Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Trattgränd 37

Ersboda Umeå

1 250 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Trattgränd 37

Antal rum 2 rum
Boarea 67,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3238-1-35-12
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Kommentar En trapp, rymligt trapphus
Ekonomi Pris: 1 250 000 kr utgångspris
Avgift: 3 764 kr/mån Inkl. värme, vatten. Kabel-tv och bredband ingår (obligatoriska tillägg på 80 kr/månaden respektive 120 kr/månaden, dessa är inräknade i avgiften på 3764 kr)
Andel i föreningen: 1,99342%
Andel av årsavgift: 1,99342%
Reparationsfond: 771 kr
Driftskostnad 2 280 kr/år
varav
El: 2 280 kr (1861 kWh)
Kommentar Elförbrukning senaste 12 månaderna 1861 Kwh. Huvudsäkring 16 lägenhetsampere Till driftkostnaden tillkommer hemförsäkring och bostadsrättstillägg.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1982
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Fastighetsbet. Tratten 1
HALL
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter! Grå laminat på golv och tapet ramar in hallen. I anslutning till hallen finns även en klädkammare. Hallen öppnar ljust och trevlig upp till den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum.

VARDAGSRUM
Stort och rymligt vardagsrum med flertalet fönsterpartier i söder och väster. Rummet är lättmöblerat med gott om plats för både stor soffa och TV-möbel. Den öppna planlösningen in mot matplats och kök är trivsam och social. På golvet ligger ett parkettgolv väggarna är ljusa. Från vardagsrummet nås även den rymliga balkongen i fint insynsskyddat västerläge!

KÖK
Köksskåp i mörka och vita ytskikt med stålhandtag, arbetsytor i ek samt vitt kakel ovan arbetsytorna. En praktisk köksö delar av köksbestyren från matplatsen och vardagsrumsdelen. Köksön ger extra förvaringsmöjligheter samt ytterligare arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, fläkt samt halv kyl och frys. På golvet ligger en grå laminat.

Den intilliggande matplatsen är rymlig och gästvänlig.

SOVRUM
Sovrum med plats för dubbelsäng och inredd med skjutgarderob. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är vitmålade med undantaget av en fondvägg.

BADRUM
Badrum med kakel och klinker i stilrent färgval. Badrummet disponerar WC, dusch med duschväggar, handfat, spegel, tvättmaskin samt bra med arbetsyta och förvaring! Belysning med dimbara spotlights!

ÖVRIGT
Ett varmförråd finns bekvämligt beläget dörr-i-dörr med lägenheten och ytterligare ett kallförråd finns i byggnad ute på gården.
Välkommen till denna välplanerade och stilrena 2:a belägen på Västra delen av Ersboda! Här bor ni på 67,5 väl utnyttjade kvadratmeter med stort och lättmöblerat vardagsrum, öppen och social planlösning till det välbehållna och stilrena köket, sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring samt mycket rymligt och fräscht badrum! På Ersboda bor ni nära både underbar natur och motionsspår men även nära bekvämligheter så som busskommunikationer, livsmedelsbutik, restauranger och diverse shopping på Ersboda handelsområde!
Stabil förening!

Förening

Trattgränd 37

Förening

HSB Tratten

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Tratten i Umeå (org.nr 716415-1669) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningens hus byggdes 1982 på fastigheten Tratten 1 med adress Trattgränd 7-37 (udda nr), som består av 12 radhus och 24 lägenheter samt 27 st garageplatser och 16 st mv-platser. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB Norr. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften höjdes med 1 % fr.o.m 1 januari 2019, enligt ordförande 2019-08-27.

HUSENS SKICK
2018 Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2018-06-14, byte av skiljeväggar och vindskydd runt radhus och punkthus, byte av sönderfrysta tegelstenar och putsning på testväggen med Sto Lotusan, byte av utebelysning till ledlampor och byte förrådsdörrar på Trattgränd 31, 33 och 37.
2017 Byte av cirkulationspump i undercentralen, nytt innertak och belysning Trattgränd 31, 33 och 37, byte lägenhetsdörrar Trattgränd 31, 33 och 37 samt entrédörrar till radhusen.
2016 Byte av stora soprumsporten. 2015 Takbyten på radhusen avslutas. 2014 Takbyte på radhusen 12 st, nytt bredband (Alltele).

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Reparera sönderfruset fasadtegel, måla balkonger, måla och byta ut garagedörrar. Planerade åtgärder finansieras med uttag ur fond för yttre underhåll och egna medel.

GÅRDEN
Kommer att göras om inom kort, ny lekplats och en gemensamhetsyta.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem, obligatoriskt tillägg 80 kr/månad. Bredband via Alltele, obligatoriskt tillägg 120 kr/månad.

PARKERING
Bokas via föreningen. Garage kostar ca 315 kr/månad och mv-plats kostar ca 140 kr/månad. Kö för garage men tillgång till mv-plats, enligt vicevärden 2019-08-23.

ÖVRIGT
Treorna har förråd i lägenheten + 1 kallförråd ute på gården, tvåorna har varmförråd i trapphuset. Fyra st förråd finns för uthyrning (kölista, som sköts av ordförande i föreningen). Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Västerbotten. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida = https://www.hsb.se/norr/brf/tratten/
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-08-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Ersboda är beläget ca 6 km från Umeå centrum. Vid byggnation av området togs stor hänsyn till att spara naturområden inom och omgring Ersboda. Området började byggas på 70-talet och färdigställdes under 90-talet. Här återfinns både lägenheter i flerfamiljshus, marknära bostäder, radhus och friliggande småhus. Här finns även det populära handelsområdet med livsmedelsbutiker, affärer och verkstäder. Ersboda är uppdelat i östra- och västra Ersboda. Här bor idag ca 10 000 invånare.

Närservice

Här finns motionsslingor, härlig natur, bollplaner, skolor, daghem, fritidsgård, bibliotek, folkets hus, hälsocentral, apotek, restaurang, frisör, kyrka, livsmedelsbutik och gatukök.

Kommunikation

Till och från Ersboda har du goda kommunikationer med buss. Lokaltrafiken har linje 8 samt 1 som går till Östra Ersboda, linje 5 som går till Västra Ersboda samt linje 2 som går till Ersbodas handelsområde. För mer information kring busstider gå in på www.tabussen.nu.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering