)/torktumlare.

Vardagsrummet är luftigt och ljust med vitlaserade takbjälkar. Klassiskt gammaldags trägolv som sträcker sig genom hela vardagsrummet. I direkt anslutning till vardagsrummet finner vi ett helt fantastiskt allrum (tillbyggd punschveranda) med högre takhöjd och med stora dubbeldörrar ut till trädgården. Fönster är satta runt hela rummet och upplevelsen från den grönskande trädgården är total. Golv med smakfullt marockansk klinker.

Övervåningen har två sovrum och ett allrum. Här sträcker sig ett mörkt laminatgolv längst med allrummet in i ett av sovrummen. Ifrån allrummet finner vi även en "walk-in-closet "med gott om utrymme för förvaring.

Sovrum 1 - Har en mysig heltäckningsmatta och vita väggar. I dagsläget är där öppet till allrummet. Murstocken går i mellan dessa rummet och avgränsar något. Där finns goda möjligheter till en mer konkret avgränsning.

Sovrum 2 - Har laminatgolv och ljusa väggar.

Läget är perfekt för dig som vill ha närheten till Malmö/Köpenhamn men ändå bo utanför stan.
Med pendlingsmöjligheter från både från Svedala och Västra Ingelstad ger det dig 20 minuter in till Malmö central med pågatåget som har täta avgångar. Varmt välkommen hem!

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering