Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mästaregatan 14

Huskvarna - Centrum Huskvarna

Se alla bilder


Snart här!

Bostadsfakta:

Antal rum 11 rum varav 7 - 9 sovrum
Boarea + Biarea 219 kvm + 85 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla med källare och inredd vind
Byggnadsår 1942 Ombyggt 1999
Uppvärmning Bergvärme, solceller till förbrukningsel
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 23 oktober 2014
Energiklass: F
Energiprestanda: 179 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Betong/Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas & 3-glas isolerrutor samt 2-glas kopplade
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Övrigt BESIKTNING: Huset är besiktat och besiktningsprotokoll finns under " Bostadsfakta, dokument längst ner"

FIBER: Anslutet till WETTERNET där tv och internet kan tecknas efter egna önskemål.

UTFÖRDA RENOVERINGAR:

Tidigare ägare:
1998-1999
Vinden inreddes: Byte av takpapp, omläggning av tegeltak
Nybyggnation av vindkupor
Nytt takfönster
Renovering av skorsten
Balkong på vinden för brandnödutgång
Vattenburen värme installeras på vinden

2002
Byte av alla elledningar, installation av jordfelsbrytare i källare samt i båda lägenheterna

2008
Installation av automatisk garageport

2011
Byte av avloppsstam från huset till gatan, nya rör för inkommande vatten och ny elkabel
Dränering runt hela huset
Gjutning av ny entrétrapp
Nyläggning av samtliga trädgårdsmurar och stenläggning
Tillbyggnation av parkeringsplats med eluttag för motorvärmare
Nyasfaltering av garageuppfart

2012
Renovering av rökkanaler till öppna spisen våning 1 och 2

2014
Byte av samtliga fönster i hela huset utom källarfönster samt fönster på båda våningarna i
hall, badrum och köksfönster mot norr.
Nytt kök våning 1 inklusive nya vitvaror
Renovering av badrum våning 1
Ny puts på fasad
Renovering av putsen på sockel

Nuvarande ägare:
2015
Renovering trappa till våning

2016
Tagit fram gamla trägolvet våning 2 och slipat upp det
Installation av kaminer våning 1 och 2

2018
Installation av solceller
Renovering av badrum våning 2
Renovering av kök våning 2
(vitvaror: ugnar och fläkt -06, diskmaskin -15, kyl/frys -17, micro -18, induktionshäll -19)

2019
Byte till bergvärme med extratank för varmvatten
Målning av sockel samt balkonger utvändigt
Fastighetsbet. Skruvmejseln 4

Övriga byggnader

GARAGE: Varmgarage i källarplan/sutterängplan med plats för en bil. Fjärrstyrd garageport.
P-PLATS: Asfalterad uppfart med plats för tre till fyra bilar.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 45 869 kr/år
varav
Uppvärmning: 23 000 kr
El: 3 000 kr
VA: 7 238 kr
Sotning: 306 kr
Renhållning: 3 525 kr
Försäkring: 8 800 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8049 kr
Kommentar Baserat på 4 vuxna och 4 barn. Kostnaden för uppvärmningen inkluderar även en liten del av förbrukningselen. Största delen av förbrukningselen för källare, våning 2 och vind försörjs genom solcellerna. Våning/lgh 1 har egen elmätare och det är deras el som är upptagen som elkostnad.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 920 000 kr varav mark 786 000 kr
Summa pantbrev 3 245 000 kr
Tomt
Areal: 967 kvm
Typ: Plan trädgårdstomt på både fram och baksida
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Välskött tvåfamiljsvilla med charm

Unikt tillfälle att förvärva en tvåfamiljsvilla centralt belägen i Huskvarna utan renoveringsbehov.

På Mästaregatan 14, en tvärgata bort från Huskvarna citykärna, erbjuds nu en stor villa med inredd vind och praktisk källare. Idag används villan som tvåfamiljsvilla men möjligheterna är många - använd hela huset själv, hyr ut någon av lägenheterna eller använd huset som generationsboende.

Huset består idag av två lägenheter med separata ingångar. Våning 1 består av en lägenhet med 4 rum och kök, badrum, hall och balkong. På våning 2 och 3 (vinden) finns den andra lägenheten och består av 7 rum och kök, två badrum, hall samt balkong. Rummen på vindsvåningen har mysiga snedtak med vinklar och vrår. Källaren nås via trapphuset från båda lägenheterna och här nere finns tvättstuga, förråd, pannrum och wc.

Huset är väl underhållet och har genomgått många renoveringar. Det senaste året har installation skett av både bergvärme samt solceller på taket, vilka båda reducerar driftkostnaden på huset kraftigt. Detta i kombination med möjligheten att få in hyresintäkter från en av lägenheterna gör detta boende mycket ekonomiskt och klimatsmart!

Här är det bara att flytta in och leva bra, smidigt och billigt! Välkomna hem.

FÖRSTA PLAN

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning till vänster. Hallen öppnar upp sig och binder ihop de övriga utrymmena. Här finns en stor platsbyggs garderob som tar hand om förvaringen. På golvet ligger parkettmönstrad plastmatta och väggarna är klädda med ljus tapet som övergår till vitmålad bröstpanel och grönmålad tapet.

SOVRUM

Ett litet mindre rum som passar utmärkt som barnrum, kontor eller för ytterligare förvaring. Fönster med ljusinsläpp från sydost. På golvet ligger parkettmönstrad pastmatta och väggarna är klädda med ljusbeigemålad tapet.

VARDAGSRUM

Stort härligt rum med stora fönsterpartier i gavelläge ger rikligt med ljusinsläpp från sydost och sydväst. Utgång till balkongen med sydvästligt läge. På golvet ligger parkett och väggarna är klädda med vitmålad tapet. I hörnan sitter en kamin som installerades 2016.

RUM/SOVRUM

Nås genom parskjutdörrar från vardagsrummet och även från köket. Stort härligt rum med stort fönsterparti med ljusinsläpp från sydväst. På golvet ligger parkett och väggarna är klädda med vitmålad tapet.

KÖK

Praktiskt kök med gott om förvaring som renoverades 2014. Vita släta luckor har kombinerats med vitt kakel som stänkskydd, massiv bänkskiva i ek och rostfritt samt rostfria vitvaror. Utrustat med kyl, frys, inbyggd mikro, ung, induktionshäll, fläkt (vit), diskmaskin (vit) samt diskho med engreppsblandare. På golvet ligger en linoleummatta och väggarna är klädda med vitmålad tapet.

SOVRUM

Nås från köket och har utsikt in mot trädgården. På golvet ligger en linoliummatta och väggarna är klädda med ljus tapet. Förvaring i form av an stor skjutdörrsgarderob.

BADRUM

Helkaklat badrum som gjordes om 2014. På golvet ligger beigerutigt klinker och väggarna är klädda med vitt kakel. Utrustat med wc, kommod med handfat, spegel, dusch, handdukstork (el), golvvärme (el) samt vädringsfönster.

ANDRA PLAN

HALL

Egen ingång med plats för avhängning i entrén. Trappan leder upp till en stor möblerbar hall och leder vidare in i bostaden till övriga utrymmen. Här inne finns en stor platsbyggs garderob. På golvet ligger slipat plankgolv och väggarna är klädda med mönstrad tapet.

SOVRUM

Ett litet mindre rum som passar utmärkt som barnrum, kontor eller för ytterligare förvaring. Fönster med ljusinsläpp från sydost. På golvet ligger slipat plankgolv och väggarna är klädda med vitmålad tapet.

VARDAGSRUM

Stort härligt rum med stora fönsterpartier i gavelläge ger rikligt med ljusinsläpp från sydost och sydväst. Utgång till balkongen med sydvästligt läge. På golvet ligger slipat plankgolv och väggarna är klädda med vitmålad tapet. I hörnan sitter en kamin som installerades 2016.

RUM/SOVRUM

Nås genom parskjutdörrar från vardagsrummet och även från köket. Stort härligt rum med stort fönsterparti ger rikligt med ljusinsläpp från sydväst. På golvet ligger slipat plankgolv och väggarna är klädda med vitmålad tapet.

KÖK

Stort härligt kök som renoverades 2018 i stil som passar husets ålder. Gott om förvaring och gott om arbetsyta. Utrustat med dubbla ugnar, extra bred induktionshäll, fläkt, inbygd micro, diskmaskin, kombinerad extra bred kyl med fryslådor samt dubbla diskhoar. På golvet ligger rutigt vinylgolv med vattenburen golvvärme under. Väggarna är klädda i mönstrad tapet. Rikligt med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck med vacker utsikt upp mot berget.

BADRUM

Renoverades 2018 och byggdes då ut. På golvet ligger en mönstrad våtrumsmatta och väggarna är klädda med en ljus våtrumstapet. Utrustat med wc, duschbadkar, kommod med handfat golvvärme (el), handdukstork (kombinerad vatten/el) samt vädringsfönster.

VIND

HALL

Trappen leder vidare upp till vinden som har en hall rakt igenom som leder till varje rum. På golvet ligger plankgolv och väggarna är klädda med vitmålad tapet. Förvaring finns inbyggd till höger på väg upp i trappen och längst fram finns en garderob.

SOVRUM

Mysigt sovrum med snedtak. Platsbyggd garderob och säng med möjlighet för längre personer att sträcka ut benen bakom garderoben. På golvet ligger en heltäckningsmatta och väggarna är målade i grått. Fönster med ljusinsläpp från sydost.

SOVRUM

Tilltaget rum med tre fönster i takkupan ger rikligt med ljusinsläpp. På golvet ligger plankgolv och väggarna är klädda med mönstrad tapet. Förvaring i form av en stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

SOVRUM

Mysigt rum med fönster och mindre balkong i nordvästligt läge. Från balkongen finns brandstege. På golvet ligger plankgolv och väggarna är klädda med ljusmålad tapet.

SOVRUM

Ytterligare ett mysigt krypin med takkåpa och ljusinsläpp från nordost. På golvet ligger plankgolv och väggarna är klädda med mönstrad ljus tapet.

BADRUM

Rymligt badrum med takkåpa och ljusinsläpp från nordost. På golvet ligger en våtrumsmatta och väggarna är klädda med vimålad tapet samt vitt kakel. Utrustat med dusch, wc, handfat och skåp för förvaring.

KÄLLARE

Nere i källaren finns en rymlig tvättstuga med två tvättmaskiner. Gott om plats för upphängning. Betonggolv och vitmålade putsade väggar. Pannrum men bergvärmeanläggning och extra vattentank. Förråd samt en wc. Utgång ut till uppfarten. Garage som nås från utsidan med fjärrstyrd port.

Området

I centrala Huskvarna hittar du alla tänkbara bekvämligheter. Fin miljö med närhet till vackra promenadstråk både vid Vättern och i närliggande skog.

Närservice

Livsmedelsbutiker, shopping, restauranger, caféer, vårdcentral, apotek, träningsanläggning, bibliotek med mera.

Kommunikation

Från Esplanaden går bland annat linje 1 som tar dig till centrala Jönköping.

Parkering

Boendeparkering på gatorna via Jönköpings kommun.

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering