Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Björkås Björkbacka 341

Snöstorp Halmstad

5 700 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!


Förhandsgranskning

Bostadsfakta:

Antal rum 7 rum varav 4 - 5 sovrum
Boarea 335 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1900 Ombyggt 1997/1998
Uppvärmning Vattenburen golvvärme (Jordvärme + radiatorer på övervåning). Öppen spis.
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 5 oktober 2015
Energiklass: B
Energiprestanda: 44 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Tegel/trä (inner/ytterväggar tegel, takstolar trä)
Fasad: Kalksandsten
Fönster: 3-glas isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt 2021 Köksfläkt
2020 Köksgolv, bänkskivor, kakel, tak
2018 Friggebod
2017 Ombyggnad garage
2017 Robotgräsklippare
2016 Kapitalvaror köket
2012 Radonmätning (ua)
2008 Badrum
2006 Dusch/WC Entréplan
2003 Farstukvist
2001 Garagebyggnad (vinterbonad)
1998 Fönster entréplan
1998 Jordvärmepump
1998 Ny el, central, jordfelsbrytare

Före 2001 Nytt tak (papp, läkt)

ANSKLUTNING: Fiber (IP-Only), robotklippare, egen brunn för bevattning
Provtryckning kamin utförd (sotad regelbundet)
Radonkontroll med gott resultat utförd.
Fastighetsbet. Fyllinge 4:17

Övriga byggnader

Uppvärmt och isolerat garage.
Utrymme med separat ingång för egen verksamhet (tex frisersalong, behandling).
Ett stort rum med härlig rymd. Mycket tack vare att det är öppet i nock och det finns mycket ljus från bla golvfönster. Mörkt parkettgolv och ljusa väggar. Vid entrén ligger klinker med golvvärme . WC med kakel och klinker samt golvvärme och vädringsfönster. Det finns ett pentry med bla VVB samt vaskskåp.
Det finns gott om förvaringsplats på vinden (boningshuset).

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 42 292 kr/år
varav
Uppvärmning: 21 159 kr
El: 10 733 kr
VA: 2 400 kr
Försäkring: 8 000 kr
Beräknat antal pers: 2
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Uppvärmningskostnad inkluderar nätavgift + hushållsström. Driftkostnaderna omfattar även "uthuset".
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2 640 000 kr varav mark 463 000 kr
Summa pantbrev 3 000 000 kr
Tomt
Areal: 1312 kvm
Tomtbeskrivning Med 350 planterade tujjor så är inramningen såväl djur som barnsäker samt insynsskyddad. I rabatten finns ett nedlagt bevattningssystem som är kopplat till pump och den egna brunnen.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Halmstad Fyllinge GA:11 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning
Ett anrikt mejeri från 1900 som genomgått en fullständig omvandling till ett modernt boende med bevarad charm i samtliga fantastiska ytor...
HALL
Entrén på huset skvallrar om husets storlek med sin generösa yta. mycket stor och praktisk hall med spegelgarderober. Hela våningsplanet har vattenburen golvvärme och i hallen ligger grå golvklinker.

TVÄTTSTUGA
Mycket praktiskt placerad tvättstuga med närhet till att klä av smutsiga ytterkläder och till att bära ut tvätten för soltorkning. Mycket fräscht med kakel och klinker samt fönster mot trädgården. TM,TT, grovtvätt samt bänkskiva .

DUSCHRUM
Den mörka golvklinkern är försedd med en dekorativ kompassros och utrymmet bjuder på en extra stor duschplats, fönster med fönsterbänk, WC, handfat samt handdukstork. Här finns även elgolvvärme så att man kan ha golvvärme året runt.

VARDAGSRUM
I kanske Halmstads största vardagsrum så är den öppna spisen i centrum med sitt panoramafönster och maffiga murstock. Tankarna går till kända filmer med den stora familjens julaftonsfirande som årets höjdpunkt. Med stora fönster i alla väderstreck och fint ljus så kan här möbleras i olika "rum" utan att det känns
trångt. En halvtrappa upp har vi en separerat tv-hörna eller varför inte ett bibliotek?

KÖK
Inredning i varmt körsbärsträ som bryter av mot den ljusa golvklinkern och de ljust tapetserade väggarna. Fönster åt norr och öster ger ett bra ljusinsläpp hela dagen och trevlig utsikt mot trädgården vid köksarbetet.

UTERUM
Med 26 kvm så är det ett stort rum med plats för stora sällskapet även en regnig midsommarafton. Klinkergolv med värme och öppningsbara partier åt såväl trappa mot gräsmatta som till trädäcket. Infällda högtalare i taket.

GROVENTRÉ
Stor entré med mycket förvaringsplats i garderobsvägg. Den intilliggande matkällaren har varit ett kylrum åt det gamla mejeriet så här finns gott om plats för mat och andra förnödenheter. Lättstädad golvklinker med golvvärme i entrén.

ALLRUM
Möblerbar övre hall med parkettgolv, vita väggar och spotlights i taket.

BADRUM
Riktigt stort och ljust badrum med massagebadkar under takfönster, duschplats med vikbara glasväggar, handfat, WC samt handdukstork. Stort fönster i söderläge, grå golvklinker (både vattenvärme och elvärme) samt vitkaklade väggar.

SOVRUM
Parkettgolv, målade tapeter, vitt tak och fönster åt söder.
Utanför rummet finns en separat klädkammare.

SOVRUM (MASTER BEDROOM)
Med magisk utsikt över nejderna så har vi här ett underbart sovrum med eget WC med golvvärme och handfat samt en walkin closet. Parkettgolv, tapetserade väggar och vitt tak med spotlights.

VARDAGSRUM
Det extra stora fönstret lägger ett fint ljus över fiskbensparketten...

SOVRUM
Parkettgolv, vita väggar och vitt furutak och fönster.

SOVRUM
Parkettgolv, vita väggar och vitt furutak och fönster.

Området

Snöstorp är en stadsdel ca 5 km från centrala Halmstad på östra sidan av E6:an och gränsar till Vallås i norr och Fyllinge i söder. Före 1970 betraktades Snöstorp som en egen ort, men har idag vuxit samman med Halmstad. Läget är förmånligt med närhet till Vallås centrum, köpcentret Hallarna och handelsområdet på Stenalyckan. Det är dessutom cykelavstånd till ishall, simhall med äventyrsbad och inte minst till Halmstad Arena med dess stora utbud av aktiviteter. För den som är travintresserad är det gångavstånd till Halmstads travbana. Samtidigt har man nära till naturen och populärt strövområde i Fylleåns dalgång och endast en längre promenad till det populära utflyktsmålet Stadsbondgården. Bussförbindelserna och cykelvägarna är goda. Snöstorp kännetecknas inte minst av sin sexkantiga kyrka med tinnar och torn, vilken färdigställdes år 1883 och utnämndes till Sveriges vackraste kyrka år 2006. Kyrkan är belägen mitt i samhället och ritades av Emil Langlet som inspirerades av gamla romerska rundkyrkor och bysantisk byggnadskonst. Något som förklarar varför kyrkan fått ett utseende likt en österländsk riddarborg. Hembygdsföreningen bildades år 1933 med syftet att bevara och öka kunskapen om bygden och dess historia samt kulturarvet kring området i Snöstorpstrakten. Ett nytt kapitel i föreningens historia skrev efter att den äldre och förfallna Backagården rustats upp till att bli ett levande hembygdsmuseum, vilken år 1971 invigdes som Snöstorps Hembygdsgård. Hembygdsföreningen arrangerar aktiviteter som bland annat midsommarfirande och sommarloppis, men förvaltar även en skatt av fornfynd, gamla verktyg, redskap, fordon, textilier och dokument ända sedan 1700-talet. I trädgården finns dessutom en örtagård med olika krydd- och medicinalväxter. Aktiva föreningar i Snöstorp är bland annat folkrörelsen PRO, en av Sveriges största pensionärsorganisationer, och fotbollsföreningen Snöstorp Nyhem som har sin hemmaplan på Skedalaheds idrottsplats.

Övrigt

Förskola: Kyrkdalens förskola, Backatorpets förskola, Brogårds förskola, Klammerlyckans förskola och Hackspettens förskola Skola: Snöstorpsskolan Åk F-5 Östergårdsskolan Åk 4-9

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter