Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ekstigen 24

Gammelstad

Se alla bilder


Snart här!

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 4 sovrum
Boarea + Biarea 170 kvm + 35 kvm
Taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla
Byggnadsår 1966
Uppvärmning Bergvärme
Energideklaration Beställd
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Fasad: Träpanel och tegel
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Stadsön 1:666

Övriga byggnader

Friggebod.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 26 699 kr/år
varav
El: 16 243 kr (19602 kWh)
VA: 4 788 kr
Renhållning: 2 168 kr
Försäkring: 3 500 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar Driftskostnad för el är fördelat på 12 137 kr för elnät och 4 106 kr för elhandel (20A säkring). Driftskostnad för renhållning är fördelat på 810 kr för grundavgift, 878 kr för brännbart (190 liter med tömning varannan vecka) och matavfall (140 liter med tömning varannan vecka). Driftskostnad för försäkring är schablonberäknad.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 278 000 kr varav mark 646 000 kr
Summa pantbrev 1 260 000 kr
Tomt
Areal: 982 kvm
Typ: Trädgårdstomt med träd, buskar och planteringar.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Oerhört välrenoverad och social familjevilla i attraktiva Gammelstad!

- Enplansvilla i oerhört gott skick
- Öppna sociala ytor
- Inglasat uterum
- Bergvärme & låga driftskostnader
- Barnvänligt och naturnära område
I mycket attraktiva Gammelstad väntar denna fina och rymliga enplansvilla på ny familj. Ekstigen 24 är ett perfekt boende för familjen som letar efter ett hus med trevliga umgängesytor i ett barnvänligt och naturnära område. Huset erbjuder fantastiska och genomtänkta ytor om totalt ca 170 m². Modernt och tidlöst kök med påkostad inredning och bänkskiva av sten. En praktisk köksö som fint skärmar av köket från matplatsen och blir en naturlig samlingsplats. I direkt anslutning från köket finns det generösa matplatsen som ligger i öppen planlösning till vardagsrummet med fin täljstenskamin. Här finns också utgång till det inglasade uterummet där du kan njuta och förlänga både vår och höst. Det finns totalt fyra sovrum, ett mysigt allrum med skjutdörr och braskamin, ett badrum, WC, tvättstuga och bastu med dusch samt förråd.

För bekvämlighetens skull finns bergvärme och ett vidbyggt varmgarage med direkt anslutning in till huset. För den som drömmer om dubbelgarage finns möjlighet att ta ner väggarna till förrådet invid bastun samt byta garageport. Barnvänlig trädgårdstomt med härlig gräsmatta och utrymme för spring och lek. Det finns även träd, buskar, tjusiga sten- och plattsättningar samt en rymlig friggebod.

Huset är attraktivt belägen med närhet till det bästa Gammelstad har att erbjuda! Här bor du i ett väldigt barnvänligt och omtyckt område endast ett stenkast från naturen. Det finns fina badmöjligheter på både Storsand med dess härliga sandstrand och Snickarstrand där det finns en lastbrygga i anslutning till småbåtshamnen som är en populär badplats men även Lillstrand och Lilla Tomholmen har trevliga badstränder och ligger endast ca 500 meter från huset. Mysiga utflyktsmöjligheter oavsett om du promenerar, cyklar eller åker längdskidor. Vintertid är Tomholmen, en ö ute i Luleälven, en uppskattat destination för korvgrillning med familjen då det finns längdskidspår draget. Mattisbergets friluftsområde med både löparstigar och skidspår ligger ca 3 km bort. I området finns förskola och skola upp till årskurs 9. I Stadsö centrum finns även mataffär, idrottsplats, restaurang, vårdcentral, tandläkare, apotek och badhus. Storhedens handelsområde och dess stora utbud ligger bara ca 4 km bort.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Området

Gammelstad består av delområdena Ektjärn, Öhemmanet, Gammelstadsviken, Gränderna, Stadsön, Gamla Stadsön, Tuvåkra, Kyrkåkra, Kyrkbyn och Storheden. En mil utanför Luleå city ligger Gammelstad, även kallad Gammelstaden, och brukar beskrivas som Luleås äldsta del. Från början var Gammelstad den naturliga handelsplatsen i Luleå men på grund av landhöjningen kunde man under 1600-talet inte komma in i hamnen. Därför flyttades stadskärnan till den plats den ligger på än idag och därav namnet Gammelstad. I Gammelstad finns ett äldre och ett yngre bostadsområde. I det äldre i närheten av Gammelstads kyrkstad hörs historiens vingslag. Kring kyrkan i Gammelstad finns en samling av 250 kyrkstugor i nästan ursprungligt skick, kyrkstaden finns med på Unescos världsarvslista.

Närservice

I den nyare delen finns både villor- och hyreshusområdet Stadsön. Här finns dagligvarubutik, vårdcentral, sporthall, badhus, idrottsplats för fotboll, friidrott, tennis och ishockey. Sporthall, bibliotek, badhus, elljusspår, friluftsbad och småbåtshamn. I Gammelstad finns två L-skolor (F-3), en LM-skola (F-6) och en MH-skola (4-9). Här finns fem förskolor och ett vård- och omsorgsboende. Gammelstad har flera livsmedelsbutiker, vårdcentral och folktandvård.

Övrigt

Storheden är ett handelsområde som ligger mellan Luleå och Gammelstad och är det största handelsområdet norr om Sundsvall. Här finns många stora köpcentrum och stormarknader. Till Storheden kan du åka med lokalbussarna 6 eller 9.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter