Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Slättåkra

1 650 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 4 sovrum
Boarea 150 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1976
Uppvärmning Direkt El/Luftvärmepump/eldstad
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration Beställd
Byggnadssätt
Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas/3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt 2020 Takbehandling.
2017 Nytt golv allrum ovanvåning.
2017 Nya fönster i ovanvåningens sovrum (nord).
2015 Renovering av hall (ytskikt - golv, väggar och tak) samt installation av golvvärme (entréhall).
2014 Nya golv i ovanvåningens sovrum (nord).
2014 Renovering av ovanvåningens ytskikt (väggar/tak).
2013/14 Ombyggnad av kök. Nytt kök, nya fönster och öppnat upp vägg mot vardagsrum (Snickarteamet).
2013/14 Ytskikt kök/vardagsrum (golv, väggar och tak).
2013/14 Tillbyggt garage med gästrum.
2013/14 Asfaltering av uppfart samt stenläggning.
2013 Renovering av tvättstuga.
2012 Installation av braskamin (vardagsrum).

Anslutningar: Fiber
Fastighetsbet. Slättåkra 5:40

Övriga byggnader

Rejält garage med tillhörande gästrum.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 45 489 kr/år
varav
Uppvärmning: 31 504 kr
El: 0 kr (18769 kWh)
VA: 5 598 kr
Renhållning: 2 584 kr
Försäkring: 5 803 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 7388 kr
Kommentar I uppvärmningskostnaderna ingår kostnaden för EL.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 985 000 kr varav mark 182 000 kr
Summa pantbrev 987 500 kr
Tomt
Areal: 1638 kvm
Tomtbeskrivning Stor härlig tomt med sol hela dagen! Fritt läge, angränsande till skog.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde enligt överenskommelse
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Halmstad Slättåkra GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden

Slättåkras bästa läge!?

Gedigen friliggande villa med en helt magisk trädgård med sol hela dagen och en känsla av total avskildhet! En välvårdad villa med utsökta sällskapsytor såväl på övre som på nedre plan. Inbjudande entréhall med härlig rymd, modernt kök i öppen planlösning med vardagsrum och tillhörande braskamin, 4 bra sovrum varav ett master bedroom med rejäl klädkammare, 2 bra badrum, stor tvättstuga/groventré och ett omfångsrikt allrum på ovanvåningen. Dessutom med ett fantastiskt garage för den motorintresserade vilket även inrymmer ett gästrum, perfekt då släkten kommer på besök. Bättre boende är svårt att hitta!
Hall
Stor inbjudande entréhall med golvvärme och öppet upp till ovanvåningen. Väggarna är vita och på golvet ligger ett snyggt gråmelerat klinkergolv.

Kök
Fräscht kök (2013/14) i öppen planlösning med vardagsrum och med utgång till trädgård/uterum. Här finns gott om förvaring och bra arbetsytor. Stilrena vita köksluckor kombineras med vit kakel, mörka bänkskivor och rostfrivask samt rostfria kapitalvaror. Vita väggar, läcker fondvägg och snyggt mörkt golv. Köksutrustning bestående av induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Vardagsrum
Öppen planlösning och i vinkel med kök. Här finns både plats för matbord så som för den stora soffgruppen. På golvet ligger samma läckra golv som i köket och väggarna är vita. Dessutom finns en härlig braskamin som förhöjer mysfaktorn och sprider skön värme under kalla vintermånader.

Badrum 1
Fräscht helkaklat badrum med ljus färgsättning. Badrumsutrustning bestående av wc, vägghängt skåp, tvättställ med kommod och duschplats.

Tvättstuga
Bra tvättstuga som även fungerar som groventré. Svart klinker på golv och vita väggar. Bra med arbetsyta och förvaring. Övrig utrustning bestående av torktumlare, tvättmaskin och varmvattenberedare.

Sovrum
4 stycken bra sovrum varav 1 på första våningen med gott om förvaring genom flertalet garderober. De 3 övriga sovrummen finns på övre våningsplanet. 2 stycken identiska fast spegelvända, med varsin garderob att nyttja till förvaring, samt 1 rejält master bedroom med utgång till överbyggd balkong och stor klädkammare.

Allrum
Omfångsrikt allrum på ovanvåningen med stort ljusinsläpp från flertalet fönster och med en fantastisk rymd med hjälp av fri sikt ner mot entréhall. Vita väggar och mörkt snyggt golv.

Badrum 2
Trevligt badrum på ovanvåningen med både duschplats och badkar. Övrig badrumsutrustning bestående av vägghängd wc, tvättställ med kommod, vägghängt skåp och högskåp.

Området

6 km norr om Kvibille ligger den lilla småorten Slättåkra, väster om Nissan i Suseåns dalgång. Det gamla bondesamhället präglas av en härlig stillsamhet och den omkringliggande naturen är enastående. På orten finns en aktiv bygdeförening, äldreboende, förskola och kyrka. Med buss tar ni er till Gräsås, Kvibille och Oskarstöm samt vidare mot Halmstad och Falkenberg. Kvibille ligger omgiven av fin natur cirka 12 km norr om Halmstad, med en befolkningsmängd på cirka 1200 personer fördelade på cirka 500 hushåll. Med buss tar ni er både mellan Kvibille-Halmstad och Kvibille-Falkenberg. Det lilla samhället är kanske mest känt för sitt mejeri och sina prisbelönta ostar, men har mer än så att erbjuda. På Gästgivargården med anor från 1600-talet anordnas evenemang som tacos- och pubkvällar. Här kan ni även köpa den lokalt producerade osten samt boka för konferenser och till bröllop. I Kvibille centrum finns affär som även är ombud för post, Svenska spel, apotek och Hallandstrafiken. Det finns också ett bibliotek och bokbussen kommer 1 gång per vecka. Förövrigt ligger i Kvibille centrum även en pizzeria som erbjuder pizza, grillrätter och sallader, en bensinstation samt förskola och skola. Skolbyggnaden är placerad mitt i byn och utgörs av det anrika Gula huset från 1905. Skolan har elever från förskola upp till årskurs 5, men planer finns på att utöka till att också omfatta årskurs 6. Kvibille har massor att erbjuda vad gäller föreningsliv. Bland annat engagerar Ridklubb, fotbollsklubb, skytteklubb och gymnastikförening många barn och ungdomar såväl som vuxna. Dessutom finns ett bridgesällskap och en boulebana att tillgå samt en hembygdsförening som bland annat verkar för arrangemang med inriktning på kultur. Det finns också ett par historiska platser som kan värda ett besök. Biskorpstorps naturreservat nordost om Kvibille och strax söder om Slättåkra rekommenderas att göra en utflykt till. I områdets många sluttningar och branter växer några av Hallands äldsta gammelskogar av bok och ek. Här finns också trevliga vandringsleder och grillplatser att nyttja.

Övrigt

Förskola: Gula husets förskola, Slättetorpets förskola och Lundsgårds förskola. Grundskola: Kvibilleskolan F-5.

Bilder

Visa alla

HitCounter