Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Fritidsvägen 4

Lundhagen Ekerö

Se alla bilder

Besiktigad!


Förhandsgranskning

Bostadsfakta:

Antal rum 7 rum varav 4 sovrum
Boarea + Biarea 178 kvm + 70 kvm
Uppmätning (SS 21054:2020)

Byggnad

Byggnadstyp Suterrängvilla
Byggnadsår 1963 Ombyggt 1971 och 2013
Uppvärmning Luft/luftvärmepump och direktverkande el
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 10 maj 2021
Energiklass: G
Primärenergital: 247 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta / Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Tegel & träpanel
Fönster: 3-glas & 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Bandad plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet. Träkvista 4:60

Övriga byggnader

På fastigheten finns ett ordentligt garage på ca 45 kvm. Här finns även en friggebod på ca 10 kvm som används som hemmakontor men skulle fungera väl även som gästrum.

Info från säljaren om renoveringar:
- Nytt tak i bandad plåt på hus och garage 2020
- Pergola 2020
- Ny puts på grund 2014
- Tomthöjning del mot väg 2013
- Tvättstuga/bastu/dusch/WC 2013
- Luftvärmepump tvättstuga 2013
- Balkong inbyggd 2013
- Tillbyggnad inkl nedgång till tvättstuga 2013
- Altan i trä 2013
- Dränering runt hus med isodrän 2010
- Tomthöjning del mot skog 2010
- Kök 2009 (HTH)
- Renovering hall 2009
- Luftvärmepump vardagsrum 2009
- Badrum entréplan 2009
- Inredning allrum källare 2009
- WC/Dusch entréplan 2008
- Elen är delvis uppdaterad sedan förvärvet 2007. Bland annat finns tre nya el-centraler med automatsäkringar. Även ny el-central med automatsäkringar i garaget.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 59 529 kr/år
varav
El: 37 042 kr (34231 kWh)
VA: 8 698 kr
Sotning: 300 kr
Renhållning: 4 210 kr
Väg, samf.: 2 400 kr
Försäkring: 6 879 kr
Beräknat antal pers: 5
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 3 955 000 kr varav mark 2 328 000 kr
Summa pantbrev 4 170 000 kr
Tomt
Areal: 1860 kvm
Typ: Terrasserad trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Solig tomt i bästa sydväst-läge. Nedre del med plan gräsmatta som bjuder in till lek och aktivitet. Den övre delen har ett skyddat läge på höjd och gränsar mot allmänning på baksidan. Vackra planeringar i form av syrener, rhododendron, körsbärsträd, smultron-jasmine mm finns. Tomtens storlek på 1.860 kvm gör att den kan vara möjlig att stycka då minsta tomtstorlek enligt detaljplanen är 900 kvm.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Även sommarvatten (550 kr/år) från Mälaren för bevattning av trädgården.
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Ekerö Närlunda GA:4 ändamål: Vägar

Barnvänligt läge på lugn gata granne med friluftsområde - Solig tomt i sydväst

- Två minuters gångväg till skola
- Solig tomt i sydväst
- Totalyta på 248 kvm + garage & friggebod
- Ev avstyckningsbar tomt
- Gångavstånd till badplats
- Granne med allmänning

Fantastiskt läge på lugn och barnvänlig gata på bara ett par minuters gångväg till Träkvista skola för årskurs F-9. På husets baksida börjar Jungfrusundsåsens friluftsområde som erbjuder fina motionsmöjligheter i avkopplande miljö och uppmätta slingor från 2,5-10 kilometer. En kort promenad på 6-7 minuter bort ligger Lundhagsbadet som sommartid utgör ett tilltalande utflyktsmål samt under hela året för den som gillar vinterbad.

På Fritidsvägen 4 erbjuder tomten sol från morgon till kväll genom sitt sydväst-vända läge. Huset är placerat på den övre delen där man får en trevlig vy över omgivningen. Tomtens storlek på 1.860 kvm gör att den kan vara möjlig att stycka då detaljplanen kräver en minsta tomtstorlek på 900 kvm. Dessutom är hus och garage smart placerat för att möjliggöra en styckning. Bedömning om detta samt beslut tas av Lantmäteriet.

Huset har en trevlig planlösning och har byggts till på ett genomtänkt sätt 2013 där extra ingång nu finns via tvättstugan. Att det finns två ingångar gör det även bra för den som söker plats för ett hemmakontor. Genomgående välskött och gott om förvaringsutrymmen i huset samt stort garage på ca 45 kvm.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Hall

Stor och rymlig hall med gott och plats för avhängning och förvaringsutrymme i garderob med skjutdörrar. Väggar målade i vitt och klinkergolv i svart som har elektrisk golvvärme.

Kök

Inrett med högblanka luckor i vitt, svart kakel och massiv bänkskiva. Gott om förvaringsmöjligheter i flera skåp och generösa arbetsytor. Bänkspottar ger en behaglig belysning. Välutrustat med kyl/frys, gasspis med fem plattor, elugn, spisfläkt, micro och integrerad diskmaskin. Rymlig matplats för ca 6-8 personer. Enstavs ekparkett på golv och vitmålade väggar.

Vardagsrum

Klivet in efter köket möter ett vardagsrum med plats för sällskapshörna och en klassisk braskamin att elda i som extra mysfaktor. Härlig takhöjd som skapar rymd. Enstavs ekparkett på golv och väggar målade i vitt. Infällda spottar i taket är dimbara och ger en trevlig belysning. Här finns även luckor in till vindarna som kan nyttjas för extra förvaringsutrymme.

Matsal

Stort rum med generösa ytor och vackert ljusinsläpp från fönster i vinkel. Enstavs ekparkett på golv och väggar målade i vitt samt en karaktärsfull fondvägg målad i blått. Här ryms ett stort sällskap vilket bjuder in till trevliga middagar och andra sociala sammankomster.

Sovrum/Arbetsrum

Innanför vardagsrummet ligger ett fjärde sovrum som med fördel även kan användas som arbetsrum. Detta rum var från början en balkong, men har byggts in. Väggar målade i grönt och golv med enstavs ekparkett. Här finns även en öppen spis.

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Vitmålat trägolv och väggar målade i vitt. Infällda spotlights i taket som är dimbara. Härifrån finns utgång till den soliga terrasen där uttrycket morgonstund har guld i mun får en innebörd.

Sovrum 2

I detta sovrum finns en platsbyggd loftsäng. Vitmålat trägolv och väggar målade i ljusgrått.

Sovrum 3

Även detta sovrum skulle kunna fungera som arbetsrum. Enstavs ekparkett på golv och väggar målade i vitt varav den ena har träpanel.

Badrum

Helkaklat badrum med elektrisk golvvärme. Svart klinker på golv och vitt kaklade väggar. Här finns WC, bubbelbadkar, dubbelkommod och badrumsskåp. Fönster är öppningsbart samt ger rummet ett trevligt ljus. Dimbara spottar i taket.

WC/Dusch

Helkaklad med svart klinkergolv och väggar med vitt kakel. Här finns dusch, WC, handfat och infällda spottar i taket.

Arbetshörna

Innanför köket finns en hall där man via trappa leds till den del av suterrängplanet där tvättstugan finns. Ovanför trappan finns ett utrymme som exempelvis kan användas som arbetshörna. Enstavs ekparkett på golv och vitmålade väggar. Infällda spottar i taket.

Förråd

Innanför tvättstugan finns ett rum som förslagsvis kan användas som förråd eller klädkammare. Här finns även varmvattenberedaren placerad. Vitmålade väggar samt golv med grå heltäckningsmatta.

Tvättstuga/WC/DuschBastu

Stor och rymlig tvättstuga med ordentlig arbetsbänk, förvaringsskåp, städskåp, vask, dubbla tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp. Klinkergolv i svart och väggar i kombination av vitt kakel och vit målning. Steget in finns även en WC samt duschplats som avgränsas med betongglas och glasdörr. Här finns också en stor bastu med plats för flertalet personer. Separat entré finns också och gör det perfekt att använda som groventré.

Övrigt suterrängplan

Från husets huvudentré leder en trappa ner till den andra delen av suterrängplanet. Här finns först ett stort allrum som kan nyttjas efter önskemål. Parkett på golv och väggar målade i vitt. Här finns också mycket bra förvaringsutrymme i två extra rum samt en matkällare där även en mindre ingång finns från altanen.

Området

Området Lundhagen ligger central på Ekerö och har ett fint söderläge mot Mälaren där badplatsen Lundhagsbadet är ett trevligt utflyktsmål under sommaren. Norr om ligger Jungfrusundsåsen med vackra strövområden och motionsslingor. I området finns även Träkvista skola med pedagogik från förskola ändå upp till årskurs 9.

Närservice

Vid Träkvista torg finns bland annat Coop, restaurang, sushi, frisör mm. Annars finns också ett stort utbud av närservice vid Ekerö centrum. Här finns vårdcentral, apotek, tandläkare och annat som är viktigt. Men även bibliotek, klädbutiker, systembolag, restauranger mm. Avståndet är inte heller långt till den nya stadsdelen Jungfrusund där fina restauranger, frisör, bageri, träningscenter, padelbanor mm finns.

Kommunikation

Från Lundhagen avgår blåbuss 177 som tar ca 25 minuter till Brommaplan för vidare färd med tunnelbana mot city. På fem minuters bilavstånd nås Jungfrusund varifrån bilfärja avgår till Slagsta för smidig access till Stockholms södra delar.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter