Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Fornminnesvägen 12

Göteborg

Se alla bilder


Snart här!

Bostadsfakta:

Antal rum 4 rum
Boarea + Biarea 80 kvm + 40 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla med källare
Byggnadsår 1939
Ventilation Självdrag
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: trä
Fastighetsbet. Bräcke 7:23

Allmänt om fastigheten

Summa pantbrev 3 186 000 kr
Tomt
Areal: 399 kvm

Smakfullt renoverad funkisvilla med Älvstrandens puls på gångavstånd

Interiör
Hall
Hallen är välkomnande, och här finns en rymlig avhängningshörna med skohylla, hatthylla och galgstång. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med grafitgrå klinker.

Vardagsrum
Vardagsrummet är i enhet med köket i en öppen och luftig planlösning med härligt ljusinsläpp från tre håll. Planlösningen bjuder in till umgänge, och vardagsrummet har gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Väggarna och det fina brädgolvet, som löper tröskelfritt genom öppningen mot köket, är målade i vitt.

Altan och trädgård
En helglasad dörr leder ut till en solig altan med gott om utrymme för loungegrupp, matgrupp, grill med mera. Altanen öppnar sig mot husets stora trädgård som är en perfekt plats för lek, bollspel eller bara skön avkoppling på en filt i gräset. I trädgården finns också två pallkragar för odling av kryddor och grönsaker.

Kök
I köket är det rejält tilltaget med bänkyta och förvaring, och tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet kan matlagningen kombineras med umgänge. Skåpen har vita högblanka luckor och lådor med snygga läderhandtag, och kompletteras av öppna hyllplan som ger köket ett levande intryck. Den breda köksbänken är i gråsvart laminat med infälld diskho och induktionshäll, och svart kakel letar sig hela vägen upp till taket. Diskhon är placerad vid kökets fönster, och härifrån har man fin uppsikt över vad som händer på den lugna och idylliska gatan. Ugnen, mikron och fläkten är i rostfri design medan kylen/frysen (side-by- side) är svart. Diskmaskinen är integrerad i inredningen. Fläkten installerades 2016 och övriga vitvaror i samband med den omfattande renoveringen av huset 2011.

Övervåning
Från vardagsrummet leder en stilig originaltrappa upp till husets övervåning som disponeras med två sovrum och ett badrum. Sovrummens och den övre hallens väggar och brädgolv är liksom trappan målade i vitt.

Sovrum I
Det större sovrummet är ett underbart hörnrum med stort ljusinsläpp från en balkongdörr i sydost och ett fönster i sydväst. Balkongen är solig, och utsikten över trädgården och den fina omgivningen ger en härlig frihetskänsla. Rummet har gott om plats för en dubbelsäng med nattduksbord och bakom en vacker spegeldörr i original från 1930-talet, döljer sig en rymlig klädkammare som sväljer det mesta i klädväg.

Sovrum II
Det lite mindre sovrummet passar perfekt som barnrum, och säng, skrivbord, bokhylla med mera ryms lätt och ledigt. Bra förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en inbyggd originalgarderob med spegeldörr.

Badrum I
Övervåningens badrum inrymmer badkar, handdukstork, WC och en rejäl tvättkommod med dubbla handfat. Väggarna är klädda med sandfärgat kakel och golvet belagt med mörkbrun klinker med golvvärme. Takspottarna och den stora badrumsspegelns armatur ger en bra belysning, och fönstret i nordväst fyller badrummet med dagsljus.

Allrum i källaren
Från husets hall leder en originaltrappa ner till källaren och ett stort rum som lämpar sig väl som TV-rum, gästrum, barnrum eller sovrum. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med ekparkett med passiv ventilation. Taket har infällda spottar, och dagsljuset letar sig in genom fönster i två väderstreck.

Badrum II
Källaren består även av ett badrum, en tvättstuga och ett förråd. Badrummet, med dagsljusinsläpp från två fönster i sydväst, är utrustat med duschhörna, tvättkommod, spegelskåp och WC. Väggarna är helkaklade i vitt och svart, och golvet belagt med grafitgrå klinker med golvvärme. Taket har infällda spottar.

Tvättstuga
I tvättstugan finns det tvättmaskin, torktumlare och en arbetsbänk med infälld vask. Maskinerna installerades i samband med renoveringen 2011. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med grafitgrå klinker med golvvärme. De tre fönstren vetter mot nordväst.

Förråd
Källarens rymliga förråd är inrett med hyllsystem och galgstång. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med grafitgrå klinker. Takbelysningen tänds automatiskt när dörren öppnas och släcks när den stängs.

Området

Bräcke småstugeområde tillkom 1934 efter en motion av landshövdingen Malte Jacobsson, och allt sedan dess bevakar Bräcke småstugeförening de boendes intressen. Trots det centrala läget är området lugnt och rofyllt, och här trivs människor i alla åldrar. Bebyggelsen omgärdas av grönområden, parker och ekbackar, och det tar bara tio minuter att cykla till Färjenäs som är Hisingens eget Slottsskogen. Ett barnvänligt boende erbjuds och inom ett par stenkast från huset finns det lekplats, grundskolor och förskolor. I grannskapet hittar man också träningsanläggningen Rosenhill som har fotbollsplaner, löparslinga, simbassäng. gym och en sporthall med pass för zumba, innebandy med mera. Det är även nära till Norra Älvstrandens kaféer, restauranger, butiker, brygga och färjeläge, och med Älvsnabben tar man sig snabbt över till innerstan. Närservicen är god och det tar cirka en kvart att gå till Eriksbergs köpcentrum där det finns mataffärer, systembolag, gym, banker, heminredningsbutik, florist med mera. Ännu närmare är det till Coop Nära vid Kyrkbytorget. Kommunikationerna är utmärkta, och inom ett par hundra meter från huset finns tre busshållplatser som trafikeras av flera linjer med täta turer.

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter