Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Tranåsvägen 21

Örserum Gränna

1 895 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 3 - 4 sovrum
Boarea + Biarea 165 kvm + 90 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla med källare och delvis inredd vind
Byggnadsår 1939
Uppvärmning El (vattenburen)
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 17 juni 2021
Energiklass: G
Primärenergital: 241 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt 1993 bytte man från vedeldning till uppvärmning med elpatron och ackumulatortankar (500 L + 380 L).
Tidigt 80-tal renoverades bostaden då man tilläggsisolerade väggar och vind samt bytte alla fönster. Eldragningar gjordes om på entréplan.
Isolerad vindsvåning med ett stort centralt rum öppet upp till nock samt ytterligare 1 inrett rum på vardera gavel med fönster och element.
Fastighetsbet. Örserum 1:29

Övriga byggnader

På tomten finns en förrådsbyggnad med vidbyggt garage (manuell port) samt en äldre grävd brunn för bevattning av trädgård.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 50 960 kr/år
varav
Uppvärmning: 39 000 kr
El: 0 kr (33049 kWh)
VA: 2 540 kr
Renhållning: 3 420 kr
Försäkring: 6 000 kr
Beräknat antal pers: 1
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Full uppvärmning av samtliga våningsplan har skett året runt. I kostnad för uppvärmning ingår även förbrukningsel. Vatten fast avgift på 1455 kr är inkluderad i totalsumman vid VA. Uppgifterna är cirka och baserade på nuvarande ägare.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 1 173 000 kr varav mark 260 000 kr
Summa pantbrev 325 700 kr
Tomt
Areal: 1374 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Generösa ytor i eftertraktat område

Före detta Augustssons Konditori i Örserum står snart till salu! Här bedrevs verksamhet av konditor Gösta Augustsson med hustru Ebba från byggnationen 1939 och några decennier framåt. Konditoriet lades ned på 1970-talet av dåvarande ägarfamilj som övertog kaféverksamheten efter Augustssons. Här har naturligtvis byggts om en del sedan kafétiden men invändigt finns några detaljer kvar som påminner om dess glansdagar. Vad sägs t.ex. om de vackra spröjsade innerdörrarna till kaféets huvudentré som så ståtligt välkomnade kunderna på husets framsida. Idag används de som innerdörrar i det stora vardagsrummet som i sin tur tidigare utgjorde butik och serveringsrum för gästerna. Man hade ett separat kök på nedre våningen, väl avskilt från familjens privata kök då de hade sin bostad på övre plan. Än idag finns kök på båda våningarna men endast det nedre är fullutrustat. Den pampiga entrén är sedan länge utbytt mot ett burspråk.

Detta hus kan med sina 165 kvm fördelat på 6 rum och 2 kök användas antingen som ett generationsboende eller för den stora familjen. Lägg därtill en stor isolerad vind med ytterligare 3 rum, ett större oinrett öppet till nock och 2 mindre inredda, ett på vardera gavel. Efter en mindre ombyggnation fungerar huset perfekt som ett tvåfamiljshus då entrédörrar finns på husets båda gavlar. Byggnaden har behov av en del underhåll samt att viss renovering behövs även invändigt.

I trädgården växer bl.a. syrener, pioner, vinbärsbuskar och fruktträd i form av plommon, körsbär och äpple. Gott om plats finns att anlägga trädgårdsland om du vill odla dina egna grönsaker. Den andra byggnaden på tomten var tänkt att bli ett extra hus men annat kom emellan och den har därför enbart använts som förråd. Ett garage med manuell port är vidbyggd förrådsbyggnaden. Fastigheten är centralt placerad i samhället och det är gångavstånd till både bad- och idrottsplats, skola, barnomsorg samt närlivsbutik.

Detta är en kommande försäljning. Känner du redan nu att detta kan vara ett hus för dig så tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare för mer information.

MAYBE IT´S TIME TO MOHV?

ENTRÉPLAN

KÖKSINGÅNG

Denna ingång används idag som huvudentré. Direkt till vänster finns ett förråd och till höger en bred trappa som leder upp till övre plan.

KÖK & MATPLATS

Vidare från köksingången kommer man in i köket med häll, spisfläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin och kyl/frys. Innanför köket finns matplats med plats för 6 sittande personer. Här gott om arbetsyta, bänk- och väggskåp. Skåpstommar och luckor, tillverkade av ägaren själv i eget snickeri, är av massiv ask där några luckor/lådor grönmålats. Bänkskivor i marmormönstrad laminat samt stort bakbord i trä, beigemönstrade kakelplattor bakom arbetsytor. På väggarna en ljus randig tapet och på golvet en terrakottafärgad plastmatta. I taket omålad furupanel.

SOVRUM 1

Till vänster från köket finns rum som kan möbleras som sovrum eller t.ex. kontor då gott om plats finns oavsett vad som väljs. Omålad bröstpanel av furu på väggarna med blommig tapet ovan och på golvet parkett i Holländskt mönster. I taket omålad furupanel.

VARDAGSRUM

Stort rum om drygt 30 kvm som ger plats för både större matsalsgrupp och stor soffgrupp, båda med tillhörande möblemang. Ett burspråk på söderväggen ger fint ljusinsläpp. På väggarna en tapet i grönt på ljus botten och på golvet parkett i Holländskt mönster.

HALL

Hallen, som man kommer in i via den andra ytterdörren med sidoljus, har randig stråtapet på väggarna och brun plastmatta på golvet. I taket omålad furupanel. Till vänster innanför entrén finns en WC och under trappan, som leder till övre plan, ett förråd.

WC /DUSCH

Toalett med WC, duschkabin, tvättställ, väggspegel och element. Här har tvättmaskin tidigare stått installerad. Ett fönster förser rummet med naturligt ljus och ger goda vädringsmöjligheter. Porslin i gult. På väggarna en gul- och vitmönstrad våtrumstapet och på golvet en ljusbrun våtrumsmatta.

ÖVRE PLAN

TRAPPA & HALL

Trätrappa med en dryg meter i bredd leder upp till hallen på övre plan med inbyggda garderober och klädhängare. Massivt trägolv samt tapetserade väggar i hall och trappa. Trappan leder vidare upp till oinredd vind.

SOVRUM 2

Rum med plats för säng och tillhörande möblemang. Brunfärgad stråtapet på väggarna och på golvet en furumönstrad plastmatta.

RUM

Ett allrum med öppen spis. Massiva trägolv med vit och tegelfärgad klinker i rutmönster framför spisen. På väggarna en ljusmönstrad tapet.

KÖK

Ett charmigt retrokök med väggskåp á la 50-tal. Skåp, luckor och snickerier är målade i beige. En rostfri diskbänk av äldre modell med en mindre ho samt kall- respektive varmvattenkran. Gammal vedeldad köksspis i gjutjärn. Innanför köket finns ett förråd/skafferi. Vägg bakom spis grönmålad med vitt kakel, i övrigt vitmålade väggar. På golvet en gulmönstrad plastmatta.

SOVRUM 3

Rum med plats för säng och tillhörande möblemang. På väggarna en gulmönstrad tapet och på golvet en gulmönstrad plastmatta.

BADRUM

Badrum med WC, badkar, tvättställ, väggspegel och element. Ett fönster förser rummet med naturligt ljus och ger goda vädringsmöjligheter. Porslin i grönt. På väggen en grön- och vitmönstrad våtrumstapet och på golvet en grönmönstrad våtrumsmatta. I passagen utanför finns två inbyggda garderober.

SOVRUM 4

Ett stort sovrum med utgång till balkong mot väster. Plats finns för säng och tillhörande möblemang. Ljusa tapeter på väggarna och massiva trägolv.

Området

Örserum är en tätort i Jönköpings kommun i Jönköpings län. Örserum är beläget ca 9 km öster om Gränna vid sjön Ören.

Närservice

Centralt i Örserum finns en närlivsbutik. I samhället finns en förskola samt skola för år F-6 och fritidshem. Här finns två hotell- och konferensanläggningar som båda har trevliga restaurangmiljöer och en hel del aktiviteter på schemat. Vad sägs t.ex om en Quizafton eller ett Mordmysterium?!

Kommunikation

Rv 133 går genom samhället och leder västerut mot Gränna och österut mot Tranås. Buss 120 trafikerar vägen mellan Gränna och Tranås. I Gränna kan byte av buss ske för vidare transport till Jönköping även Flixbuss har hållplats här. I Tranås finns tågförbindelse mot bl.a. Stockholm och Malmö.

Parkering

Fri parkering på gatorna.

Övrigt

Örserum har en lång historia bakom sig då här fanns ett gästgiveri redan på 1600-talet. Genom en sänkning av vattnet i sjön Ören på 1800-talet upptäcktes två källor med hälsobringande vatten så hit åkte man bl.a. för att "dricka brunn". Örserums IK är en aktiv idrottsförening med aktiviteter för alla generationer. De har ett välskött klubbhus med stor fotbollsplan på gräs i anslutning till sjön och den kommunala badplatsen med sandstrand och bryggor. Här finns även volleybollplan och utegym. Sjön Ören är via ett kanalsystem sammanlänkad med Bunnsjöarna och Kvarnsjöarna vilket gör hela området intressant för sportfiskare, kanotister och båtfolk. För den som gillar vandringar sträcker sig Holavedsleden i öst/västlig riktning. I samhället finns även två kyrkor och en Hembygdsförening.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter