Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Lisehöjdsvägen 9

Skärvik EKERÖ

11 900 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Bostadsfakta:

Antal rum 3 rum varav 2 sovrum
Boarea 120 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 2006
Uppvärmning Bergvärme (vattenburen golvvärme)
Ventilation Självdrag (frånfläkt i kök och badrum)
Energideklaration
Utfärdad den 10 december 2019
Energiklass: D
Primärenergital: 93 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas och 3-glas (isolerglas)
Bjälklag: Trä
Tak: Falsat plåttak
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Nybyggt 2006. Stugan vid vattnet är ursprungligen från 1947 och har byggdes till med en glasveranda på 50-talet. Denna har ägaren byggt in och isolerat på 90-talet samt byggt till en bastu ca år 2000.

Huvudbyggnaden har bergvärme med vattenburen golvvärme på entréplanet. Isoleringen är av ekofiberisol. Sjöstugan värms upp med luft-/luftvärmepump med stöd av direktverkande el.

Detaljplanen medger möjlighet att bebygga 1/4-del av tomten vilket i detta fall skulle innebära 198 kvm samt tillåter två våningsplan. Strandskyddet är upphävt för den del som löper från vattenlinjen och upp på land. En viss del av tomten är prickad mark som ej får bebyggas. Se mer info och detaljer i detaljplanen som finns bifogad i annonsen.
Fastighetsbet. Träkvista 2:50

Övriga byggnader

Nere vid vattnet finns den s.k. sjöstugan som ursprungligen byggdes 1947. Denna är rymlig (56 kvm egen uppmätning som bör kontrolleras av köparen) och inrymmer ett stort sällskapsrum, sovrum och eget kök. Även badrum samt bastu, vilket nås separat från utsidan idag. Fantastisk sjöutsikt med Mälarens blå vatten precis intill.

Vid entrén intill biluppställningsplatsen finns också en bod för praktisk förvaring.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 36 662 kr/år
varav
El: 16 762 kr (9950 kWh)
VA: 4 800 kr
Sotning: 200 kr
Renhållning: 6 000 kr
Väg, samf.: 2 400 kr
Försäkring: 6 500 kr
Beräknat antal pers: 1
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar Ägaren har haft sjöstugan uppvärmd vintertid några veckor om året samt haft AC på under sommartid.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 7 400 000 kr varav mark 5 000 000 kr
Summa pantbrev 1 952 400 kr
Tomt
Areal: 792 kvm
Typ: Sluttande trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Gemensam avloppsbrunn med två närliggande grannar finns placerad precis utanför tomtgränsen. Sommarvatten från Mälaren finns indraget med vattenutkastare på sjöstugans vägg. Bra för bevattning av trädgården sommartid.
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Ekerö Närlunda GA:4 (Närlunda vägförening för skötsel av vägar, belysning, gång- och cykelvägar mm i Ekerö tätort)
Avtalsservitut Va-Ledningar
Last: Avtalsservitut: Va-Ledningar, 0125IM-04/42622.1 (Till förmån för grannfastigheten 2:51 att ha VA-ledning över denna fastighet till den gemensamma avloppsbrunnen placerad mellan 2:50 och 2:49)

Sjötomt i syd-väst med egen brygga - Sjöstuga på 56 kvm precis vid vattenlinjen

Sjöläge mot Mälaren med sol från morgon till kväll. Ett boende som skapar möjlighet till högsta livskvalitet genom sitt unika läge. Centralt men ändå lugnt och avkopplande längst in på återvändsväg.

Huvudbyggnad med fin arkitektur som stod nybyggd 2006. Utöver det finns sjöstugan som är rymlig och inrymmer ett eget hushåll och ligger precis vid strandkanten. Från denna tar du klivet ut direkt på bryggan med plats för båt och segelbåtsdjup.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare om du önskar mer information!

HALL

Vid entrén erbjuds plats för avhängning vid befintlig hatthylla. Svart klinker på golv och väggar målade i vitt.

GÄST-WC

Intill hallen finns en liten WC med toalett och handfat. Litet fönster släpper in ljus och ger vädringsmöjlighet.

TVÄTTSTUGA

Även tvättstugan är praktiskt belägen intill hallen med klinkergolv i terracotta och väggar målade med vit våtrumsfärg. Här finns tvättmaskin, torktumlare, garderober för förvaring och arbetsytor på bänk med extra tvättvask. Här finns också bergvärmepumpen placerad. Möjlighet finns här att skapa ytterligare ett sovrum genom att flytta tvättmaskin och torktumlare till badrummet (se alternativ planskiss).

KÖK

Genom att ta klivet vidare in från hallen når du köket som har en fin öppen planlösning mot vardagsrummet och en tilltalande takhöjd som ger en härlig känsla av rymd. Stora fönsterpartier gör det ljust och bjuder på en vacker sjöutsikt mot Mälaren. Gott om förvaringsutrymmen i flertalet skåp och generösa arbetsytor. Grå skåpluckor, bänkskiva i valnöt och blå mosaik som stänkskydd. Golv med svart klinker och väggar målade i vitt. Utrustat med kyl/frys, spishäll, spisfläkt, ugn, micro och diskmaskin.

VARDAGSRUM

Vid vardagsrummet erbjuds generösa ytor som rymmer både sällskapshörna och matsal om så önskas. Enstavs ekparkett och väggar målade i vitt. Härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti varifrån en strålande sjöutsikt mot Mälaren ges. Här finns också utgång till uteplats i syd-väst som bjuder in till fina stunder i solen.

BADRUM

Kaklat badrum med blått klinkergolv och väggar med vitt kakel samt översta delen målad i vit våtrumsfärg. Här finns WC, kommod, dusch med glasvägg och badkar. Infällda spotlights i taket ger ett behagligt ljus.

SOVRUM 1

En trappa upp finns ett sovrum med fantastisk sjöutsikt över Mälaren. Enstavs ekparkett och väggar målade i vitt. Förvaringsutrymme i klädkammare.

SOVRUM 2

Rymligt rum som kan inrymma dubbelsäng. Enstavs ekparkett på golv och väggar målade i vitt. Kan med fördel även användas som arbetsrum.

Området

Området Skärvik är beläget i södra delen av Ekerö tätort och har ett mycket vackert läge intill Mälaren och grannen med Jungfrusundsåsen som bjuder in till avkopplande motion i fina strövområden. Lundhagsbadet finns på kort gångavstånd för uppfriskande dopp på sommarhalvåret. Området bestod ursprungligen av främst sommarstugor men har på senare år kommit att bli mestadels permanentboende. Här finns bland annat Skomakartorp som är ett ett helt nyproducerat område sedan några år tillbaka. Härifrån tar man sig enkelt till skolor, förskolor och de goda kommunikationerna med buss där hållplats finns i området. Endast ett par minuters bilfärd bort finns Ekeröleden, en färjelinje som gör att du kan ta dig söderut och nå E4:an på endast 15 minuter. För den idrottsintresserade erbjuder Ekerö och Mälaröarna ett väldigt stort utbud. Idrottsplatser och klubbar erbjuder bollsporter i alla dess former. Friidrott, orientering och ridning är andra aktiviteter att nämna. Dessutom finns tre golfbanor och Ekebyhovsbacken för alpin skidåkning.

Närservice

På gångavstånd finns Träkvista skola som är en F-9 skola. Där finns även förskolor liksom i Jungfrusund som ligger ett par minuters bilfärd bort. Vid Ekerö Centrum finns all service du behöver i form av livsmedelsbutiker, restauranger, banker, systembolag, bibliotek mm. Där finns även vårdcentral, tandläkare, apotek och annat som är viktigt. Närservice finns även vid Träkvista torg. Vid Jungfrusund finns träningscenter/gym, padel-banor, minigolf och en trevlig restaurang mm.

Kommunikation

Blåbuss 177 avgår från Skärvik och går via Ekerö centrum mot Brommaplan där tunnelbanans gröna linje finns. Färden dit tar ca 30 minuter. Bussen fortsätter sedan via Solna till Danderyd. Från Jungfrusund avgår färja mot Slagsta som gör accessen till Stockholms södra delar smidig.

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter