Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ekebyvägen 612

Helsingborg

6 195 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 4 sovrum
Boarea + Biarea 150 kvm + 95 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp Gård
Byggnadsår 1942
Uppvärmning Jordvärmeanläggning + Direkt el
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Grundläggning: Källargrund
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Fastighetsbet. Bårslöv 6:25

Övriga byggnader

På tomten finns ett antal ekonomibyggnader:

1 stall
2 Hundhus
1 Lösdrift med stall
1 Gödselstall

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 93 600 kr/år
varav
El: 77 000 kr
Sotning: 400 kr
Renhållning: 5 000 kr
Försäkring: 10 000 kr
Övrigt: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar Samtliga driftskostnader är individuella och beror på den enskilda förbrukningen. Elen avser uppvärmning av hela gården inkl. hundstall och ekonomibyggnader.
Taxeringskod 121
Taxeringsvärde 1 269 000 kr varav mark 425 000 kr
Summa pantbrev 3 825 000 kr
Tomt
Areal: 6000 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Samfällighet/GA Förmån: Officialservitut Väg, 1283K-12303.1
Last: Officialservitut Väg, 1283K-12864.1
Bland natursköna omgivningar och med vacker utsikt finner ni denna charmerande gård. Ett vackert boningshus om 150 kvm, japansk trädgård med spabad, enastående orangeri, 2 stallar med totalt 5 boxar, lösdrift samt hundstall. Underbar trädgård med fruktträd och uteplats i två väderstreck. Här bor ni med grönska och öppna landskap inpå knuten. En unik chans att kombinera livet på landet med närheten till stan. En toppgård med alla tänkbara bekvämligheter. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att boka tid för visning!
Bland natursköna omgivningar och med vacker utsikt finner ni denna charmerande gård. Ett vackert boningshus om 150 kvm, japansk trädgård med spabad, enastående orangeri, 2 stallar med totalt 5 boxar, lösdrift samt hundstall. Underbar trädgård med fruktträd och uteplats i två väderstreck. Här bor ni med grönska och öppna landskap inpå knuten. En unik chans att kombinera livet på landet med närheten till stan. En toppgård med alla tänkbara bekvämligheter. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att boka tid för visning!

Bostaden disponeras enligt nedan:

BONINGSHUSET
Ni kliver in genom pampiga järngrindar och välkomnas av en vackergårdsplan med boningshus till vänster och ekonomibyggnader med stall rakt fram och till höger.

Bakom den nya svarta dörren (Diplomat) möts ni av ett välplanerat boende om hela 150 kvm. Nyinsatta stora fönsterpartier skänker huset ett härligt ljus. Allt är väl genomtänkt, inget har lämnats åt sin slump och inte ett rum eller vrå har lämnats oberörd. Ett perfekt boende för den som vill kombinera livet på landet med ett högkvalitativt boende.

HALL
Hallen är stor och bjuder på mycket rymd samt goda avhängningsmöjligheter direkt till höger. En fräsch entré med ett vackert grått klinkergolv och vita väggar.

KÖK
Vidare in i bostaden möts ni av husets kök med öppenplanlösning mot mindre lounge alternativt extra vardagsrum. De tre stora härliga fönsterna mot gårdsplanen skänker köket ett magnifikt ljus och köket blir en fröjd att vistas i. Här finns gott om plats för stora middagar och fest. Det fräscha köket renoverades 2012 och då ändrades även planlösningen med ny vattenburen golvvärme. Köket är ett högkvalitativt italienskt designkök från Varenna med vit och röd köksinredning och exklusiv bänkskiva. Ett fullutrustat kök med induktionshäll, inbyggandsugn, kaffemaskin, kyl och frys samt diskmaskin samtliga från Miele samt en specialbeställd fläkt från Varenna. Köket som är modernt erbjuder goda förvaringsmöjligheter i såväl lådor som skåp. Husets gamla järnspis har varsamt bevarats och är fortfarande fullt fungerande. I öppenplanlösning mot loungedelen finns plats för ett matbord för 8–10 personer. I denna delen av huset ligger en genomgående grå klinker som både är snygg och slitstark. Väggarna är vitmålade med struktur. Här är det lätt att umgås och trivas. I köket finns även en groventré med en tegelvägg som har sitt ursprung från gårdens svinstall.

BADRUM
I anslutning till hallen finner ni ett helkaklat badrum i sobert ljusgråa toner. Vitt kakel på väggarna med dusch-pelare i samma vackra natursten som ligger på golvet (eldriven golvvärme finns). Här finns en stor dusch med kranar från Voile, fristående handfat med förvaring under, spegel samt toalett. Ett stort fönster ger badrummet ett härligt ljusinsläpp.


VARDAGSRUM
I anslutning till köket ligger bostadens vardagsrum med stora fönsterpartier mot trädgården. Ett rymligt vardagsrum med plats för såväl soffgrupp som stort middagsbord. Rummet erbjuder även ett vackert burspråk som skänker rummet lite karaktär. På golvet ligger ljusmålat trägolv och väggarna är vitmålade med en cementfondvägg (2011) i grått.


ORANGERI
Via gjutjärnstrappa från Qvesarum når ni husets orangeri (2011) med utgång till bostadens japanskinspirerade trädgård. Här är det enkelt att förlänga årstiderna. Rummet är en fröjd för ögat och är något alldeles unikt. Orangeriet är utrustat med glasskjutdörrar mot den japanska trädgården vilket gör allt väldigt lättillgängligt. På golvet ligger en grå natursten och orangeriet bildar en sagolik oas, här är det lätt att hitta lugn och ro. Utanför porlar vattnet i Koi damm med vattenfall och här finns även ett inbyggt spabad. Den japanskinspirerade trädgården är anlagd 2018-2019 och något alldeles extra.


OVANVÅNING

ALLRUM
På ovanvåningen möts ni av ett luftigt sällskapsrum med en fönsterkupa som skänker ett härligt ljus. Här finns gott om plats för en större soffgrupp. Väggarna är vitmålade med fondvägg i grönt och på golvet ligger ett laminatgolv.

I anslutning till allrummet finns även ett förråd för diverse förvaring.

MASTER BEDROOM
Från allrummet når ni ett av bostadens sovrum med fönster mot gården. Ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns även en garderob. Väggar är vitmålade och på golvet fortsätter laminatgolvet.

SOVRUM
Vägg i vägg ligger ytterligare ett stort sovrum med plats för en dubbelsäng. Även här finns en garderob. Väggarna är beigemålade med en fondvägg i beige mönster, på golvet ligger ett laminatgolv.

BADRUM
På ovanvåningen finns ett av husets två badrum. Ett fräscht badrum med stor dusch, handfat med svart kommod samt vägghängd toalett. Ett stilrent badrum med mörk klinker på golvet (eldriven golvvärme finns) och vitt kakel på väggarna. Här har även ett nytt takfönster installerats (2012).

SOVRUM
I anslutning till sällskapsrummet finns ett av bostadens sovrum som idag används som arbetsrum. Här finns en mysig balkong som vid rätt väderlek erbjuder vacker havsutsikt. Vitmålade väggar med fondvägg i orange samt laminatgolv.


KÄLLARE
Under hela huset finns en stor rejäl källare med ca 2 m i takhöjd.

GROVKÖK/TVÄTTSTUGA
I anslutning till hallen finns en trappa ner till bostadens grovkök/tvättstuga, här finns vask samt tvättmaskin och torktumlare (Cylinda, 2018). Väggarna är vitkakalde och på golvet ligger ett Marockanskt klinkergolv. Här finns även en välbevarad ”pizzaugn” från när huset byggdes.
Från grovköket når ni också ett stort extrarum för diverse förvaring.
I källaren finns bostadens jordvärmepump och hydrofor från 2012.

HUNDTRIM
I källaren gjordes även ett trim rum 2019 som utgör en del av hudverksamheten men som med fördel kan göras om till badrum eller extra rum.

Från källaren finns även en utgång till husets baksida.


UTEMILJÖ
Utemiljön är något i sig. Koppla av i det härliga spabadet, njut på någon av de gårdens uteplatser eller plocka några äpplen i trädgårdens bohemiska del. När andan faller på, ta den korta promenaden bort till den inhägnade kuperade hagen för att hälsa på djuren. En riktig oas.


LILLA STALLET
Mitt emot boningshuset ligger det lilla stallet som erbjuder två stora boxar och en ponny box samt spolspilta. Här finns även en liten sadelkammare och ingång till hundstallet. I det lilla stallet har alla fönster bytts ut.

STORA STALLET
Med ingång från gårdsplanen ligger gårdens stora stall med ny gjuten betongplatta med ny brunn 2017.
Här finns två stora boxar med stallinredning från Stallkompaniet och vacker skiljevägg i tegel.
Mitt emot boxarna finns en stor lösdrift som också byggdes 2017.

HUNDSTALL
Eftersom det bedrivs hundpensionat på gården finns ett hundstall med diverse inredning som renoverats och byggts 2018-2019. Denna del ingår i verksamheten men kommer finnas till försäljning för den som önskar.

Läget är unikt för den som söker det lantliga livet men med direkt närhet till lite större orter såsom Helsingborg, Landskrona, Malmö/Lund.

Måste ses!

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter