Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Klaragatan 36

Norra Sofielund Malmö

3 695 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 130 kvm + 70 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår 1930 ombyggt 1975
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 3 april 2017
Energiprestanda: 179 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källargrund
Stomme: Tegel
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas & 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Övrigt
- I enlighet med säljarens önskemål så publiceras inga bilder interiört på huset.

- Det har gjorts en förbesiktning på huset som kan mejlas ut vid intresse.
Fastighetsbet. Målet 7

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 38 000 kr/år
varav
Uppvärmning: 23 000 kr
El: 4 500 kr
VA: 4 000 kr
Renhållning: 500 kr
Försäkring: 6 000 kr
Kommentar - driftkostnader är induviduella och kan komma att variera beroende på avtal, förbrukning och leverantör.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 346 000 kr varav mark 1 208 000 kr
Summa pantbrev 500 000 kr
Tomt
Areal: 413 kvm
Typ: Friköpt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde Enligt överenskommelse
På Norra Sofielund presenteras denna vackra och stilfulla innerstadsvilla. Husets byggår 1930 bjuder oss på vacker tegelfasad med arkitektoniska utsmyckningar bland annat i form av gesimser. Även inomhus bjuds på attribut såsom dekorativa fönster, stuckatur samt högt i tak. Många renoveringar gjordes när nuvarande ägare flyttade in på 1970-talet och sedan dess har huset vårdats mycket väl. Många år har dock passerat och därför behöver ytskikt, kök och bad ses över för att uppdateras till modern standard. Optimalt tillfälle att skapa sitt drömhem på anrika Norra Sofielund. Varmt välkommen på visning!
På Norra Sofielund presenteras denna vackra och stilfulla innerstadsvilla. När Sofielund började byggas i slutet på 1800-talet låg det precis vid Malmö stadsgräns och sedan dess har staden vuxit upp runt omkring. Husets byggår 1930 bjuder oss på vacker tegelfasad med arkitektoniska utsmyckningar bland annat i form av gesimser. Även inomhus bjuds på attribut såsom dekorativa fönster, stuckatur samt högt i tak. Villan är friliggande på hörntomt och har en mycket välvårdad trädgård där växtligheten frodas. Päronträd, rosor, forsythia, julrosor och ginst är bara några exempel av vad som finns att finna. Unikt för Sofielund är att fastigheten är utrustat med garage med plats för en bil och har infart från Rolfsgatan. Många renoveringar gjordes när nuvarande ägare flyttade in på 1970-talet och sedan dess har huset vårdats mycket väl. Många år har dock passerat och därför behöver ytskikt, kök och bad ses över för uppdateras till modern standard. Optimalt tillfälle att skapa sitt drömhem på anrika Norra Sofielund.

Entré
Vi välkomnas in i en hall som framför allt kan förklaras som pampig. Här är det rymligt och högt i tak med en vacker svängd trappa som leder upp till övervåningen. Ett vackert originalfönster med små spröjs och fönsterglas i blandade färger släpper in ett vackert ljus. I passagen mot köket finns en garderob under trappan samt en naturlig plats för avhängning. På golvet ligger ett trägolv och vägarna pryds av en vacker tapet i rött och guld.

Salong
Från hallen tar vi oss vidare in till salongen där stora fönsterpartier i söder och öster skänker rummet ett behagligt ljus. Här i salongen finns detaljerna som vittnar om en äldre tidsepok bevarade. Taket smyckas både av vacker stuckatur och lamprosett. På golvet ligger rutparkett och väggarna är vita.

Matsal
I fil med salongen ligger husets matsal. Samma rutparkett följer på golvet och även här finner vi smakfull stuckatur och takrosett.

Kök
Köket öppnar upp sig både från hall och matsal. Utrustningen består av kyl/frys samt spis med ugn och fläkt. Köksstommen byttes ut senast under 1970-talet och är väldigt välskött. Fönstret vetter mot husets bakgård och här kan vi även komma vidare ut mot husets köksentré.

Ovanvåning
Ovanvåning är mycket trevlig och unik med vinklade tak samt rum med vinklar och vrår. På väggarna sitter strukturtapet och på golven ligger parkett.

Allrum/Sovrum
Trappan från nedervåningens hall leder upp till ett rum som idag används som allrum men som även kan nyttjas som sovrum. Här finns ett rejält utrymme för klädkammare men som exempelvis skulle kunna byggas om till badrum i anslutning till sovrummen.

Sovrum 1
Från det som idag är allrum kommer vi vidare in ett av sovrummen som ger gott om plats för en dubbelsäng. Fönsterpartiet sitter i en charmig takkupa och här finns ett inbyggt garderobsutrymme.

Sovrum 2
Till höger om trappan ligger ytterligare ett rymligt sovrum. I anslutning till sovrummet finns en förlängning av rummet som tidigare använts som tvättutrymme med handfat. Handfatet är inte längre i bruk men även här finns möjlighet att eventuellt bygga badrum. Sovrummet har även ytterligare ett inbyggt garderobsutrymme.

Källare
I källaren finns husets badrum, med WC, handfat och badkar, som uppdaterades senast på 1970-talet. Vidare in i källaren finns två större rum som nuvarande ägare disponerat som allrum. I de rummen ligger klinker på golven väggarna är vitputsade och en eldstad höjer vår mysfaktor. I källaren finns tvättstuga samt ett stort förrådsrum som disponeras antingen som förvaring eller som torkrum för tvätten.

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter