Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Likskärsvägen 38

Bensbyn Luleå

Se alla bilder


Kommande bostad

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 3 - 4 sovrum
Boarea 126 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla
Byggnadsår 1998
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation FTX-system med värmeåtervinning
Energideklaration
Utfärdad den 2 juli 2019
Energiklass: C
Energiprestanda: 62 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 71 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: TerraPlegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet. Bensbyn 5:7

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 21 364 kr/år
varav
El: 21 364 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8049 kr
Kommentar Driftskostnad för el är fördelat på 11 033 kr för elnät och 10 331 kr för elhandel. Verklig årsförbrukning är 17 412,75 kWh. Luleå Energi är leverantör.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 067 000 kr varav mark 499 000 kr
Summa pantbrev 690 000 kr
Tomt
Areal: 1569 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Trädgårdstomt med stor gräsmatta, buskar och träd.
Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Samfällighet/GA Last: Officialservitut Badplats Båtplats, 25-F1987-1102.1

Charmig villa med lantligt läge

- Charmig villa med rymliga rum
- Stort kök med öppen spis
- Insynsskyddad trädgårdstomt
- Bergvärme och FTX-system med värmeåtervinning
- Lantligt läge trots närheten till stan
Varmt välkommen till Likskärsvägen 38 och denna charmiga villa i Bensbyn! Huset ät totalt ca 160 m² fördelat på två plan. Entréplan med hall, underbart stort kök med braskamin, rymligt vardagsrum och badrum med dusch. En trappa upp finner du tre stycken sovrum varav det ena med enkla medel kan göras om till ytterligare ett. Här finns även WC (avlopp finns för dusch) och ett allrum.

Otroligt härlig trädgårdstomt med stor gräsmatta, träd och buskar. Insynsskyddad baksida genom uppvuxet grönområde utanför tomtgräns. På tomten finns det även ett mysigt häbre med loft som kan användas som exempelvis gäststuga, ett rymligt enkelgarage med förråd samt en ladugårdslänga.

Bensbyn ligger ungefär en mil norr om Luleå och har närhet till både skärgård och stad. Mitt i byn ligger skolan där barnen kan gå från förskoleklass upp till årskurs 6, och mittemot ligger en förskola. I byn finns aktiviteter som bland annat basket, innebandy, hockey och barngympa. Det finns fina fiskevatten, bärmarker och möjlighet till jakt genom medlemskap i Bensby jaktklubb.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Området

Bensbyn ligger ungefär en mil norr om Luleå. Med sina ängar och hästgårdar ger Bensbyn en härligt lantlig känsla, trots det korta avståndet till staden.

Närservice

Mitt i Bensbyn ligger Benzeliusskolan där barnen går från förskoleklass till årskurs 6, och mittemot skolan ligger Bensby förskola. I anslutning till skolan ligger Benzeliusskolans gymnastiksal, där även Bensbyns Ungdoms- och fritidsförening, BUFF, har verksamhet i form av träningar och ungdomslag inom basket och innebandy samt barngympa. Det går dessutom att boka ”lånetider” i gymnastikhallen via BUFF samt via kommunens lokalbokning. Det finns en hockeyplan i byn för friåkning och ungdomshockey, sommartid är det en asfaltplan med ett tennisnät uppsatt vid hockeyrinken som är fritt att nyttja. BUFF har som tradition att ordna majbrasa nere vid hockeyrinken och under sommaren brukar det arrangeras loppis där. Bensbyns närhet till både skärgård och stad ger möjlighet till rika och varierande aktiviteter, för både ung och gammal. Det finns fina fiskevatten och möjlighet till jakt genom medlemskap i Bensby jaktklubb. Fina bärmarker finns i byns närhet och ute på öarna.

Kommunikation

Busslinje 223 trafikerar sträckan Bensbyn – Luleå både vardagar och helger vilket gör det enkelt att ta bussen till jobbet eller när du ska ut på galej. Känner du dig hurtigare så finns det en belyst gång- och cykelväg som går via Björkskatan in till Luleå. Med normal cykelfart så tar det endast runt 30 minuter, och du får dessutom lite motion och frisk luft.

Övrigt

Byn tros ha fått sitt namn av mansnamnet Bengt eftersom en kortform av detta är Bense, kanske hette den som först bosatte sig i det som nu är Bensbyn just Bengt. Trots landhöjningen kan man fortfarande se byns gamla anknytning till havet och skärgården. Bensbyn var som störst under 1700- och 1800-talen när jordbruket blomstrade. På 1600-talet framträder byns store son Erik Benzelius, som blev ärkebiskop. Tre av hans söner uppnådde också denna värdighet och två av Benzelius sonsöner blev därtill biskopar. Biskopshällan är den plats där Erik Benzelius sägs ha stått och predikat för fåren, vilket finns avbildat i en väggmålning på Benzeliusgården.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering