Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kvarnstensvägen 2

Hemavan/Tärnaby Hemavan

4 500 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Bostadsfakta:

Boarea 0 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadsår 1986 Utbyggd 2002
Uppvärmning Direkt El
Ventilation Mekanisk
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Tak: Plåt
Övrigt 2014: Målades väggarna inne i restaurangdelen, ny matta och nya möbler.
2017: Målades fasaden.
Fastighetsbet. Björkfors 1:444

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod 323
Summa pantbrev 755 000 kr
Tomt
Areal: 2314 kvm
Tomtbeskrivning Stor parkeringsyta på fastigheten.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten och avlopp.

Möjlighet att förvärva mycket central fastighet för handel i centrala Hemavan!

Nu finns möjlighet att förvärva fastighet på mycket centralt läge i Hemavan, mittemot Centrumliften! Läget är optimalt och ansluter till Blå vägen som går igenom Hemavan. Här är det gångavstånd till skidbackar, flygplats och boendekvarter. Fastigheten är avsedd för handel och idag bedrivs kiosk och grill på fastigheten. Gott om p-plats yta utanför fastigheten. Enligt detaljplanen får Huvudbyggnaden ha max 3,5 meter respektive 7 meter. Byggnadsnämnden får dock medge högre byggnadshöjd om byggnaden är väl utformad med hänsyn till omgivande bebyggelse och under förutsättning att totalhöjden inte överskrider 10 meter.
Byggnader skall utformas med god arkitektonisk kvalité vad gäller byggnaders volymer, fasader och detaljer.
På fastigheten står idag ett hus om 185 lokalyta där planlösningen är fördelad med restaurang/kioskdel, gästtoalett, tillagningsområde, personaldel, kyl- och frysrum, diskutrymme och flera förrådsutrymmen. Varumottagning i anslutning till lager/förrådsdel.

Strax norr om området pågår framtagande av en ny detaljplan. Plangränsen går precis efter fastighetsgräns mellan Björkfors 1:444 och Björkfors 1:673. För mer information, kontakta Storumans kommun.

LOKALYTA
185 kvm

TAXERING
Taxeringsenhet: 323 Hyreshusenhet, kiosk
Summa Taxeringsvärde: 362 000 kr
Summa skatt/avgift: 3 620 kr

Antal inteckningar: 5 st Summa: 755 000 kr.

DRIFT
Renhållning: 8 500 kr
Underhåll: 28 000 kr
Fastighetsel: 154 000 kr
Vatten och avlopp: 12 700 kr
Försäkring: 18 600 kr
Snöskottning: 20 000 kr
Summa driftkostnader: 241 800 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 3 620 kr (245 420)


Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närservice

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer. Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar. Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår. Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Bilder

Visa alla

HitCounter