Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Fardagsvägen 16

Södra Sunderbyn

Se alla bilder

Besiktigad!


Snart här!

Bostadsfakta:

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 108 kvm + 54 kvm
Taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla
Byggnadsår 1984
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system med värmeåtervinning
Energideklaration Beställd
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: Kopplade 2 + 1 rutor och 1st 3-glas isolerruta
Tak: Plåt
Övrigt - 2017: Bostadens fasad målas om utvändigt. Brandskyddskontroll utförs på kamin
- 2016: Rensning av ventilationskanaler, gjort av fackman
- 2010/2016: utbyte av innerdörrar
- 2011: Fjärrvärmeväxlare byts ut, installation av inomhusgivare
- 2008: Tak ovanför entré byggs, nytt fönster monteras i kök
- 2007: Köket renoveras. Installation av nytt FTX-aggregat på vinden och kanaldragning för köksfläkt ändras
- 2006: Ytterdörr byts
- 2005: Badrummet renoveras, samt tvättstuga och WC
- 2001: Garagegolvet spacklas om, förbättrad lutning på golvet
- 90-talet: Garageporten byts ut
Fastighetsbet. Sunderbyn 67:313

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 33 643 kr/år
varav
Uppvärmning: 11 623 kr
El: 6 707 kr
VA: 5 936 kr
Sotning: 444 kr
Renhållning: 2 013 kr
Försäkring: 3 500 kr
Övrigt: 3 420 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Driftskostnad för el är fördelat på 4 767 kr för elnät och 1 940 kr för elhandel. Driftskostnad för renhållning är fördelat på 810 kr för grundavgift villa, 878 kr för brännbart 190 liter med tömning varannan vecka och 325 kr för matavfall 140 liter med tömning varannan vecka (2 samgår). Kostnad för försäkring är schablonberäknad. Övrig driftkostnad avser kostnad för internet och grundutbud Kabel-TV via Sunderbyns Kabel-TV förening. Senaste sotning är gjord 2019
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 926 000 kr varav mark 510 000 kr
Summa pantbrev 885 800 kr
Tomt
Areal: 482 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Luleå Sunderbyn GA:47

Välskött och bekväm enplansvilla i populära Sunderbyn!

- Bekväm enplansvilla
- Oerhört välskötta och trivsamma kvadrat
- Stort vindsutrymme med lucka inifrån huset
- Garage med anslutning in till huset
- Populärt och barnvänligt område
I populära Sunderbyn väntar detta välskötta och fina hus på ny familj. Fardagsvägen 16 är ett perfekt boende för familjen som söker efter en rymlig villa med friköpt trädgårdstomt på barnvänligt kvarter.

Husets kvadratmeter är fördelade på trivsamt kök med matplats och utgång från entrén till rymlig altan som vetter mot husets framsida. På altanen och framsidan avnjuter du dag och kvällssol.
Vidare finns det ett öppet och just vardagsrum med fönster åt två vädersträck, tre sovrum, WC, badrum med badkar, rymlig tvättstuga, praktiskt förråd samt anslutning till garaget. Mysig trädgårdstomt med fin gräsmatta, träd, buskar och friggebod. Huset har fjärrvärme och internet via Sunderbyns Kabel-TV-förening, fiber finns indraget.

I Sunderbyn bor du i ett av Luleås mest eftertraktade och attraktiva villaområden. Närhet till förskola, skola, sporthall, ishall och elljusspår. Det finns två stycken badstränder, den ena på Näset och den andra på Grundet där även Sunderbyns scoutförening håller till. Under vintertid finns det draget skidspår ut till Tomholmen som är ett trevligt utflyktsmål för familjen. Gammelstads centrum ligger ca 3 km bort och där hittar du mataffär, vårdcentral, tandläkare, apotek, badhus och gym.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Klinkerliknande i mörkt utförande och målade väggar som löper vidare in i resterande i hall och kök.

KÖK

Trevligt och generöst kök med utrymme för matgrupp. Köket är elegant inrett med vita köksluckor, mörka metallhandtag , gråmelerad laminatbänkskiva och mörkt kakel som utgör stänkskydd. Maskinell utrustning som återfinns är fullstor kyl- och frysskåp, integrerad diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt och inbyggd mikro. Fönster i två väderstreck ger ett fint ljusinsläpp i rummet.

VARDAGSRUM

Trivsamt vardagsrum med plats för soffgrupp och övrigt möblemang. I rummet finns utgång till bakgården och en mysig braskamin som sätter guldkant på tillvaron. Parkettgolv och tapetserade väggar.

SOVRUM 1

Med ingång från hallen når man detta sovrum med plats för dubbelsäng och garderobsvägg. Vitmålade väggar och mörkt vinylgolv.

SOVRUM 2

Detta sovrum används idag som hemmakontor och har gott om plats till skrivbord, säng och övrigt möblemang. Ljus laminatgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 3

Från vardagsrummet når man detta sovrum som även det erbjuder gott om plats för säng, skrivbord och övrigt möblemang. Ljus laminatgolv och vitmålade väggar.

BADRUM

Bostadens badrum erbjuder WC, badkar, spegelskåp med belysning samt handfat med kommod. Våtrumsmatta i mörkgrå kulör samt väggar i ljus kulör.

WC

Utöver bostadens badrum finns det i anslutning till kapprummet en WC som även den erbjuder handfat med kommod, mörkgrå våtrumsmatta, vitmålade väggar samt en badrumsspegel.

TVÄTTSTUGA

I anslutning till husets förråd samt hall finns en praktisk tvättstuga med goda förvaringsmöjligheter. Våtrumsmatta i grå kulör samt vitmålade väggar.

FÖRRÅD

Rymligt förråd med en stor garderob och goda förvaringsmöjligheter. Grå golvmatta och vitmålade väggar. Från förrådet finns även en ingång till husets tvättstuga samt till garaget.

GARAGE

Vidbyggt enkelgarage med ingång till förråd.

Området

Sunderbyn består av delområdena Hammaren, Sunderbyns tätort, Bränslan, Södra Sunderbyn, Norra Sunderbyn, Mattisberg, Nordanträsk, Bodvallen, Knösen och Sunderby sjukhus. Södra Sunderbyn ligger i ett tätbebyggt område och betraktas därför mer som en stadsdel än vad Norra Sunderbyn gör som ligger mer på landsbygden. Under 1990-talet byggdes Sunderby sjukhus då Luleå och Bodens sjukhus slogs ihop. Anledningen till placeringen av sjukhuset var att Sunderbyn ligger mittemellan Luleå och Boden. Sunderby folkhögskola grundades 1826 i Boden men ligger sedan 1910 i Södra Sunderbyn. Skolan har idag cirka 275 deltagare och erbjuder långa och korta kurser under både dag- och kvällstid samt på distans. Här kan du bl a läsa allmän kurs, studiemotiverade folkhögskolekurs, etableringskurs samt kurser inom såväl konst som spelutveckling. I verksamheten ingår även ett konstgalleri, en restaurang samt en hotell och konferensanläggning som är öppna för allmänheten. Sunderbyn var tidigare känt för sortering av timmer som flottades i älven. Många av namnen på gatorna som finns här härstammar från den tiden. Anläggningen som låg på Grundet kallades för "gallringen" och det namnet återkommer i Gallringsvägen. Andra namn som hör till denna verksamhet är Bomvägen och Sorteringsvägen.

Närservice

I Sunderbyn finns en LM-skola (F-6) och en H-skola (6-9) samt fyra förskolor.

Kommunikation

Till Sunderbyn går det frekvent med busstrafik och trafikeras av linje 1 & 2.

Övrigt

I Sunderbyn finns även sporthall, ishall, fotbollsplaner, elljusspår och badstränder.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter